Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

Vad som gör din träning utvecklande för både kropp och knopp och hur får du som företag en mer hälsosam kultur med hjälp av friskvård?

Robert Kronberg, elitidrottare, häcklöpare, föreläsare

Robert Kronberg

Före detta häcklöpare i landslaget med OS- och VM-finaler, EM-brons som pratar friskvård, drivkraft, motivation och når du når dina mål med exempel från elitidrotten.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Jag träffade Robert Kronberg från kronBee första gången på mässdagarna runt hälsomässan i Stockholm. Under våra egna hälsodagar på årlig basis har vi sedan tagit in kronBee och Robert Kronbergs tjänster med goda vitsord.

Helena Fors, friskvårdsansvarig på Södertörns högskolas personalavdelningen Visa alla referenser
Skicka en oförpliktande förfrågan på Robert Kronberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Häcklöpning är en av världens svåraste grenar att hävda sig i och det krävs ett otroligt hårt jobb för att nå den absoluta världseliten. Robert Kronberg är svensk rekordhållare på 110 m häck med bland annat OS- och VM-finaler samt ett EM-brons på sin meritlista. Utifrån erfarenheterna från idrottskarriären har han skapat ett framgångskoncept som bygger på vilken inställning och attityd du har till livet. Ett av Robert Kronbergs expertområden är friskvård mot företag som går att applicera på alla typer av organisationer, oavsett hur tränad du varit sedan tidigare. Han jobbar även med träning, hälsa och friskvård i hans företag kronBee.

Därför ska du boka en föreläsning med Robert Kronberg

 • Elitidrottaren ger konkreta verktyg om hur du med rätt attityd och inställning övervinner svåra hinder och når i mål som en vinnare i ditt eget liv.
 • Hans föreläsningar bygger på hans samlade erfarenheter som idrottsman i kombination med flera års studier i ämnen som psykologi, konflikthantering och beteendevetenskap.
 • Robert Kronberg är väldigt personlig och närvarande i sina föreläsningar som engagerar deltagarna.

Robert Kronbergs koncept handlar mer om ett livsstilskoncept än träning, där hållningen är en central del på vägen mot en fysisk beteendeförändring. Det är två väldigt viktiga parametrar för att bli framgångsrik oavsett om det handlar om arbetslivet, privatlivet eller idrotten.

Robert Kronbergs mål är att deltagarna ska gå från föreläsningen med en ”aha”-upplevelse och några verktyg till egen utveckling och nytändning. Robert tar till exempel upp komplexiteten kring att sätta upp konkreta, tydliga och genomförbara mål, som håller i alla lägen. Han genomför även workshops, där han möter er personal i er naturliga arbetsmiljö, med syftet att ge insikter i hur man bäst hanterar sin vardag för att undvika till exempel belastningsskador.

Robert Kronberg är svensk rekordhållare på 60 och 110 m häck, med 24 SM guld på meritlistan. Han har dessutom ett EM brons och har varit i final på såväl OS som VM. Efter avslutad idrottskarriär arbetar Robert idag bland annat som föreläsare och personlig tränare samt fystränare åt både lag och individer på elit- och motionärsnivå. Robert driver även företaget kronBee, som jobbar med träning och hälsa. Roberts föreläsningar bygger på hans samlade erfarenheter som idrottsman i kombination med flera års studier i ämnen som psykologi, konflikthantering och beteendevetenskap.

Visa föreläsningar med Robert Kronberg

  Din hållbara kropp

  • I denna interaktiva föreläsning går Robert igenom vad det innebär att ha kroppslig balans.
  • Oavsett om du tränar mycket, aldrig har tränat i hela ditt liv eller har ett funktionshinder så kommer du få ut lika mycket av denna föreläsning.
  • Du kommer få nya insikter om hur just din kropp fungera och varför den agerar som den gör i olika delar av ditt liv. 
  • Robert lär dig mer om kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål.
  • Här går vi igenom funktionen och värdet av buktryck och atletisk hållning i alla delar av ditt liv.
  • Vi genomför en scanning på scen där en person i publiken blir testad gällande sina kroppsliga obalanser och du får ta del av de övningarna som din kropp verkligen behöver för att skapa balans.
  • Robert går igenom vad som får ditt liv att bli hållbart, leda mot en hälsosammare livsstil utan onödiga skador samt vad som gör din träning effektiv och utvecklande för både kropp och knopp.

  Vägen till ett hållbart och hälsosamt liv  

  • Här visar Robert den väg han ser och förespråkar för att uppnå balans i livet. Han går igenom de 6 områden som har gett honom en bra hälsa och välmående genom livet.
  • Föreläsningen är interaktiv, förespråkar närvaro och väcker tankar samt leder mot utveckling.
  • Den tar i många steg avstamp ur Roberts egna karriär med en del anekdoter som lyfter mungipor.

  Målfokus

  • En teoretisk genomgång där Robert successivt nystar upp komplexiteten kring att sätta upp konkreta, tydliga och genomförbara mål, som håller i alla lägen.
  • Robert visar på tydliga exempel från sin egen karriär och hur han jobbade för att nå sitt mål med att gå från Svensk elit till elitidrottare på världsnivå.
  • De tips och verktyg som föreläsningen ger är praktiskt applicerbart i yrket, privatlivet och träningen. Här avslutar Robert med att visa sitt uppnådda mål genom OS-finalen 2000.

  Workshop ”Målfokus” – En utbildning i målbilder

  • Som styr mot det mer praktiska för deltagaren, ger en djupgående genomgång av att sätta upp tydliga mål, att formulera sin egen målbild och konkret styra mot den.
  • Vet man inte vart man är påväg är det svår att ta sig dit. Fungerar som fristående workshop men föregås med fördel av föreläsningen Målfokus.
  • Här förstärker vi den information och de kunskaper deltagarna fått från föreläsningen och omsätter den i praktik och förklarar ytterligare värdet av att ha tydliga mål och fördelen av att skriva ner dem.
  • Alla deltagare får själva göra ett första utkast till sin egen målfokusplan.

  Tio nycklar till framgång

  • Robert ger tio nycklar till framgång genom ledorden motivation, drivkraft, kommunikation och personlig utveckling.
  • Denna föreläsning är en av våra mest populära och är användbar i alla steg i livet, såväl inom arbetet som privat och mot din egna träning oavsett vilka dina mål är.
  • Vilken nyckel behöver du för att lyckas?

  Kropp och knopp

  – Tillsammans med Tomas Gustafson och föreläsningen erbjuds som antingen ett standardupplägg, halvdag i workshop-form, fristående föreläsning bestående av kärnan av ”Kropp och knopp” eller skräddarsydd efter era önskemål.

  • Må bättre och prestera på topp med hjälp av två före detta elitidrottares djupa kunskap och erfarenhet kring målfokus. Bli mer effektiv och framgångsrik i både arbete och privatliv genom deras unika angreppssätt.
  • När man jobbar med personlig utveckling är det vanliga synsättet att separera den mentala och fysiska delen, men det här konceptet utgår från att hjärna och kropp behöver jobba ihop som en enhet, för att man ska kunna utvecklas och prestera optimalt.
  • Utveckling sker genom att mentala verktyg i kombination med fysisk träning, anpassad för alla, ger dig kvaliteter som höjer din prestation och fokusförmåga.
  • Innehållet riktar sig till alla i organisationen på ett lättillgängligt sätt, oavsett om du är tränad eller ej.
  • Det handlar mer om ett livsstilskoncept än träning, där hållningen är en central del på vägen mot en fysisk beteendeförändring.
  • I den interaktiva delen ger vi dig effektiva tekniker för att skapa en stark interaktion mellan det fysiska och det mentala, med syfte att prestera och må bättre i vardagen.

   

Referenser

Jag träffade Robert Kronberg från kronBee första gången på mässdagarna runt hälsomässan i Stockholm. Under våra egna hälsodagar på årlig basis har vi sedan tagit in kronBee och Robert Kronbergs tjänster med goda vitsord

Helena Fors, friskvårdsansvarig Södertörns högskolas personalavdelningen

Södertörns högskola

Haft glädjen att nyttja Robert Kronbergs / KronBees genuina kunskaper både för personal, gäster och vid kundevent. Väldigt professionellt samtidigt som glädjen och den sympatiska personligheten höjer aktiviteten ytterligare en nivå. Vi har jobbat med KronBee tidigare och planerar att göra så igen.

Martin Nordqvist, Hotel Manager

Hotel Mektagonen

Vi på Verdana är ett av Stockholms största fond och investeringsrådgivare med stor fokus på elitidrottare. Det jobb som kronBee gjort åt oss har varit mycket tillfredställande där personlig touch med spetskompetens har varit mycket uppskattat och givande

Anders Hammargren, VD

Verdana Fond & Försäkring AB
Skicka en oförpliktande förfrågan på Robert Kronberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Robert Kronberg
Robert Kronberg

5 av 5 stjärnor

Jag träffade Robert Kronberg från kronBee första gången på mässdagarna runt hälsomässan i Stockholm. Under våra egna hälsodagar på årlig basis har vi sedan tagit in kronBee och Robert Kronbergs tjänster med goda vitsord.

Helena Fors, friskvårdsansvarig på Södertörns högskolas personalavdelningen Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Robert Kronberg