Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Coach och rådgivare för att skapa en glad och effektiv arbetsplats

Mike Florette föreläsning

Mike Florette

Mike Florette hjälper dig att förstå hjärnans funktioner och guidar dig till ett effektivt liv i balans.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Har återigen fått tillfälle att lyssna på Mike Florette's engagerande och roliga föreläsning om digitalisering i relation till hur vår hjärna fungerar. Rekommenderas verkligen. Stort tack Mike! Det var en perfekt avrundning på vår dag full av intressanta diskussioner, mycket information och spännande glimtar om framtiden på Sales Online H&M IT. Så bra jobbat

Louise Jidell - H&M Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mike Florette

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mike Florette ger inspirerande föreläsningar om hur kreativitet, glädje och bemötande är avgörande i framtidens företag. Nya idéer, inspiration och motiverad personal krävs för att företag ska överleva och bli lönsamma. Boka en Mike Florette föreläsning hos oss på Athenas för att lyfta ditt företag till en helt ny nivå!  

Med en fot i retorik, gruppsykologi, ledarskap och coachning och en fot i ståuppkomiken levererar Mike Florette stadiga föreläsningar om arbetslivsforskning och arbetslivet i allmänhet.

En Mike Florette föreläsning är alltid laddad med fakta och rön från arbetslivsforskningen. Han ger dig och dina medarbetare kunskap och verktyg för att skapa förändring, förbättra motivationen och att utveckla kommunikationen på er gemensamma arbetsplats.

Eftersom Mike Florette tar till knep från ståuppkomiken blir hans föredrag underhållande. Du kommer säkert känna igen dig i hans mer eller mindre dråpliga exempel på hur det kan gå till i arbetslivet. Under en Mike Florette föreläsning tar han dig med på en spännande resa in i din egen hjärna och föreläser om memes, spegelneuroner samt empati och kopplar det till modernt arbetsliv. Han vill ge kraft till förändring och utveckling av tankar, känslor och beteenden.

Mike Florette föresätter sig att sätta fingret på vad du och dina medarbetare behöver göra och hur ni ska göra för att skapa samarbete, få goda relationer, känna tillit och generera tillväxt genom mänskliga resurser där individen har ett stort eget ansvar. Allt det här lägger grunden till arbetsglädje – det kanske viktigaste för Mike Florette som tar glädje på allvar (!). Exempel på några av Mike Florette’s uppdragsgivare genom åren är Länsförsäkringar, SEB, Swedbank, Polisen, Migrationsverket, Unionen, Vårdförbundet, Volvo, Ericsson, HM, Vattenfall, Electrolux, AstraZeneca, Sv Fotbollförbundet, Försvarsmakten, Microsoft, Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket, Regeringskansliet och Försvarsdepartementet. Du bokar en Mike Florette föreläsning hos oss på Athenas.

Visa föreläsningar med Mike Florette

  Mike Florette föreläsning

  Mikrovanor

  ”Ett litet steg är allt du behöver börja med, det förändrar allt och ger resultat!”

  Från och med nu kan du sluta hänga upp din, teamets eller organisationens förändringar på endast motivation och vilja. Att tänka smått är viktigare än all motivation i världen.

  Beteendeforskaren, kändisen och Top 10 gurun, BJ Fogg, som skrivit New York Times Bestsellern, ”Tiny Habits” (Mikrovanor på svenska) (Fogg, 2020) har i sitt beteendelaboratorium på Stanford Universitet i Kalifornien upptäckt en enkel och effektiv beteendemodell som istället ger resultat, Tiny Habits®metoden.  Modellen går ut på att göra beteenden du önskar enklare att utföra och därmed göra det lättare att forma en ny vana, mikrovana, som rotar sig och växer!

  Mike Florette är den första i Sverige som är certifierad och licensierad av forskaren Dr BJ Fogg i metoden Tiny Habits®. Han skapar tillsammans med dig dina gyllene beteenden så du når framgång och resultat effektivt, enkelt och med Tiny Habitsmetoden.

  Vad är mikrovanor?
  • En metod för att arbeta med beteendevanor på ett evidensbaserat sätt samt hur nya hållbara vanor kan implementeras.
  • Metoden ger förståelse för hur vi kan samarbeta med hjärnan för att främja en beteendeförändring och skaffa nya vanor som ger resultat
  • Mikrovanor ger förståelse för hur man hjälper andra människor, grupper och team och skapar förutsättningar för självledarskap vid beteendeförändring
  •  Framgångsfaktorer vid beteendeförändring
  •  Kunskap om BJ Foggs beteendemodell
  •  Kunskap om varför motivation, vilja och självkänsla inte räcker till vid en beteendeförändring
  •  Kunskap om hur du ankrar nya beteenden i din vardag
  •  Varför det är så viktigt att fira förändring i små steg

  Låt Mike Florette hjälpa din organisation att hitta sina gyllene beteenden och skapa vanor som kommer att förändra företaget. För att höra mer om mikrovanor, Mike Florette och för att boka kontakta oss på Athenas redan idag!

  Mike Florette föreläsning

  Hjärnan och digitaliseringen

  • Häng med i en spännande Mike Florette föreläsning om den moderna teknikens svindlande möjligheter och utmaningar i förhållande till hur vår hjärna faktiskt fungerar.
  • Genom att förstå hjärnan kan vi dra nytta av alla fördelar som digitaliseringen medför.
  • Det är inte hela hjärnan det gäller. Delarna som hör till den så kallade ”reptilhjärnan” är inte lika anpassningsbara eftersom de är kopplade till våra instinkter som överlevnad, stressreaktioner och rädslor.
  • När vi förstår att vissa av våra delar av hjärnan är ”kvar på stenåldern” kan vi också inse vad vi inte kan åstadkomma med digitalisering.
  • På det här seminariet får du konkreta exempel och verktyg för att hantera utmaningarna och maximera de positiva effekterna av digitalisering.

  Mike Florette föreläsning

  Sömn som superkraft

  • Din inbyggda superkraft för välmående, kreativitet och effektivitet i ett hållbart arbetsliv!
  • Var tredje person får inte den tillräckliga dosen med 8 timmars sömn per natt. Världshälsoorganisationen (WHO) har förklarat sömnbristen epidemisk i industrivärlden.
  • Ett hållbart arbetsliv behöver ge ledare och medarbetare förutsättningar att både prestera och må bra och där är sömn är en förbisedd faktor.
  • I en rolig, spännande, och inspirerande föreläsning med Mike Florette berättar han hur du gör för att skapa beteende, rutiner och vanor för att sova och prestera bättre. Du får ta del av praktiska verktyg och metoder samtidigt som lär dig mer om sömnbeteenden och vanor.
  • Vakna upp till nya insikter om sömn!

  Mike Florette föreläsning

  Så hanterar du stress för balans & återhämtning

  • En föreläsning i stresshantering som ökar din förmågan att upptäcka, hantera och balansera stress.
  • Målgrupp, all typ av personal, chefer och ledare.
  • I föreläsningen tar Mike upp vilka signaler och beteenden man ska vara uppmärksam på och vilka av dina inre resurser som är av stor betydelse för din återhämtning, hur självmedkänsla är ditt skydd mot stress, hur
   språket påverkar och hur du kan använda sömnen som superkraft för att göra hälsosamma val i livet.
  • Du får enkla och konkreta verktyg med dig.

  Mike Florette föreläsning

  Ledningsgruppsutveckling med workshop

  Mike Florette och Lisbet Duvringe har arbetat med ledarskap, ledningsgrupper och beteendeförändringar i över 20 år. I den här workshopen är syftet att ge kunskap om vad det innebär att delta i en ledningsgrupp och att kunna arbeta med utveckling och förändring som ett ledningsteam. Målet är att ge ökad kunskap, inspiration, engagemang och samsyn i samtliga delar i innehållet nedan. Workshopen är grundad i forskning i positiv psykologi, beteendevetenskap, ledarskap, retorik samt hjärnforskning.

  Exempel på innehåll i workshopen:
  • Vad är en ledningsgrupp? – Ledningsgruppens uppdrag och syfte
  • Rollen i ledningsgruppen – Jaget & rollen
  • Lagets behov före ens egna, att bygga fungerande team
  • Ledningsgrupp eller ledningsteam? – Förstå teamets styrka, utveckling och potential
  • Självledarskap, beteendemönster och självkännedom
  • Hjärnan, beslutsfattandet och mänskligt beteende
  • Mikrovanor och förändring
  • Beteenden och Mikrovanor kopplat till kultur och värdegrund

  Utbildningen erbjuds även som 2-dagars och 8-dagars utbildning.

Referenser

Har återigen fått tillfälle att lyssna på Mike Florette's engagerande och roliga föreläsning om digitalisering i relation till hur vår hjärna fungerar. Rekommenderas verkligen. Stort tack Mike! Det var en perfekt avrundning på vår dag full av intressanta diskussioner, mycket information och spännande glimtar om framtiden på Sales Online H&M IT. Så bra jobbat

Louise Jidell

H&M

Mike har en otrolig kontakt med publiken från start till slut. Även om det är en föreläsning så känns det mer som att man är en del i en dialog med föreläsaren, vilket gör att man aldrig tappar fokus. Han lyckas vara tydlig, inspirerande och även humoristisk i sitt sätt att framföra både viktiga och ibland tunga föreläsningar.

Taimaz Gaffari, grundareLoungepodden

Mike är en engagerande föredragshållare som har förmågan att blanda djupt allvar med humor vilket gör att det aldrig blir tråkigt på hans föreläsningar.

Bo Engborg, Rektor Nordiskt Näringscenter

”Det här var den bästa föreläsningen jag har varit på i hela mitt liv”

”Det snarast överträffade mina förväntningar. Jag hade väntat mig bra kunskaper, men jag hade inte förväntat mig att ha så roligt på vägen.”

"Det här är andra gången, men blir aldrig trött på att lyssna på honom flera gånger om. MYCKET INTRESSANT OCH ROLIGT.”

”Mike gjorde föreläsningsämnet, hjärnan, som i sig är superintressant och komplext, lätt att förstå med mycket humor. Den bästa föreläsning jag besökt under en lång period.”

Bra och spännande! Förväntningarna uppfylldes.

Enhetschef

Tierps kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mike Florette

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Mike Florette
Mike Florette

5 av 5 stjärnor

Har återigen fått tillfälle att lyssna på Mike Florette's engagerande och roliga föreläsning om digitalisering i relation till hur vår hjärna fungerar. Rekommenderas verkligen. Stort tack Mike! Det var en perfekt avrundning på vår dag full av intressanta diskussioner, mycket information och spännande glimtar om framtiden på Sales Online H&M IT. Så bra jobbat

Louise Jidell - H&M Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Mike Florette