Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

Samtal som gör skillnad

Navid Modiri föreläsning

Navid Modiri

Författaren, poddaren och samtalsaktivisten Navid Modiri föreläser om kommunikation och vikten av en god dialog.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Navid Modiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

I Sverige kallades han invandrare, i sitt födelseland kallades han turist. Detta “mellanförskap” ledde till mycket oro och frustration för Navid Modiri, men han blev skicklig på att kommunicera med och förstå olika grupper. Han förstod också varför dessa grupper missförstod varandra. När Navid Modiri inte spelar golf med Jimmie Åkesson skriver han krönikor, bloggar, programleder i radio och föreläser om samtalets magiska kraft. Boka en tankeväckande Navid Modiri föreläsning hos Athenas!

Navid Modiri är en mycket uppskattad programledare, krönikör, artist och bloggare som med sina texter, sin musik, sina poddar, föreläsningar och sin “samtalsaktivism” har öppnat upp både  kommunikationsvägar och tankesätt som många trodde var stängda. Hör mer under en inspirerande Navid Modiri föreläsning!

När Navid Modiri var två år kom han till Sverige från Iran. Under uppväxten bråkade svenskarna med honom för att han var blatte, och blattarna bråkade med honom för att han pratade för bra svenska. Det var inte riktigt ett utanförskap, snarare ett “mellanförskap”. Navid Modiri lärde sig att knäcka koderna i bägge grupper och började så småningom förstå varför det uppstod så många missförstånd.

”Om man aldrig pratar med varandra, hur ska man då kunna förstå varandra?”

Redan 2011 utnämndes Navid Modiri till “Årets kommunikatör” och blev nominerad till både Konungens stiftelses ledarskapspris och “Årets nätverkare”. Sedan dess har han fortsatt att jobba för att öka förståelsen mellan människor och han använder alla sina kanaler till att på olika sätt skapa dialoger i stället för debatter.

Vill du veta mer? Boka en spännande Navid Modiri föreläsning!

Foto: Robert Eldrim

Visa föreläsningar med Navid Modiri

  Navid Modiri föreläsning

  Samtal som gör skillnad

  • Lyssna för att förstå, inte bara för att svara. Prata för att nå fram, inte bara för att höras. Att träna på samtal och bli medveten om hur du själv kommunicerar ger dig ovärderliga verktyg i rollen som chef och medarbetare, men också som förälder, partner och vän.
  • Vi kan alltid bli bättre på att lyssna, prata och samtala – oavsett om det är på mötet, på kontoret, på Facebook, på gymmet eller hemma.
  • När du gör skillnad i dina samtal kommer dina samtal att göra skillnad. Både för dig med också för människorna i din omgivning. Boka en inspirerande Navid Modiri föreläsning!
  • Längd: ca 45-60 min.

  Navid Modiri föreläsning

  Lilla kreativitetsskolan

  • Det enklaste sättet att väcka kreativiteten är att göra något nytt. Att fylla på med nya intryck, stora som små. Fika med någon du tycker verkar intressant, ta en ny väg till jobbet eller läs en bok om något du aldrig läst om förut.
  • Navid Modiri skapade bloggen “365 saker du kan göra” och inspirerade över en miljon läsare, vann Stora bloggpriset 2009 och nominerades till flera andra priser för sin kreativitet. Han byggde fågelholkar, åt hundmat, hoppade fallskärm och samlade hundra personer på ett torg för att brottas. Framför allt visade han hur enkelt och kul det är att ta steget till att prova på kreativitet.
  • I Lilla kreativitetsskolan får du svar på dina frågor om kreativitet och tips till hur du och din organisation – steg för steg – kan bli mer nytänkande och innovativa.
  • Längd: ca 45 min. till en heldag

  Navid Modiri föreläsning

  Lilla mångfaldsskolan

  • Sverige behöver ett forum där människor kan ställa frågor gällande invandring, integration och mångfald utan att bli kallade opålästa, korkade eller rasister.
  • Genom intervjuer och möten med forskare, ämnesexperter och människor med egna erfarenheter av rasism och flykt har Navid Modiri samlat på sig ett ovärderligt underlag för en öppen och givande diskussion. En lysande möjlighet för er skola, organisation eller ert team att anta globala utmaningar kring interkulturell förståelse, mångfald och kompetensförsörjning!
  • Längd: ca 45 min. till en heldag

  Navid Modiri föreläsning

  Hej syster, välkommen till Sverige

  • Hej syster. Vad fint att se dig. Välkommen till Sverige. Ställ ner väskan ett tag. Nej, jag behöver inte se ditt pass. Lägg undan dollarsedlarna. Hur har resan varit?
  • Så börjar Navid Modiri sin berättelse. 2016 skrev han ett uppmärksammat inlägg på Facebook i form av ett välkomstbrev till alla de människor som tvingats fly och kommit till Sverige. Brevet riktade sig till en flyktingkvinna han träffade på Centralstationen i Malmö och som han kände ett släktskap med. En främling, men någon som lika gärna hade kunnat vara hans syster. Sedan dess har Navid Modiri även skrivit boken “Hej syster” i samma anda och jobbat med integration runt om i landet.
  • En gripande, fortfarande lika aktuell föreläsning om flykt, mellanförskap och integration som bjuder på en djup förståelse om vad flykt gör med människor. Du får ta del av insikter, erfarenheter och lärdomar från en person som själv varit på flykt och sedan vuxit upp i Sverige, i ett slags mellanförskap mellan två kulturer. Boka en inspirerande och ögonöppnande föreläsning!
  • Längd: ca 45-60 min.

  Navid Modiri föreläsning

  Ex-nazist och ex-flykting för ett Sverige för alla

  • Navid Modiri föddes i Iran och kom till Sverige som tvååring. Han har i många år arbetat för ett mer jämlikt och öppet Sverige på flera olika sätt i olika forum. Tobias Swahn föddes i Sverige. I många år var han en del av extremhögern där han var verksam på flera forum och rekryterade nya medlemmar till rörelsen.
  • I dag arbetar och föreläser de två tillsammans för ett mer inkluderande Sverige. De är båda en del av Samtalsaktivisterna, där Tobias Swahn nu i stället rekryterar unga svenskfödda att komma med in i arbetet för ett öppnare samhälle.
  • Få en djupare inblick i flera olika perspektiv på invandring och mångfald: ex-invandrarens, ex-nazistens och två medmänniskors perspektiv. Boka en av årets kanske mest aktuella, och viktigaste, föreläsningar!

  Navid Modiri föreläsning

  Alla vill ha mångfald men ingen vill dö

  • Många talar om mångfald, men vad är VERKLIG mångfald? Hur uppnår vi sådan, och varför ska vi ha det?
  • Navid Modiri har samlat hundratals personer för att samtala med varandra under projektet “Sverige 3.0”, han har talat med många oliktänkande och liktänkande, golfat med Jimmie Åkesson och jobbar aktivt för att fler ska våga prata om mångfald utan att varken döma eller dömas.
  • Föreläsningen kan ges i tre olika “svårighetsgrader”: en introduktion i mångfald för grupper och företag, första steget till att börja arbeta med mångfald för ledningsgrupper och styrelser och till sist en fortsättningskurs för alla som vill fördjupa samtalet och arbetet kring mångfald.
  • En Navid Modiri föreläsning som varvas med praktiska övningar och engagerande storytelling.
  • Längd: ca 45 min. till en heldag

  Navid Modiri föreläsning

  Allt är påhittat – bli en sån som hittar på!

  • Allt du ser är påhittat av någon. Någon har kommit på tröjan du har på dig, skärmen du just nu tittar på och smörgåsen du äter. Allt som har skapats och kommer att skapas, framtiden är resultatet av vad vi människor hittar på härnäst. Vill du vara en del av det?
  • Nu kan du också bli en sådan där som alltid hittar på grejer, får fart på kreativa processer och många gånger kommer med den förlösande idén!
  • Navid Modiri har jobbat med kreativitet på många olika sätt: genom sina texter, stora samhällsprojekt, i organisationer och på scen med föreläsningar, föreställningar och konserter med bandet Navid Modiri och Gudarna.
  • Ta del av storytelling, praktiska övningar och smarta metoder för att du, din arbetsgrupp eller hela din organisation ska kunna skapa ett medskapande och kreativt klimat! Föreläsningen kan skräddarsys för både enskilda personer, grupper eller ledare som vill lära sig väcka kreativiteten hos sig själva och andra.
  • Längd: ca 45 min. till en heldag
Skicka en oförpliktande förfrågan på Navid Modiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Navid Modiri