Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Samtal som gör skillnad

Navid Modiri

Navid Modiri

Författaren, föreläsaren, poddaren och samtalsaktivisten Navid Modiri föreläser om vikten av en god dialog som en väg till innovation och samarbete.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Navid Modiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Navid Modiri är en mycket uppskattad programledare, krönikör och bloggare, som med sina poddar och föreläsningar öppnat upp både  kommunikationsvägar och tankesätt som många trodde var stängda. Navid är född i Iran, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Skåne och Stockholm. Navid har gjort hundratals framträdanden som föreläsare och stått på scen sen han var 16 år. Boka en tankeväckande Navid Modiri föreläsning hos Athenas!

Det mediala startskottet blev när Navid i samband med Musikhjälpen 2013, budade hem en golfrunda med Jimmie Åkesson som auktionerades ut för att samla in pengar till utsatta kvinnor i världen. Navid älskar att sätta igång människors fantasi, få de att tänka på förändring och använda sin kreativitet för att skapa en bättre framtid. Redan 2009 fick Navid Stora bloggpriset för sin blogg ”365 saker du kan göra”, utnämndes till ”Årets kommunikatör” och blev nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris. Navid har varit programledare i P3 och i Sveriges television och sommarpratat i P1 om ”Allt är påhittat”. Tillsammans med SVT och UR har han låst in 8 unga människor i programmet ”Diktatorn” för att undersöka vad demokrati egentligen är. ”Sverige 3.0”, ”Samtalsaktivisterna” och ”Integratörerna” är några exempel på de initiativ Navid har varit med och startat.

År 2017 släppte han boken ”Hej Syster” som har sin utgångspunkt i Navids eget liv. Där berättar han om hur det är att anpassa sig till ett nytt land, flykt, utanförskap och om språkets makt att sammanföra människor. Hösten 2020 skrev han tillsammans med vännerna Björn Natthiko Lindeblad och Caroline Bankler succéboken ”Jag kan ha fel” som handlar om ex-munken Björn Natthiko Lindeblads liv. 

Navid Modiri är aktuell med tre olika poddar. Dels den omtalade podden ”Björn & Navid” som han har tillsammans med Björn Natthiko Lindeblad samt hans senaste podd tillsammans med Mårten Granlund ”Mandomsprovet”, där de pratar om manlighet, maskulinitet och mansnormer. Navid och Mårten driver även den digitala mansgruppen ”Storebror”. 

När Navid Modiri var två år kom han till Sverige från Iran. I Sverige kallades han invandrare, i sitt födelseland kallades han turist. Detta ”mellanförskap” ledde till mycket oro och frustration för Navid Modiri, men han blev skicklig på att kommunicera med och förstå olika grupper. Han förstod också varför dessa grupper missförstod varandra. Navid är nu aktuell med tre nya föreläsningar som bl a handlar om samarbete, den nya mansnormen, det viktiga samtalet, mångfald och vad du kan lära dig om livet av att prata med människor som inte tycker och tänker precis som du. Vill du väcka tankar ska du boka någon av dessa. Du kan även anlita Navid som rådgivare och samtalsledare. Han anlitas idag flitigt av flera högt uppsatta ledare inom näringsliv och offentlig sektor.  

Foto: Robert Eldrim

Visa föreläsningar med Navid Modiri

  Navid Modiri föreläsning

  Varför mår män så dåligt när de styr hela världen?

  70% av alla som tar livet av sig är män. Trots att män ofta sitter på maktpositioner inom näringsliv, politik och i många fall på stora delar av kapitalet så är det något som inte stämmer. Genom att själv ha arbetat med sina demoner i terapi, genom meditation och hundratals böcker, hittade Navid nycklarna till det egna växandet som man, partner och bror. Framgången handlade om att arbeta terapeutiskt i grupp. I denna föreläsning varvas insikterna och nycklarna med personliga erfarenheter på ett ärligt, sårbart och mänskligt sätt hur det är att vara man, pappa och partner i Sverige idag. 

  Navid Modiri föreläsning

  Vad jag har lärt mig om mig själv av att prata med nazister. 

  Med sina 3 samtalspoddar – “Björn & Navid”, “Mandomsprovet” och “Hur kan vi?” – har Navid samlat på sig bred erfarenhet om hur det är att samtala med olika typer av människor. Denna föreläsning handlar om hur samtal på riktigt gör skillnad och du får med dig konkreta verktyg och nycklar för att bli bättre på att hantera konflikter, lyssna på andra människor på djupet och förstå både dig själv, andra och omvärlden.

  Navid Modiri föreläsning

  Konfliktträning för världens mest konflikträdda människor. 

  Denna interaktiva föreläsning bjuder in till svåra samtal för att träna den konfliktundvikande människan i att växa samt lära sig att utveckla både sig själv, gruppen och organisationen genom samtal. På ett lekfullt, kärleksfullt och utforskande sätt kommer du som deltagare att få en resa i samtalets värld. Den består av övningar och exempel på hur du kan möta människor, olikheter och konflikter. Ni över på nyfikenhet, ödmjukhet, sårbarhet, konflikttålighet och tydlig kommunikation. 

  Föreläsningen skräddarsys så den blir relevant för er och baseras på de frågor och utmaningar som skickats in från er i förväg.

  Navid Modiri föreläsning

  Hur kan vi prata mångfald?

  Mångfald innebär att du behöver kliva ut och träna på din öppenhet gentemot andra kulturer och människor. Det börjar oftast med nyfikenhet. Det är precis vad denna föreläsning bjuder in till. Här utforskar vi nyfiket och på ett lekfullt sätt hur du kan vara mer öppen för att lära känna nya delar av dina medmänniskor, och även av dig själv. 

  Navid Modiri föreläsning

  Grupper som samtalar på riktigt samarbetar bättre.

  Vad tror du händer om teamet runt konferensbordet verkligen delar med sig av vad de faktiskt tycker och tänker, istället för att sitta tysta?

  Team som samtalar med varandra samarbetar bättre. Att våga ta det utmanande samtalet och stå kvar i vår integritet skapar förtroende och trygghet. Målet för dig som chef är att teamet kan lita på att du står kvar när det börjar storma.

Skicka en icke-bindande förfrågan på Navid Modiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Navid Modiri