Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Personliga egenskaper och vetenskapliga fakta om ADHD och dess möjligheter

Georgios Karpathakis - Social entreprenör och expert på adhd

Georgios Karpathakis

Emmanuel Ezra är social entreprenör med föreläsningar om varför och hur ADHD kan vara rena rama superkraften.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Georgios Karpathakis

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Georgios Karpathakis växte upp med en känsla av att allt han gjorde var fel. Att hela han var fel, att ingen förstod honom och att han inte passade in. Rastlösheten och känslan av hopplöshet och utanförskap ledde till stökiga skolår, polisanmälningar, missbruk och självmordsförsök. Det var först när han som 25-åring fick diagnosen adhd som allting började falla på plats. I dag är han en uppskattad föreläsare som hjälper diagnostiserade, anhöriga, vård och skola att upptäcka alla de möjligheter adhd faktiskt kan medföra.

Adhd behöver inte enbart vara en funktionsnedsättning som innebär stora svårigheter. Det kan också vara en funktionsvariation och rena rama superkraften om man bara vet hur man ska hantera de utmaningar som diagnosen medför. Georgios Karpathakis visar hur du kan göra!

Georgios Karpathakis har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap och har tidigare jobbat som PR-konsult på en av landets främsta byråer. I dag jobbar han på heltid med att minska fördomarna och öka kunskapen om adhd. Detta gör han genom sina uppskattade föreläsningar, boken “Underbara ADHD – den svåra superkraften”, sommarpratet i P1 2015  och det egenstartade företaget Underbara ADHD, en prisbelönt organisation och digital plattform där berörda kan mötas och få information.

Trots att vi i dag har mer kunskap än någonsin är det fortfarande många adhd-diagnostiserade och anhöriga som inte vet vad eller hur de ska göra för att få en fungerande vardag. De får helt enkelt inte det stöd och den hjälp de behöver – och enligt lagen har rätt till.

Boka en inspirerande föreläsning full av vetenskapliga fakta, personliga upplevelser och massor av konkreta metoder för en givande vardag trots – eller snarare tack vare – adhd!

Visa föreläsningar med Georgios Karpathakis

  Att (över)leva med adhd

  • Hur är det att växa upp med adhd utan att veta om det? Det vet Georgios Karpathakis. I den här inspirerande föreläsningen tar han med publiken på en känslomässig bergochdalbana när han delar med sig av sina egna upplevelser och erfarenheter.
  • Georgios Karpathakis berättar ärligt och öppet om en skolgång som havererar, misär och missbruk, elva polisanmälningar på en vecka och flera självmordsförsök. Han berättar även om familjens oerhört viktiga stöd och om när livet tog en ny positiv vändning när han som 25-åring fick en adhd-diagnos och en förklaring på varför så mycket blivit som det blivit.
  • Förutom en personlig berättelse får du även en kort, vetenskaplig introduktion till samlingsnamnet NPF och dess olika diagnoser. Georgios Karpathakis bjuder också på några konkreta metoder för hur skolan kan bemöta elever med adhd och visar några strategier man som diagnostiserad kan använda för att få vardagen att funka.
  • Hör en inspirerande berättelse om hur en “stökig” kille tog sig genom missbruk och destruktivitet till att avlägga en universitetsexamen, jobba på en av landets främsta PR-byråer, sommarprata i P1 och hjälpa tusentals människor genom sitt egenstartade företag.

  Metoder & strategier för att undervisa elever med adhd

  • Hur ser skolan och undervisningen ut för en elev med adhd? Vilka situationer kan vara extra utmanande? Hur kan du som lärare och pedagog hitta balansen mellan att underlätta och att ställa rimliga krav?
  • I den här föreläsningen visar Georgios Karpathakis hur du som jobbar med barn och unga med adhd kan vägleda och inspirera till utveckling och att uppnå kunskapsmålen. Du får en djupare förståelse för adhd och andra NPF-diagnoser, deras orsaker, symptom och viktiga verktyg för att kunna bemöta, undervisa och bygga givande relationer i vardagen.

  Adhd och NPF – vad är det egentligen?

  • I den här föreläsningen får du lära dig mer om Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Vad innebär diagnoserna egentligen? Varför får vissa en diagnos och andra inte? Hur är det att leva med adhd och varför heter det funktionsnedsättning?
  • Tillsammans med läkaren och psykiatern Annika Brar ger Georgios Karpathakis en grundkurs i de olika diagnoserna som ingår i samlingsbegreppet NPF. Kanske du jobbar med personer som har NPF, känner en som har det, eller kanske du själv känner igen dig i diagnoskriterierna? Boka en inspirerande föreläsning full av intressanta fakta och användbara strategier för bemötande, relationer och undervisning!
Skicka en oförpliktande förfrågan på Georgios Karpathakis

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Georgios Karpathakis