Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Ta dig igenom den digitala revolutionen på ett produktivt, kreativt och hållbart sätt.

Tobias Ahlin

Tobias Ahlin

Tobias Ahlin är designer och digital strateg som föreläser om design, framtid och kreativitet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Tobias Ahlin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tobias Ahlin når ut med sin design till miljontals människor varje dag. Han har varit med och byggt upp snygga, funktionella lösningar för multinationella företag och delar nu med sig av konkreta tips och råd i sina föreläsningar. Under en Tobias Ahlin föreläsning får ni höra mer om trender, innovation och digital produktutveckling i praktiken. Boka en inspirerande och aktuell föreläsning här hos oss på Athenas!

Tobias Ahlin är en internationell digital designer och föreläsare som reser världen runt och delar med sig av sina perspektiv på design och framgång. Han har nått en internationell publik genom sina föreläsningar och har de senaste två åren föreläst i 18 olika länder, bland annat för The New York Times i New York och på Facebooks högkvarter i Tel Aviv. Med hjälp av inspirerande föreläsningar, interaktiva workshops och träffsäkra exempel får han oss att inse vad riktigt bra design kan åstadkomma.

Hemsidor, appar, reklam, presentationer och intern kommunikation – allt står och faller med design. Hur hittar man balansen mellan att fånga intresse utan att det blir skrikigt? Stilrent, men inte för avskalat? Anpassat för lagom bred målgrupp? Allt detta och mycket mer får du höra om i en Tobias Ahlin föreläsning.

Tobias Ahlin har själv haft en central roll i den digitala revolutionen som sveper genom samhället och förändrar hur vi lever, arbetar och tänker. I sin framgångsrika yrkeskarriär har han bland annat varit verksam som designchef på Mojang där han har drivit designen för ett av världens mest populära spel någonsin; Minecraft,  han har arbetat som utvecklare och produktdesigner på GitHub i San Francisco och som Industry leader och undervisare på Hyper Island. Dessutom var han en av de första designers som anställdes på Spotify. Idag sitter han i juryn för Svenska Designpriset, är en frekvent föreläsare på acceleratorer, företag och skolor runtom i landet och jobbar dagligen med de tekniker som driver den digitala revolutionen framåt.

Därför ska du boka Tobias Ahlins föreläsning

 • Ta del av inspirerande och nyanserade föreläsningar om den digitala revolutionen, kreativitet och framtid. 
 • Trots Tobias Ahlins tekniska bakgrund är hans föreläsningar lättillgängliga och pedagogiska med ett fokus på ledarskap, människan och samhället. 
 • Med en djup förståelse för hur moderna organisationer och startups hanterar morgondagens utmaningar, målar Tobias Ahlin upp de största hoten och konflikterna som vi står inför och vad vi måste göra för att ta oss igenom den digitala revolutionen på ett produktivt, kreativt och hållbart sätt.
Visa föreläsningar med Tobias Ahlin

  Inspirationsföreläsningar om:

  • Digitala produkter
  • Användarvänlig design
  • Trender
  • Innovation
  • Entreprenörskap

  Konsten att ha dåliga idéer

  • Lär dig hur man bygger en innovativ kultur som sprudlar av kreativa och nytänkande idéer samtidigt som man genom en iterativ process uppmuntrar till kritiskt tänkande och realism. 
  • Med interaktiva inslag guidas publiken genom en inspirerande resa där de får uppleva hur kritiskt tänkande och kreativitet inte är i konflikt, utan som ying och yang i själv verket är motsatta men kompletterande krafter som på en innovativ arbetsplats är beroende av varandra. 
  • Ta del av en föreläsning där Tobias Ahlin djupdyker i hur man praktiskt implementerar processer som uppmuntrar till kreativitet och kritiskt tänkande inom ett agilt ramverk, och hur A/B-tester och målsättning kan användas för att demokratisera kreativitet.

  Arbeta utan arbetsplats

  • Hur skapar startups nytänkande lösningar där idéer bevisas vara praktiska, genomförbara, hållbara och effektiva istället för naiva och utopiska?
  • En ny generation av unga kommer nu in på arbetsplatser med nya ideal och med förväntan att äga sin egen tid, jobba varifrån de vill och allra helst inte ha en chef.
  • Lär dig mer om vad etablerade organisationer kan göra för att försäkra sig om att fortsätta vara attraktiva arbetsplatser i framtiden.

  Maskiner och människor som gissar om framtiden

  • Hur använder man ny teknik för att bygga produkter på ett hållbart sätt? Hur bygger man processer som får anställda att tänka mer kritiskt och samtidigt kreativt? Och hur man måste ändra på sin organisation för utnyttja digitaliseringens unika egenskaper?
  • Lyssna till Tobias Ahlin föreläsning om exponentiellt accelererande teknikutveckling, det volatila samhället som den lämnar efter sig och om hur både beslutstagande och kreativitet börjar automatiseras. Två områden som man länge sett som västvärldens unika styrkor och som man trott varit omöjliga eller svåra att automatisera. 
  • Samtidigt som Tobias Ahlin föreläser om digitaliseringens effekter ur ett kritiskt samhällsperspektiv, så guidas publiken genom ett praktiskt organisationsperspektiv.

Referenser

Mycket bra. Mer relevant för oss än vad jag hade vågat hoppas på.

Mårten Kullhammar, IT

Pensionsmyndigheten
Skicka en icke-bindande förfrågan på Tobias Ahlin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Tobias Ahlin