Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Boka en underhållande föreläsning om Youtube, mens och feminism.

“Expert på att snacka med kameror”

Clara Henry

Clara Henry är en sprudlande och engagerad komiker, programledare, författare och Youtube-stjärna. Hennes kanal är en utav Nordens största!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Clara Henry

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

“Kärt barn har många namn.” När det kommer till Clara Henry är det verkligen sant. Hon är nämligen både författare, programledare, komiker, youtuber och bloggare. Med skarpa observationer, tydliga åsikter och en klockren komisk timing har Clara Henry tagit Sverige med storm - både på sociala medier, men också i radio och TV. Inspireras och engageras av hennes smittande energi och lär dig både att utveckla din Youtube-kanal och att prata öppet om tabubelagda ämnen. Boka en inspirerande Clara Henry föreläsning idag!

Clara Henry beskriver med egna ord sig själv som “göteborgare, halvbritt, kattälskare, nybliven författare, gammal youtuber, yvig programledare, dialektal radiopratare, självutnämnd mensexpert som brukar låtsas att hon är rolig.

Med över 430 000 prenumeranter på sin kanal har Clara Henry blivit en av Nordens största Youtubers sedan hon började i 2011. Genom Youtube blev hon känd för sina vågade videos, där hon pratade öppet och obehindrat om mens – något som förargade vissa och peppade andra. Hon är författare till böckerna ”Ja jag har mens, hurså?” och den senaste ”Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet” där hon bland annat förklarar vad feminism är och varför det är vägen mot jämställdhet. 

Därför ska du boka en föreläsning med Clara Henry:

 • På ett underhållande sätt föreläser och diskuterar hon om tabubelagda ämnen såsom mens, kropp och sexualitet
 • Som en av Sveriges största YouTubers föreläser hon om sin karriär på YouTube och riktar sig till såväl ungdomar som PR-personer och företag
 • Humor blandas med allvar och hennes föreläsningar lämnar en garanterat med nya tankegångar och förhoppningsvis en och annan tankeställare!

Clara Henry har med sin sprudlande personlighet och starka åsikter, delat sin kunskap i flera olika medier. Clara Henry har deltagit i flera radio- och TV-program, haft sin egen talkshow Häng med Clara Henry och vunnit priset Årets Vloggare två gånger. Hon nådde ut till hela svenska folket som programledare för Melodifestivalen i 2017. För detta blev hon dessutom nominerad till Kristallens stora TV-pris “Årets kvinnliga programledare”. Hon har på kort tid blivit en folkkär profil i den svenska medievärlden.

En Clara Henry föreläsning är inspirerande, yvig, engagerad, vågad och skärpt. Hon tar upp viktiga och ibland obehagliga sanningar, försöker få bort tabun kring “den pinsamma mensen” och står upp för kvinnliga rättigheter. Efter att hon gav ut boken Ja jag har mens, hurså?, föreläser Clara Henry särskilt om mens, feminism och Youtube. Igenkänningsfaktorn är hög och du lämnar salen stärkt och inspirerad – redo att ta dig an världen!

Boka en Clara Henry föreläsning och få en kväll med massor av skratt och inspiration!

Visa föreläsningar med Clara Henry

  Clara Henry föreläsning

  MOT FRAMTIDEN – En simpel guide till att krossa patriarkatet

  • När är dags att sluta fråga om feminismen gått för långt, och istället dags att börja fråga: vad krävs för att nå jämlikhet? Vilka är de bästa svaren på sexistiska kommentarer?
   (Och hur ont gör det egentligen att spräcka en blygdläpp?)
  • Efter hennes succédebut som författare med boken ”Ja jag har mens, hurså?” så är denna nya föreläsning baserad på hennes senaste bok med samma namn.


  Clara Henry föreläsning

  “FEM SAKER SVERIGES 15-ÅRINGAR HAR LÄRT MIG”

  • Hon ger sig in på ämnet content marketing, den populära reklamformen på sociala medier.
  • Clara Henry visar hur dialogen kan te sig på Youtube och hur man använder den till sin fördel.
  • Denna föreläsning riktar sig till företag och PR-personer.


  Clara Henry föreläsning

  “YOUTUBE PÅ BLODIGT ALLVAR”

  • Clara Henrys långa erfarenhet på Youtube har gett henne ett unikt perspektiv, som hon delar med sig av i denna föreläsning.
  • I denna föreläsning berättar Clara Henry om sin egen karriär på Youtube och om mens och feminism, och hur dessa hänger ihop.
  • Denna föreläsning riktar sig till ungdomar.

  Boka Clara Henry

  • Clara Henry kan också bokas som konferencier och moderator

Referenser

Clara tog sig tid med alla frågor som ställdes av ungdomarna och svarade på ett jordnära sätt. Hon vågade säga när hon inte visste eller hade tänkt på det hon blev tillfrågad. Bra lagom nivå på föreläsningen, genomsnittsåldern på besökarna var ca 15 år. Hon tog sig tid med selfies efteråt med var och en tills hon var klar.

Daniela Balladares

Verksamhetsutvecklare, Trygg i Österåker, Österåkers kommun
Skicka en oförpliktande förfrågan på Clara Henry

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Clara Henry