Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Erfaren sportjournalist, tv-producent och uppskattad moderator & föreläsare

Jonas Karlsson

Jonas Karlsson

Jonas Karlsson är en erfaren programledare inom sport. I sina föreläsningar berättar han om hur vi kan höja vår prestationsförmåga genom att dra lärdomar från de mest framgångsrika idrottarna.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka en föreläsning med Jonas Karlsson

 • Få lärdomar från världens största vinnarskallar: Varför lyckas vissa medan andra misslyckas?
 • Hur kan du nå de resultat du drömmer om? Både inom idrotten, på jobbet och privat?
 • Hör mer om fusk och doping inom idrotten
 • Lär dig konsten att nå ut till fler – på rätt sätt (TV-träning)
Skicka en icke-bindande förfrågan på Jonas Karlsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Jonas

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Jonas Karlsson har i mer än 20 år arbetat som journalist med TV-produktioner inom sport. Under åren på SVT Sport jobbade han främst som kommentator i friidrott, längdskidor och golf samt som reporter och krönikör. Sedan 2016 är Jonas Karlsson programledare och producent på Discovery Networks, där han bland annat är studioankare för bolagets OS-satsningar.

Få har följt toppidrotten så nära som Jonas. Jobbet har tagit honom till över 70 länder. Han har haft förmånen att få träffa många stora idrottsstjärnor och göra dokumentärer om några av de största namnen inom idrotten. Både i Sverige och i världen. Hör honom berätta om jobbet bakom kulisserna och vad mötet med världens största vinnarskallar lärt honom.

Med vassa formuleringar, en förmåga att vända på perspektiven och ställa frågor på sin spets har Jonas Karlsson stuckit ut. Med humor, skärpa och ödmjukhet tar sig Jonas an sin publik och bjuder på ett möte som sätter avtryck.

Därför ska du boka en föreläsning med Jonas Karlsson

 • Få lärdomar från världens största vinnarskallar: Varför lyckas vissa medan andra misslyckas?
 • Hur kan du nå de resultat du drömmer om? Både inom idrotten, på jobbet och privat?
 • Hör mer om fusk och doping inom idrotten
 • Lär dig konsten att nå ut till fler – på rätt sätt (TV-träning)

Ni känner igen honom från de största sportsändningarna.

Jonas Karlsson hör till en av de mest erfarna sportjournalisterna i Sverige. Han har rest över hela världen för att bevaka sportevenemang och intervjua idrottare från olika kulturer.

Innehållet i Jonas föreläsningar blandas upp med anekdoter från livet som programledare och sportkommentator. Du behöver dock inte vara sportintresserad för att uppskatta föreläsningen utan den passar även för den som vill prestera bättre på jobbet eller lyckas med sitt företag.

Förutom att föreläsa om framgång och att nå resultat kan du även boka Jonas för en föreläsning om mer specifika frågor. Till exempel talar han om fusk och dopning inom idrotten och hur det påverkar förtroendet för idrottsliga prestationer. Jonas erbjuder även föreläsningar inom TV-produktion då du bland annat får lära dig hur du producerar rörlig bild för olika plattformar. Dessutom får du reda på hur du svarar rätt på frågor och agerar framför en kamera.

Jonas är även en mycket uppskattad moderator på exempelvis företagskonferenser. På ett tryggt och lättsamt sätt leder han stora event för företag och organisationer inom olika branscher. Varför inte ta chansen att skapa en roligare och mer spännande tillställning nästa gång det är dags för konferens? Boka Jonas Karlsson hos Athenas!

Visa föreläsningar med Jonas Karlsson
Jonas Karlsson föreläsning

Konsten att bli bäst - lärdomar från världens största vinnarskallar

Under mer än 20 år har tv-journalisten och programledaren Jonas Karlsson intervjuat hundratals olympiska mästare och massor av andra framgångsrika idrottare. Men han har också träffat många som inte nådde hela vägen fram. Vad är det som gör att vissa lyckas och andra misslyckas?

I den här föreläsningen tar Jonas avstamp i alla de möten/intervjuer han gjort med idrottsprofiler. Det Jonas vill förmedla är inspiration till att tänka nytt, och sätta nåbara mål och att våga utmana gamla föreställningar. Du får med dig insikter och råd hur du kan omsätta dem i ditt dagliga liv och på jobbet.

Jonas tar upp exempel när det gäller:

 • Prestation
 • Utveckling
 • Resultat, mål/målbilder
 • Innovation
 • Tänka utanför boxen
 • Framgångsfaktorer
 • Självförtroende

Föreläsningen passar dig som vill få andra eller dig själv, att prestera bättre på jobbet eller lyckas med sitt företag.

Jonas Karlsson Moderator

Moderator

Jonas är en mycket uppskattad moderator. Med sin erfarenhet som programledare och sportjournalist har han en förmåga att engagera och involvera åhörarna. På ett tryggt och lättsamt sätt leder Jonas stora event för företag och organisationer inom olika branscher.

Ta chansen och skapa en roligare och mer spännande tillställning med Jonas som moderator!

Hör av dig till oss för att få mer information eller boka Jonas Karlsson till er tillställning.

Jonas Karlsson föreläsning

Konsten att lyckas - lärdomar från världens största vinnarskallar

Med avstamp i idrotten och i alla de personliga möten jag haft med de största stjärnorna världen över, bjuder jag på många tankar kring ”konsten att lyckas”.

Anekdoter och självupplevda berättelser från livet framför (och bakom) tv-kamerorna varvas med konkreta tips och lärdomar när det kommer till exempelvis kreativitet, motivation, lagbygge, stresshantering och förmågan att tänka utanför boxen m.m. Mycket garv och en hel del tankeväckande budskap utlovas.

Jonas Karlsson föreläsning

Kan vi tro på det vi ser? En föreläsning om fusk, dopning, gråzoner och idrottens förtroendefall.

Fusk och korruption håller på att ta död på idrottens trovärdighet. Eller? Hur påverkas vi egentligen av fusk?

Kan vi lita på de prestationer vi ser i tv? Kan vem som helst bli en fuskare? Och hur ser fusket inom idrotten ut? Går det göra något åt det? Var hamnar idrotten i förhållande till kroppsideal och kroppsfixering?

Jonas Karlsson har intresserat sig för dopningsfrågan länge. Och ju mer han har grubblat över fusket, desto mer har han vågat utmana sina egna föreställningar om rätt och fel – om vem som verkligen är en fuskare.

Under åren har Jonas producerat krönikor, dokumentärer och nyhetsinslag om fusk och dopning. De senaste åren har han även arbetat tillsammans med världens kanske främste dopningsjägare: Professor Arne Ljungqvist.

Jonas Karlsson föreläsning

TV-träning: Nå ut till fler - på rätt sätt

Hur agerar jag framför en kamera? Hur svarar jag rätt på frågor? Hur producerar jag på ett enkelt sätt rörlig bild för olika plattformar och kanaler?

Rörlig bild är det snabbast växande mediet och är, rätt använt, överlägset i fråga om möjlighet och spridning. Att kommunicera med rörlig bild behöver varken vara svårt eller dyrt. Svårigheten är snarare att anpassa tilltal och budskap till mottagaren. Ofta är det lättare att göra det svårt än enkelt.

Föreläsningen kan med fördel kombineras med en praktisk workshop, antingen individuellt eller i grupp.
Vi tränar i simulerade lägen, t ex i studio, framför kamera eller liknande.

Hör av dig till Athenas redan idag för mer information eller för att boka!

Referenser

Vi har anlitat Jonas vid flera tillfällen. Hans förmåga att förstå en annan bransch och låta andra ta plats på scenen imponerar. För mig som uppdragsgivare är det viktigt att känna trygghet hela vägen, inte bara på scenen. Där utmärker sig Jonas och har alltid varit extremt professionell genom hela processen - från planering till genomförande.

Helena Jendelid/VD

United Securities
Skicka en icke-bindande förfrågan på Jonas Karlsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Jonas Karlsson