Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Hur vi kan uppnå en hälsosam och balanserad kost utan att överskrida planetens resurser

Victoria Voss-Schrader Bignet, Victoria Voss Bignet, forskare, miljövetare, biolog, doktorand, författare, föreläsare, låtskrivare, matexpert

Victoria Voss

Forskare inom hållbar och hälsosam mat vid Stockholm Resilience Centre som brinner för miljöfrågor.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Victoria Voss

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Victoria Voss är djur- och naturdyrkaren vars brinnande intresse för miljöfrågor har tagit henne till att bli miljövetare och forskare med fokus på hållbarhet. Hon är numera forskare inom hållbar och hälsosam mat vid Stockholm Resilience Centre.

Därför ska du boka Victoria Voss föreläsning

 • Rustas med konkreta tips på vad du som konsument kan tänka på i matbutiken och hemma i ditt kök.
 • Victoria har förmågan att få forskning och vetenskap att bli konkret, relevant och intressant – för dig och ditt liv.
 • Ta del av en tallriksmodell som Victoria varit med och tagit fram, hållbar för miljön och hälsosam för oss människor.

Victoria Voss utbildade sig till biolog vid Imperial College London, och tog därefter en magisterexamen som miljövetare vid Oxford Universitet. Som ung och ivrig fyllde hon varje möjliga tomrum mellan utbildningar med fältforskningstjänster. Alltifrån restaurering av korallrev i Florida Keys till regnskogsforskning på Borneo. Victoria är en av dem som varit med och tagit fram en tallriksmodell som både är hållbar för miljön och hälsosam för oss människor. 

Efter sina studier blev hon rekryterad som forskningskoordinator för stiftelsen EAT, grundad av Gunhild Stordalen, där hon medverkade till att bygga upp organisationen och dess forskningsagenda. Hennes tre år med EAT gav henne djup insikt i vikten av matfrågan för att knäcka våra miljö- och hälsoutmaningar. Victoria upptäckte att maten är den röda tråden som genomsyrar hela FN:s Agenda 2030 för en hållbar utveckling, men som inte fått den uppmärksamhet den förtjänar. 

I sitt arbete och föreläsningar lyfter hon hur maten är idag – genom våra dåliga kostvanor och ohållbara produktionsmönster. Den största enskilda drivfaktorn bakom livsstilssjukdomar som diabetes typ 2, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar, klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald, skogsskövling, ohållbar färskvattenanvändning, antibiotikaresistens, och övergödning. Hon tar också upp hur vi då skiftar över till livsmedelssystem som istället kan göra oss och planeten friska. Detta är hennes hjärtefråga som forskare, vilket hon dedikerar sin doktorsavhandling till. 

Victoria tror på kraften i att inte bara forska fram lösningar, utan att också kommunicera dessa brett. Tillsammans med professor Johan Rockström, krögare och kocken Malin Landqvist gav hon ut boken ”Eat Good: Recept som Förändrar Världen” 2018, som inspirerar och vägleder till bättre matvanor. Hon är också medförfattaren  till rapporten ”Food in the Anthropocene: the EAT-Lancet Commission on Healthy Diets from Sustainable Food Systems som fått stor internationell mediabevakning. En regelbunden medverkan som expert i tidningsintervjuer, matmagasin och TV. I egenskap av låtskrivare skriver hon även musik till artister som vill agera ambassadörer för miljöfrågor. 

Visa föreläsningar med Victoria Voss

  Hur mat och hållbarhet hänger ihop

  • En föreläsning som ger bred förståelse för hur mat, hälsa och hållbarhet hänger ihop och påverkar varandra.
  • Victoria presenterar problembilden utifrån ett globalt och svenskt perspektiv. Sammanfattar den senaste vetenskapen för hur vi kan uppnå en hälsosam och balanserad kost utan att överskrida planetens gränser.
  • Du rustas med konkreta tips på vad du som konsument kan tänka på i matbutiken och hemma i ditt kök. Allt för att komma in i matvanor som gör både dig och planeten friskare.
  • Med exempel på konkreta recept bjuder Victoria på inspiration till att resan dit blir väldigt god och ekonomisk.

  Längd: Optimalt 30-45 minuter, med möjlighet till ytterligare 10-15 minuters frågestund. 

  Moderator, konferencier och workshops

  • Victoria Voss kan även bokas som moderator och konferencier.
  • Workshops där deltagarna får arbeta i mindre grupper genom att bena ut specifika utmaningar och fokusera på relaterade lösningar.

Referenser

Bra drag på musiken (bokade Victoria som artist).

Joacim, Driftchef

Skicka en icke-bindande förfrågan på Victoria Voss

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Victoria Voss