Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

Inspirerar dig till att leva ditt eget liv, att sluta slösa energi på onödiga saker

Klas Hallberg föreläsning

Klas Hallberg

Klas Hallberg rankas som en av världens bästa talare, ständigt med nya infallsvinklar och teman. Med sina 20 år som föreläsare, en enorm inlevelse och engagemang fängslar han sin publik.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Klas kan möta alla, inspirera samtidigt som skrattmusklerna får sig en omgång!

Pia Andersson - Karlstads kommun Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Klas Hallberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

2019 mottog Klas utmärkelsen "Diamond Speaker" från den oberoende organisationen "SpeakerRating.com".  Han ingår alltså numera i världseliten av talare, tillsammans med Michelle Obama, Anthony Robbins och Eddie Izzard. Även "Stora Talarpriset 2018" tilldelades Klas. En älskad föreläsare, författare och husfilosof som bidrar med massor av skratt och sunda insikter.  

Därför ska du boka en föreläsning med Klas Hallberg

 • Motivation och inspiration från en av världens bästa föreläsare
 • Ta del av värdefulla insikter, verktyg och skratt
 • Vikten av bemötande, förståelse, välmående och att våga

Klas är idag bosatt i Stockholm men är i grunden en sann värmlänning, född och uppvuxen i Karlstad. Hans föreläsningar bjuder på en härlig dialekt, energi och synbarligen förvirrad struktur. Fylld med massor av aha-upplevelser, ljudliga skratt samt en och annan smärtsam tankeställare. Han har föreläst i 20 år och för över 2000 företag, organisationer och skolor.

Som författare har Klas publicerat ett flertal böcker inom genren psykologi/management. På listan finns ”Hela Sverige hånglar. om att leva innan man dör” från 2018, och nu, även den nysläppta boken, ”I kundens skor”, 2020. En bok som är skriven tillsammans med Per Kristensson, professor i psykologi vid Karlstads Universitet.

På Sveriges Radio, P4 Extra, hittar man även Klas som husfilosof. Ett program som sänds cirka en gång i månaden med humor, värme och reflektioner över stort såväl som smått. Hans intresse för inlärning, kommunikation, prestationspsykologi, hälsa och egen utveckling bidrar till att programmet är extra relevant och lärorikt att lyssna på.

Med sin humor och föreläsningar hoppas Klas på att inspirera samt hjälpa företag och organisationer att få syn på det som är angeläget och framförallt, få de att våga göra det. Deltagarna får ta del av insikter, humor och många går därifrån, berörda. En prisbelönt, erfaren och uppskattad föreläsare som vet hur man trollbinder sin publik.

Visa föreläsningar med Klas Hallberg

  Vikten av att förstå kunden

  • I denna föreläsning pratar Klas om värdet att tänka ur kundens perspektiv. Att forma processer och erbjudande därefter.
  • Ämnet utgår ifrån boken ”I kundens skor” som skrivits tillsammans med Per Kristensson, professor i psykologi vid Karlstads Universitet.
  • Främst riktad mot sälj, service eller långsiktig styrning och strategisk höjd.

  Förstå medborgaren

  • Ibland är det bättre att bara göra rätt sak och acceptera att den vissa gånger uträttas på fel sätt. Att ignorera frestelsen som kan uppstå att göra fel sak rätt enbart för att det är lättare.
  • En föreläsning som handlar om värdeskapande medarbetarskap och en tillitsbaserad styrning.

  Att skapa en mer relevant offentlig sektor

  • Tillsammans med forskaren vid centrum för tjänsteforskning, Dr Johan Quist, riktar sig denna föreläsning mot den offentliga sektorn.
  • Klas och Johan varvar innehållet, en kombination av forskningsresultat och iakttagelser.
  • En uppskattad föreläsning som genomförts i flertal kommuner, samordningsförbund och regioner.

  Vardagligt ledarskap

  • Klas tolkning av begreppet medarbetarskap. Hur och vart vi leder varandra i vardagen, om vi ens vill dit. Ett viktigt budskap som är välarbetat för att nå och beröra människor på djupet.
  • Föreläsningen handlar om hur vi människor, oavsett om vi är chefer eller ej, leder andra människor genom hur vi bemöter dem. När alla möter sina kunder med genuin nyfikenhet och med visshet om vad verksamheten går ut på, leder man kunderna på ett sätt som gör att alla mår bra och är nöjda. Detta genererar i sin tur att de köper och därefter, med störst sannolikhet, återkommer.
  • Humorfylld och listig föreläsning som faktiskt fått människor att ändra sig ibland.

  Bemötandets magi

  • Med mer fokus på bemötande tar Klas med er på en resa som är omöjlig att skydda sig från. Vikten av bemötande, hur simpelt det faktiskt är.
  • Användbara tips på hur man lyfter bemötandet, mot individ såväl som hela organisationen.
  • En peppande föreläsning som visar hur vi leder andra genom vårt bemötande.

  Personlig effektivitet

  • You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot. Ett föredrag om att använda en större del av människans potential.
  • Det slösas bort alldeles för mycket energi, både i arbetsliv och i privatliv, på att göra saker vi tror att vi borde göra.
  • Här inspirerar Klas Hallberg till att göra rätt saker istället för att göra många saker. Vilket spar tid. Han pratar om att prioritera och att våga ifrågasätta vardagens alla måsten och agera utifrån lust, snarare än plikt.
  • Hur tar man mer ansvar för att få saker gjorda? En skrattfylld men lömsk föreläsning där medarbetarna får en insikt i hur pass involverade de själva är i sina liv.

  Mask – Mört – Gädda

  • Simpel metafor som ger perspektiv för framgång. Om affärs- och entreprenörskap.
  • Det hela börjar med att man gräver mask som ska generera i en fångst av mörten som sedan lockar till sig gäddan.
  • Du måste gilla att gräva mask, men även minnas att det behövs gäddor i båten också.

  Prestera bättre och må bättre

  • För många måste man välja mellan att prestera eller må bra. Det finns inte på kartan att man kan få bägge två.
  • På ren värmländska lyfter Klas det självklara, att man visst kan må bra och prestera.

  Att göra det omöjliga möjligt

  • Vi människor ”får för oss” en massa saker och skapar oss uppfattningar om både stort och smått och ont och gott. Ett av alla områden där vi ofta har tydliga föreställningar och uppfattningar är kring vad som är möjligt för oss att uppnå. Ett intressant fenomen med föreställningar av olika slag är att vi tenderar att hellre försvara vår föreställning, även om vi inte trivs med den, än att upptäcka en ny sanning som vi kanske mår bättre av.
  • Den här föreläsningen tar fasta på föreställningar om vad som är möjligt och omöjligt. Både för individer och organisationer. Utan att agera som ett slags amerikansk hallelujakonsult pratar Klas Hallberg om hur vi som individer kan påverka vår egen situation. Och givetvis även hur det kan påverka organisationen.

  Hångla mer! En föreläsning om att få ut mer av vardagen

  • Tänkvärd underhållning i pratform i en vindlande färd av igenkänning, aha-upplevelser, gapskratt och livets allvar. Temat är att ge sig hän. Att hångla istället för att småpussas. Att leva sig svettig helt enkelt.
  • ”Hångla mer!” är även titeln på en av Klas Hallbergs böcker som innehåller berättelser att skratta till och känna igen sig med.

Referenser

Klas föreläsning blev mycket uppskattad. Framför allt förmågan att så träffsäkert prata om allvarliga saker på ett mänskligt och underhållande sätt. Kunden var enormt imponerad över hur mycket av innehållet som var anpassat till dem och att Klas hade gjort en så gedigen research.

Jorgen Dyssvold

Herr Omar
Skicka en icke-bindande förfrågan på Klas Hallberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Klas Hallberg
Klas Hallberg

5 av 5 stjärnor

Klas kan möta alla, inspirera samtidigt som skrattmusklerna får sig en omgång!

Pia Andersson - Karlstads kommun Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Klas Hallberg