Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-02-blue

Konsten att övertyga i sitt tal och göra bestående intryck

Elaine Eksvärd föreläsning

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd är retorikexpert som ger dig de retoriska knepen för att du ska bli bättre på att föra fram ditt budskap.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Elaine Eksvärd

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Under en Elaine Eksvärd föreläsning lär dig hur du navigerar dig fram i olika sociala landskap, tolkar generationskoder, genomskådar härskartekniker och snackar så snyggt att du får människor med dig. Förutom att vara egenföretagare och flitigt anlitad retorikexpert är hon även författare med flera bästsäljare på meritlistan. Vill du framstå som trovärdig? Få fram ett budskap? Boka en Elaine Eksvärd föreläsning hos oss på Athenas och ge dina sociala färdigheter ett rejält lyft!

Därför ska du boka en Elaine Eksvärd föreläsning

 • Elaines föreläsningar får alltid positiv feedback från organisationer.
 • Elaine Eksvärd är en av de bästa mellanhänderna inom området för retorik.
 • Med omfattande kunskap inom området för retorik, är Elaine en populär och eftertraktad föreläsare.

Retorik är inte konsten att tala – det är konsten att övertyga. Elaine Eksvärd sitter inne med knepen för hur du trollbinder folk i såväl offentliga som i vardagliga sammanhang och hur du skapar dig en självklar roll på arbetsplatsen och rummet du befinner dig i.

Elaine Eksvärd har en förmåga att genomskåda talares, politikers och debattörers konstgrepp och anlitas ofta som retorikexpert i tv och tidningar, bland annat inför politiska val. Hon är grundare av retorikbyrån “Snacka Snyggt” och är författare till flera bästsäljande böcker, bland annat “Härskarteknik” och “Snacka snyggt”.

Under en Elaine Eksvärd föreläsning kommer din hjärna inte bli överöst med tung information. Du får heller inte lära dig en massa gamla latinska namn. Det du får är konkreta, moderna verktyg för att lära dig snacka snyggt i praktiken!

Boka en Elaine Eksvärd föreläsning här hos oss på Athenas!

Vill du ta del av några tips från Elaine Eksvärd redan nu? Läs vår exklusiva intervju här!

Visa föreläsningar med Elaine Eksvärd
Elaine Eksvärd föreläsning

Snacka Snyggt – konsten att få folk att lyssna

 • Hur får du folk att lyssna? Genom att snacka snyggt, förstås!
 • Denna föreläsning ger dig tips på hur du paketerar en tjusig kommunikation så att den lämnar ett bestående intryck och får folk att kretsa kring dig för att få höra mer.
Elaine Eksvärd föreläsning

Härskarteknik – konsten att hantera besvärliga typer snyggt

 • När du känner ett missnöje över att ha lämnat ett sammanhang, må det vara ett möte eller samtal, där du inte känt dig sedd, har du säkerligen drabbats av härskartekniker. Härskartekniker förminskar dig utan att du riktigt kan sätta fingret på vad det är som får dig att känna så.
 • Under denna föreläsning får du verktygen för att förstå härskarteknikerna och att hantera jobbiga typer.
Elaine Eksvärd föreläsning

Inspirerande ledarskap – gör ditt budskap attraktivt för andra

 • Det här är föreläsningen för dig som vill ha verktygen till att bli en ledare som inspirerar och entusiasmerar dina medarbetare.
 • Ett gott ledarskap kännetecknas av att kunna hantera framgång och motgång på ett sätt som får medarbetarna att känna att de är med i teamet. Detta kräver förmågan att kunna göra ditt budskap attraktivt för dina medarbetare.
Elaine Eksvärd föreläsning

Knäck generationskoderna – så formade din tid din karaktär

 • Du har troligen hört talas om generationskrockar. Det tidevarv vi lever i, och framför allt växer upp i, påverkar de värderingar vi har och hur vi är som personer.
 • Med rätt verktyg blir möten mellan olika generationer fantastiska och lärorika och det är just dessa verktyg du får under denna föreläsning med Elaine Eksvärd. Bered dig på en historisk resa genom generationerna i Sverige.
Elaine Eksvärd föreläsning

Vardagsmakt - tio strategier som ger och genomskådar makt

 • När ger tystnad mer inflytande än ord? Hur genomskådar du människor som försöker få dig att göra som de vill? Och hur får du dem att i stället göra som du vill?
 • I den här föreläsningen ger Elaine Eksvärd dig tio nya maktstrategier som tar dig dit du vill.
Elaine Eksvärd WORKSHOP HELDAG

Kommunikativt ledarskap med Elaine Eksvärd! - 2021-02-03

Som chef blir du säkert emellanåt överväldigad av alla samtal som kommer i ledarrollen. Kommunikativt ledarskap är för dig som vill effektivisera samtalen och göra dem konstruktiva – så du kan få göra det du gärna vill hinna med – jobba! 

Ett samtal som går dåligt resulterar tyvärr i fler samtal. Denna kurs är för att minska samtalsförökningen och du får enkla verktyg till det samtal en chef har. Att vara tydlig, kunna ge  uppbyggande feedback, konstruktiv kritik och föra ett motiverande samtal är några av de saker en chef behöver. Men ibland är det konflikthantering och härskartekniker mellan medarbetare eller jargonger som inte passar värdegrunden som ska kallas professionell.

Det finns sätt att lösa dessa saker utan dramatik. Samtidigt som du får verktyg från, Elaine Eksvärd som är chef sedan 13 år tillbaka men också Sveriges mest anlitade retoriker, så får du även nätverka och byta tips och tricks med andra chefer från olika branscher.

Huvudsyftet med utbildningen är att ge dig som chef eller ledare verktyg för att tackla de kommunikativa utmaningarna du ofta möter. Den här workshopen vill du inte missa, det är en direkt investering dina samtal och din tid!

Den 23 februari lanserar vi denna kurs som heldag!
För dig som är ledare och inte bara tycker det är svårt att hålla engagemanget uppe utan  dessutom tycker det är utmanande att hålla folk engagerade under ett digitalt möte. Nu har vi goda nyheter! Kommunikativt ledarskap är den kurs som har högst tryck på sig just nu och efter stor efterfrågan förlänger vi kursen till en heldag och utökar den med Digitalt ledarskap. Från 09.00-16.00 får du tillsammans med andra chefer lära er tackla svåra samtal och dessutom de digitala utmaningarna som en ledare tvingats lära sig nu. Du kan skapa digitala möten som medarbetarna ser fram emot, ge mötesramar och digitala hållningsregler som folk kan följa för bästa stämning bland medarbetarna. Du kan få folk att växa! Efter denna heldag står du rustad med både retoriska formler för vad du ska säga, men också manualer för hur du som ledare gör det bäst digitalt.

Workshopen innehåller:

 • Tydlig kommunikation – vägar dit
 • Framgångsrik feedback
 • Motiverande samtal
 • Konflikthantering
 • Att leda genom personliga kriser
 • Hantera informella ledare på jobbet
 • Konstruktiv kritik mellan medarbetare
 • Konsten att erkänna fel och ta emot kritik som chef

Nyfiken på detta upplägg? Kontakta oss på Athenas så berättar vi mer!

Elaine Eksvärd WORKSHOP

Härskartekniker - 2021-01-25

Det här är en workshop om härskartekniker. Här kommer du att få lära dig allt du behöver veta för att kunna hantera alla typer av härskartekniker och andra besvärliga beteenden på ett retoriskt vinnande sätt. Har du till exempel blivit kallad “Lilla gumman” eller andra nedlåtande formuleringar så ger vi dig svar på tal. Vi pratar även om de fyra olika färgerna, röd, blå, gul och grön och hur deras olika sätt att kommunicera påverkar samspelet med andra.

Workshopen innehåller en blandning av dialog, kreativa övningar, snabbt tempo och hög igenkänningsfaktor. Ett utmärkt tillfälle för dig som vill utveckla din kommunikation och få nya praktiska färdigheter i hur du kan hantera människor i olika sammanhang.

Workshopens syfte är att ge dig kunskaper i retoriskt självförsvar och är fyllt av verkliga exempel och användbara verktyg. Vi lär dig också hur din personlighetstyp påverkar ditt sätt att kommunicera och hur du kan utveckla din kommunikation och retorik för att kunna hantera olika typer av människor. Vi vill att du lämnar workshopen med en känsla av att du aldrig kommer behöva bli förminskad igen.

Workshopen innehåller:

 • Härskartekniker – identifiera och hantera dem snyggt
 • Hantera besvärliga människor och situationer
 • Konsten att säga besvärliga saker snyggt
 • Konsten att ge och få feedback
 • Vad händer när vi blir utsatta för andras kritik eller avundsjuka?
 • Hur påverkar din personlighetstyp sätten att kommunicera, reagera och argumentera?
 • Fyra olika kommunikationsstilar, vilken personlighetstyp har du?
 • Utveckla din kommunikation så att du kan ge svar på tal till alla typer av människor

Vill du veta mer om workshopen eller för att boka – kontakta oss på Athenas!

Skicka en oförpliktande förfrågan på Elaine Eksvärd

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Elaine Eksvärd