Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Ta dig igenom den digitala revolutionen på ett produktivt, kreativt och hållbart sätt.

Tobias Ahlin

Tobias Ahlin

Tobias Ahlin är designer och digital strateg som föreläser om design, framtid, innovation och mångfald.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Tobias Ahlin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tobias Ahlin når ut med sin design till miljontals människor varje dag. Han har varit med och byggt upp snygga, funktionella lösningar för multinationella företag och delar nu med sig av konkreta tips och råd i sina föreläsningar. Under en Tobias Ahlin föreläsning får ni höra mer om trender, digitalisering, maskininlärning, innovation och mångfald. Boka en inspirerande och aktuell föreläsning här hos oss på Athenas!

Därför ska du boka Tobias Ahlin:

 • Ta del av inspirerande och nyanserade föreläsningar om den digitala revolutionen, kreativitet, framtid, innovation och mångfald.
 • Trots Tobias Ahlins tekniska bakgrund är hans föreläsningar lättillgängliga och pedagogiska med ett fokus på ledarskap, människan och samhället. 
 • Med en djup förståelse för hur moderna organisationer och startups hanterar morgondagens utmaningar, målar Tobias Ahlin upp de största hoten och konflikterna som vi står inför och vad vi måste göra för att ta oss igenom den digitala revolutionen på ett produktivt, kreativt och hållbart sätt.

2010 var Tobias Ahlin som 21-årig designer ansvarig för Spotifys produktdesign. Som Mojangs designchef drev han senare designen för världens mest sålda spel någonsin – Minecraft. Idag sitter Tobias i juryn för Svenska Designpriset, är en frekvent föreläsare på universitet och företag runtom i världen, och jobbar som designingenjör på GitHub—världens största utvecklarplatform.

Tobias Ahlin är en internationell digital designer och föreläsare som reser världen runt och delar med sig av sina perspektiv på design och framgång. Han har nått en internationell publik genom sina föreläsningar och har de senaste två åren föreläst i 18 olika länder, bland annat för The New York Times i New York och på Facebooks högkvarter i Tel Aviv. Med hjälp av inspirerande föreläsningar, interaktiva workshops och träffsäkra exempel får han oss att inse vad riktigt bra design kan åstadkomma.

Tobias Ahlin besitter en bred expertis, och kan därmed skräddarsy föreläsningar för att passa just era ändamål. Han föreläser om digitalisering, maskininlärning, automatisering, den hybrida arbetsplatsen, innovation och mångfald.

Visa föreläsningar med Tobias Ahlin

  Vanliga rubriker på föreläsningar:

  • Konsten att ha dåliga idéer / The art of having bad ideas
  • Innovation driven av mångfald / Innovation driven by diversity
  • Kreativa maskiner och framtidens jobb / Creative machines and the future of work
  • Framtidens arbetsplats / The future of work

  Konsten att ha dåliga idéer

  • Lär dig hur man bygger en innovativ kultur som sprudlar av kreativa och nytänkande idéer samtidigt som man genom en iterativ process uppmuntrar till kritiskt tänkande och realism. 
  • Med interaktiva inslag guidas publiken genom en inspirerande resa där de får uppleva hur kritiskt tänkande och kreativitet inte är i konflikt, utan som ying och yang i själv verket är motsatta men kompletterande krafter som på en innovativ arbetsplats är beroende av varandra. 
  • Ta del av en föreläsning där Tobias Ahlin djupdyker i hur man praktiskt implementerar processer som uppmuntrar till kreativitet och kritiskt tänkande inom ett agilt ramverk, och hur A/B-tester och målsättning kan användas för att demokratisera kreativitet.

  Arbeta utan arbetsplats

  • Hur skapar startups nytänkande lösningar där idéer bevisas vara praktiska, genomförbara, hållbara och effektiva istället för naiva och utopiska?
  • En ny generation av unga kommer nu in på arbetsplatser med nya ideal och med förväntan att äga sin egen tid, jobba varifrån de vill och allra helst inte ha en chef.
  • Lär dig mer om vad etablerade organisationer kan göra för att försäkra sig om att fortsätta vara attraktiva arbetsplatser i framtiden.

  Maskiner och människor som gissar om framtiden

  • Hur använder man ny teknik för att bygga produkter på ett hållbart sätt? Hur bygger man processer som får anställda att tänka mer kritiskt och samtidigt kreativt? Och hur man måste ändra på sin organisation för utnyttja digitaliseringens unika egenskaper?
  • Lyssna till Tobias Ahlin föreläsning om exponentiellt accelererande teknikutveckling, det volatila samhället som den lämnar efter sig och om hur både beslutstagande och kreativitet börjar automatiseras. Två områden som man länge sett som västvärldens unika styrkor och som man trott varit omöjliga eller svåra att automatisera. 
  • Samtidigt som Tobias Ahlin föreläser om digitaliseringens effekter ur ett kritiskt samhällsperspektiv, så guidas publiken genom ett praktiskt organisationsperspektiv.

Referenser

Mycket bra. Mer relevant för oss än vad jag hade vågat hoppas på.

Mårten Kullhammar, IT

Pensionsmyndigheten

Tobias är en otroligt härlig person och det lyser igenom skärmen (digital föreläsning) såväl som hans professionalism och nyfikenhet i ämnet! Vi är supernöjda med hans föreläsning!

Ida Thomsson, Event Manager

Campus Varberg

Tobias levererade en utbildande akt med en bra blandning av seriöst innehåll och roliga exempel. Det blev en väldigt bra matchning med vad vi ville och behövde förmedla!

Martin Pettersson, Chapter lead digital service development

If
Skicka en icke-bindande förfrågan på Tobias Ahlin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Tobias Ahlin