profile-cover-generic-05

Hur tekniken förändrar vårt samhälle och hur man kan dra nytta av förändringarna

Mats Lewan

Mats Lewan

Teknikexpert och författare med föreläsningar som hjälper individer, företag och organisationer att förstå och förbereda sig inför den rekordsnabba teknikutvecklingen vi står inför.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mats Lewan

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi har hört att världen blir allt mindre och förändras allt snabbare. Men hur snabbt går det egentligen? Kommer just din bransch att påverkas? Och i så fall hur? Mats Lewan, civilingenjör inom teknisk fysik, teknikjournalist och författare, visar hur tekniken förändrar hela vårt samhälle och vilka konsekvenser det har, men framför allt: hur vi kan dra nytta av förändringarna. Boka en spännande Mats Lewan föreläsning som rustar dig och din verksamhet inför framtiden!

Därför ska du boka Mats Lewan

 • Med sin omfattande kunskap om teknik och utveckling hjälper Mats Lewan dig att förstå vad som väntar i framtiden, och hur du kan hänga med i utvecklingen.
 • På ett konkret, tydligt och underhållande sätt ger Mats Lewan dig en djup förståelse för teknikens utveckling, och han höjer samtidigt ett varningens finger mot att bli teknikförförd – han lyfter vikten av balans och människans roll i den tekniska utveckling som väntar.
 • Förbered dig för framtiden! Mats Lewans föreläsningar skapar en stabil och trygg grund för dig och ditt företag/organisation att stå på inför framtidens tekniska utmaningar och möjligheter.

Mats Lewan är teknik- och vetenskapsjournalist, civilingenjör inom teknisk fysik samt författare.

Tekniken utvecklas i en rasande takt och globaliseringen är ett faktum. Enligt Mats Lewan sker förändringarna snabbare än vi kan föreställa oss, i en hastighet som ständigt accelererar. Hur ska man kunna driva en verksamhet om förutsättningarna hela tiden förändras? Om någon kan svara på våra frågor om teknikens utveckling är det Mats Lewan. Tillsammans med er förklarar han hur tekniken drivs framåt, vad den kommer leda till och kanske framförallt – hur just du kan anpassa dig till utvecklingen för att hänga med.

Under en Mats Lewan föreläsning visar han hur den tekniska utvecklingen kommer att förändra våra liv, samhällen och arbetsplatser, oavsett om vi vill det eller inte. Han visar hur alla branscher, en efter en, liksom musikbranschen så småningom måste komma på nya sätt att fungera för att överleva. Mats Lewan tar sig an det krångliga ämnet som är teknik, och gör det begripligt och konkret. Han förklarar hur digitalisering och innovation driver utvecklingen framåt, och hur den här utvecklingen påverkar såväl företag och organisationer som individen. 

Mats Lewan talar även om kopplingen mellan människa och teknik. Varför AI inte är så intelligent som vi tror, och varför vi behöver (och hur vi hittar) en hälsosam balans mellan människa och teknik. Mats Lewan hjälper dig att lyfta blicken och se helhetsperspektivet på den tekniska utvecklingen.

Förändringar betyder inte bara utmaningar. De för också med sig fantastiska möjligheter för den som vet hur man ska utnyttja dem, och här kan en Mats Lewan föreläsning ge dig och din verksamhet de bästa förutsättningarna för att lyckas – inte bara i dag utan även i morgon.

Boka en Mats Lewan föreläsning i dag hos oss på Athenas! Utöver föreläsningar erbjuder Mats Lewan konsulttjänster där han hjälper företag att anpassa sig till en digital värld.

Foto: Mauro Angelantoni

Visa föreläsningar med Mats Lewan
Mats Lewan föreläsning

Människa och maskin i balans (om människans fortsatta viktiga roll i framtiden)

 • Teknikutvecklingen går allt snabbare och tekniken tar en allt större plats i våra liv. Hur långt kan det gå? Vad innebär det för individer, företag och samhälle?
 • I den här föreläsningen ger Mats Lewan en tydlig bild av vart teknikutvecklingen är på väg. Han beskriver styrkorna och svagheterna med digitalisering och AI, och fokuserar särskilt på balansen mellan människa och teknik – hur viktigt det är att förstå vad vi människor är bra på som vi bör slå vakt om, och hur tekniken kan hjälpa oss som en spelare i laget.
Mats Lewan föreläsning

Så hänger du med i den teknologiska utvecklingen

 • Varför går allt fortare? Hur driver tekniken förändring? Och hur kan vi anpassa oss på bästa sätt?
 • I den här föreläsningen förklarar Mats varför tekniken är en så stark drivkraft för förändring, och alltid har varit det. Han visar också hur vi kan lyfta blicken och se de breda perspektiven i teknikutvecklingen, utan att vi behöver förstå detaljerna. Genom att se möjligheterna och förstå vår egen roll går det att göra kloka val och bli trygg med den allt snabbare teknikutvecklingen.

 

Mats Lewan föreläsning

Vart kommer vi ifrån och vart ska vi? (om den teknologiska utvecklingens historia och framtiden)

 • Det som verkligen har förändrat människans historia är inte så mycket krig, religion och politik, utan de stora uppfinningarna – hjulet, tryckpressen, ångmaskinen, elektriciteten, och nu internet.
 •  I den här föreläsningen ger Mats Lewan ett perspektiv på hur innovation och uppfinningar har förändrat historien, och hur digitaliseringen idag fortsätter att göra det, mer än någonting annat.
 • Mats berättar hur megatrender som hållbarhet, syfte, transparens, och utsuddade gränser drivs av digitalisering, och han ger sin bild av hur han ser på framtiden och hur vi kan forma den tillsammans.
Mats Lewan föreläsning

Framtidens ledarskap

 • Varje tid har sitt ledarskap. När förändringen går snabbare än någonsin förut, pådriven av digitalisering, AI, och krav på hållbarhet, och med en pandemi som skakat om oss alla, behövs ett ledarskap som skiljer sig från tidigare, där erfarenhet kan vara både en belastning och en fördel, och där lyhördhet, mod och flexibilitet är viktiga inslag.
 • Med sin kunskap inom innovation, förändring och framtidsanalys ger Mats Lewan i den här föreläsningen sin syn på ett modernt ledarskap i en digitaliserad värld.
Mats Lewan föreläsning

Introduktionsvideo med Mats Lewan

Visa föreläsningar med Mats Lewan
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mats Lewan

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mats Lewan