Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06
Heléne Lidström - Ekonom och ABW-expert

Heléne Lidström

Ekonom, ABW-expert och Framtidens ledarskaps-expert

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Heléne Lidström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Heléne Lidström förändrar vår syn på traditionella arbetsplatser och arbetssätt. Under hennes tid som marknadschef på svenska Microsoft fick hennes arbetsgivare utmärkelsen “Sveriges snyggaste kontor” och “Sveriges bästa arbetsplats” tre år i rad. Hon visar hur du skapar verkliga resultat genom att kedja loss medarbetarna från skrivborden och släppa kreativiteten fri. Boka en spännande föreläsning full av nya tankar och metoder!

I över 20 år har Heléne Lidström haft ledande positioner inom kommunikation, marknadsföring, organisation och ledarskap på stora företag som Microsoft, Tele2, Icon Medialab och Finnair. Hennes initiativ “Det nya arbetslivet” har rönt enorm uppmärksamhet och inneburit radikala förändringar i såväl kontorsutformning som arbetssätt.

Heléne Lidström är utbildad ekonom och har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Hon är författare till boken “Det nya arbetslivet – Så skapades Sveriges bästa arbetsplats” och expert på ledarskap och produktivitet i en digital arbetsmiljö. Hennes föreläsningar är mycket eftertraktade av företag och organisationer som vill utvecklas i takt med samhället.

Vi är alla olika, så varför ska alla sitta vid ett skrivbord från nio till fem? Vissa kanske jobbar bäst på kvällen, andra i fullständig tystnad i hemmet och andra trivs bäst med bakgrundssorlet på ett mysigt kafé. Heléne Lidström visar hur du kan uppnå bättre resultat genom att städa bort gamla föreställningar om arbetets tid och plats och i stället fokusera på det viktiga: aktiviteten.

Vill du veta mer om nytänkande ledarskap, arbetssätt och arbetsmiljöer i en digital tidsålder? Boka en inspirerande föreläsning med Heléne Lidström hos Athenas!

Visa föreläsningar med Heléne Lidström

  Ett nytt arbetssätt för en digital värld

  • Varför ska du sitta kvar vid skrivbordet om du jobbar bättre på ett kafé?
  • Digitaliseringen ställer krav till företag att våga tänka nytt, bli mer flexibla och mobila. I den här föreläsningen berättar Heléne Lidström om ett effektivt sätt att möta dessa krav: aktivitetsbaserade arbetssätt och kontor (ABW – Activity Based Work).
  • Hur kan man använda ABW för att uppnå verksamhetens mål? Vilka förändringar skulle det innebära för just din verksamhet att gå över till en mer ABW-inriktad arbetsplats? Boka en inspirerande föreläsning om ett arbetssätt som har potential att öka företagets flexibilitet, förbättra resultaten och medarbetarnas välmående!

  Konsten att bli en digitalt närvarande chef

  • Vi spenderar allt mindre tid på kontoret, vilket kräver en välfungerande digital arbetsplats. Oavsett var vi befinner oss rent fysiskt är det ändå viktigt att vi har tillgång till kollegor, information och de verktyg vi behöver.
  • Hur kan du vara en närvarande ledare när medarbetarna är utspridda över hela stan, hela landet eller kanske hela världen? Hur kan du följa, motivera och ge återkoppling på ett effektivt sätt när ni sällan träffas?
  • I den här föreläsningen rustar Heléne Lidström dig inför jobbet som chef i en digital miljö och lär dig bli en mästare i virtuellt ledarskap.

  Popcornmodellen och vanans makt

  • Varför är det så svårt att förändras? Hur mycket styrs vi av våra vanor egentligen? Hur stärker man sin egen och andras förmåga och vilja att förändras?
  • Med hjälp av den så kallade “Popcornmodellen” visar Heléne Lidström på ett pedagogiskt och underhållande sätt vad som är viktigt att tänka på i förändringsprocesser. Boka en motiverande föreläsning med människan i fokus!
Skicka en oförpliktande förfrågan på Heléne Lidström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Heléne Lidström