Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Nya kreativa vägar för inlärning i skolan med hjälp av teknologin

Frida Monsén föreläsning

Frida Monsén

Frida Monsén arbetar med verksamhetsutveckling. Hon föreläser om hur och varför digitaliseringen är framtiden för skolan.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Frida Monsén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Att vandra in i ett klassrum och se barn som tittar ned i datorer, surfplattor och mobiltelefoner är ingen ovanlig syn. Men det kan tyckas skrämmande och ovant, eftersom att barnen inte lär sig enligt de traditionella metoderna. Frida Monsén är före detta lärare som idag jobbar med verksamhetsutveckling kopplat till digitalisering i utbildning. Hon har jobbat tillsammans med Skolverket kring Flerspråkighet och digital kompetens - hur kan digitala verktyg och arbetssätt underlätta för lärare och elever i det flerspråkiga klassrummet. En Frida Monsén föreläsning förklarar hur skolan måste utvecklas i takt med digitaliseringen och på så sätt hitta nya kreativa vägar för inlärning och kreativitet i förskolan och skolan.

Frida Monsén är i grunden lärare och har jobbat i flertal år på såväl kommunala som privata skolor, och idag är hon digitalutvecklingsledare. Hon har skrivit boken Digital kompetens i skolan och i klassrummet där hon bland annat förklarar vikten av att utveckla skolan i takt med digitaliseringen. En Frida Monsén föreläsning förklarar hur skolan kan och bör använda sig av moderna metoder såsom gamification för att förbättra motivationen bland barnen. I dag ligger Frida Monsén bakom GamifyUs, nordens största konferens om gamification i arbetslivet och i skolan.

Efter det att Frida Monsén själv fascinerats och intresserat sig för onlinespel, eller gaming, så funderade hon över hur det skulle vara att implementera de psykologiska och mänskliga drivkrafterna som återfinns i spelen i skolan också. Hon har därefter experimenterat med Gamification som verktyg i skolan för lärande och utveckling, något som har gett positiva resultat för barnens motivation och lärande.

I en Frida Monsén föreläsning får du

 • Lära dig om hur digitaliseringen och skolan kan utvecklas ihop
 • Kunskap, tips och råd om hur framtidens skola behöver utvecklas
 • Lära dig om Gamification – hur vi kan ta inspiration av spel-tänk in till skolväsendet, hur skulle det se ut om vi applicerade samma tänk och psykologiska mekanismer för barnen i skolan?

Digitaliseringen är här för att stanna. I en Frida Monsén föreläsning får du lära dig hur skolan på bästa sätt kan hänga med i utvecklingen för att höja barnens kreativitet och motivation.

Boka en spännande Frida Monsén föreläsning hos oss på Athenas i dag!

Visa föreläsningar med Frida Monsén

  Frida Monsén föreläsning

  Digitalisering och gamification i skolan

  • Få reda på hur digitaliseringen och gamification kan användas i skolan för att förbättra motivationen och inlärningen bland barn.
  • Frida Monsén utforskar hur spelvärlden och dess psykologiska mekanismer kan komma till användning i skolan.
  • En Frida Monsén föreläsning förklarar hur framtidens pedagogik och lärande kan se ut.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Frida Monsén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Frida Monsén