Laddar innehåll ...

Mats Lewan - Teknikexpert, journalist och författare

Mats Lewan

Teknikexpert, journalist och författare

Vi har hört att världen blir allt mindre och förändras allt snabbare. Men hur snabbt går det egentligen? Kommer just din bransch att påverkas? Och i så fall hur? Mats Lewan, civilingenjör inom teknisk fysik, teknikjournalist och författare, visar hur teknologin förändrar hela vårt samhälle och vilka konsekvenser det har, men framför allt: hur vi kan dra nytta av förändringarna. Boka en spännande föreläsning som rustar dig och din verksamhet inför framtiden!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mats Lewan är teknik- och vetenskapsjournalist, civilingenjör inom teknisk fysik samt revolutionerande författare som hyllats av såväl lekmän som Nobelpristagare.

Teknologin utvecklas i en rasande takt och globaliseringen är ett faktum. Enligt Mats Lewan sker förändringarna snabbare än vi kan föreställa oss, i en hastighet som ständigt accelererar. Hur ska man kunna driva en verksamhet om förutsättningarna hela tiden förändras?

Om någon kan svara på våra frågor om teknologins utveckling är det Mats Lewan. Han har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, är skribent på tidningen Ny Teknik, och har tidigare arbetat som frilansjournalist och reporter vid CBS Cnet News. År 2014 utkom hans bok “En omöjlig uppfinning”, där han följer en kontroversiell forskare som säger sig ha uppfunnit en apparat som fungerar genom kall fusion, energikällan som potentiellt kan förändra världen. Boken har fått lysande recensioner av både sådana som bara är lite nyfikna på teknologi och av experter såsom Brian Josephson, Nobelpristagare i fysik.

Mats Lewan visar hur den teknologiska utvecklingen kommer att förändra våra liv, samhällen och arbetsplatser, oavsett om vi vill det eller inte. Han visar hur alla branscher, en efter en, liksom musikbranschen så småningom måste komma på nya sätt att fungera för att överleva.

Men förändringarna betyder inte bara utmaningar. De för också med sig fantastiska möjligheter för den som vet hur man ska utnyttja dem, och här kan Mats Lewan ge dig och din verksamhet de bästa förutsättningarna för att lyckas – inte bara i dag utan även i morgon.

Boka Mats Lewan som föreläsare eller moderator till ditt nästa evenemang! Förutom föreläsningar erbjuder Mats Lewan konsulttjänster där han hjälper företag att anpassa sig till en digital värld.

Läs mer i den spännande intervjun med Mats Lewan här!

  Digitalisering & globalisering

  • Världen och samhället förändras allt snabbare och det kommer att påverka oss alla. Hur ska vi kunna hänga med i svängarna?
  • I den här föreläsningen ger Mats Lewan en djupare inblick i vilka konsekvenser digitaliseringen & globaliseringen för med sig – och för vem. Förutom att identifiera framtidens utmaningar lyfter han fram hur du och din verksamhet på bästa sätt kan dra nytta av alla de möjligheter som framtiden också för med sig. Framtiden är på väg, är du redo?

  En omöjlig uppfinning

  • Den italienske uppfinnaren Andrea Rossi presenterade år 2011 en uppfinning som enligt honom kunde koka vatten genom kall fusion, framtidens stora hopp som energikälla. Ingen hade dittills lyckats omsätta kall fusion från teori till något praktiskt och kommersiellt användbart, så ingen tog Rossis omöjliga uppfinning på allvar. Ingen förutom Mats Lewan.
  • Föreläsningen baserar sig på den sanna historien om när Mats Lewan följde uppfinnaren Rossi och tar med oss bakom kulisserna på en av världens kanske största uppfinningar eller smartaste bedrägerier.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden