Laddar innehåll ...

Wiktoria Wittboldt föreläsning - Politik och internationella relationer

Wiktoria Wittboldt

Wiktoria Wittboldt är omvärldsanalytiker och diplomat med spännande föreläsningar om internationella relationer, politik och sedvänjor

Diplomat vid UD och lång internationell karriär från EU, FN och ICJ – Wiktoria Wittboldt sitter på stora, värdefulla kunskaper inom internationella relationer, politik, religion och kultur. Under en Wiktoria Wittboldt föreläsning ger hon er de stora politiska frågorna och de lokala sedvänjorna. Hon anpassar föreläsningar för att passa just er organisation. Boka en spännande Wiktoria Wittboldt föreläsning här! 

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur påverkar den amerikanska marknaden de svenska företagens villkor? Spelar sanktionerna för Iran någon roll? Vad spelar den lokala politiken för roll vid en nyetablering i ett annat land? Hur påverkar religiösa och kulturella frågor? Frågor som dessa tacklar Wiktoria Wittboldt i sina föreläsningar och gör dem begripliga och intressanta. 

Mikro- och makroperspektiv kännetecknar Wiktorias föreläsningar. För att få helhetsbilden krävs det ibland att zooma in i bilden för att skaffa sig en välgrundad uppfattning. Detta hjälper hon er med. Med sin bakgrund inom näringslivet och internationella relationer har hon ett unikt perspektiv som kan hjälpa er att förstå omvärlden, och dess möjligheter.

En Wiktoria Wittboldt föreläsning ger er:

 • Information om affärsmöjligheter med olika infallsvinklar och perspektiv för att minska risker och öka möjligheter
 • Komplicerade ämnen avskalat till ett förståeligt och konkret material som hon delar med sig av
 • En riktigt erfaren och skicklig omvärldsanalytiker som ger er de stora politiska frågorna och de lokala sedvänjorna inpackat i en spännande och inspirerande föreläsning

Idag tar Wiktoria Wittboldt uppdrag som omvärlds- och riskanalytiker i näringslivet. Förutom att föreläsa för företag har hon varit lärare vid Masters Programmet vid Lunds Universitet och skrivit ett stort antal tal under åren, åt bl.a utrikesministern och statsministern.

Teman som en Wiktoria Wittboldt föreläsning kan beröra; omvärld, internationella relationer, politik, kultur och religion.

Boka en lärorik och spännande Wiktoria Wittboldt föreläsning här!

  Wiktoria Wittboldt föreläsning

  Exempel på innehåll:

  • Makroperspektiv – De stora geopolitiska svepet, Kina, Ryssland, USA, t.ex. skattelättnaderna i USA – vad händer om den amerikanska marknaden blir överhettad? Höjer Fed räntorna då? Vad får det för effekt på de svenska företagens villkor? Säkerhetsfrågornas betydelse för näringslivet – spelar sanktionerna för Iran någon roll?
  • Mikroperspektiv – De lokala sedvänjorna – t.ex. vid en nyetablering i annat land – vad spelar de politiska spelet för roll? Hur påverkar religiösa och kulturella frågor? Vad bör man tänka på för personalen ur ett säkerhetsperspektiv?

Föreläsningsområden