Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
Robert Kronberg

Friskvård för både kropp och knopp - kunskap och verktyg för bättre livskvalité både på arbetet och privat

Robert Kronberg, elitidrottare, häcklöpare, föreläsare

Robert Kronberg

Före detta häcklöpare i landslaget med OS- och VM-finaler, EM-brons som pratar friskvård, drivkraft, motivation och når du når dina mål med exempel från elitidrotten.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Jag träffade Robert Kronberg från kronBee första gången på mässdagarna runt hälsomässan i Stockholm. Under våra egna hälsodagar på årlig basis har vi sedan tagit in kronBee och Robert Kronbergs tjänster med goda vitsord.

Helena Fors, friskvårdsansvarig på Södertörns högskolas personalavdelningen Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Robert Kronberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Häcklöpning är en av världens svåraste grenar att hävda sig i och det krävs ett otroligt hårt jobb för att nå den absoluta världseliten. Robert Kronberg är svensk rekordhållare på 60 och 110 m häck med bland annat OS- och VM-finaler samt ett EM-brons på sin meritlista. Efter avslutad idrottskarriär arbetar Robert idag bland annat som föreläsare och personlig tränare samt fystränare åt både lag och individer på elit- och motionärsnivå. Utifrån erfarenheterna från idrottskarriären har han skapat ett framgångskoncept med metod som kan appliceras inom alla områden i livet där du vill uppnå eller förändra något och som bygger på vilken inställning och attityd du har. Ett av Robert Kronbergs expertområden är friskvård mot företag som går att tillämpa på alla typer av organisationer, oavsett hur tränad du varit sedan tidigare.

Därför ska du boka en föreläsning med Robert Kronberg

 • Elitidrottaren ger konkreta verktyg om hur du med rätt attityd och inställning övervinner svåra hinder och når i mål som en vinnare i ditt eget liv.
 • Föreläsningarna bygger på Roberts samlade erfarenheter som idrottsman i kombination med flera års studier i ämnen som psykologi, konflikthantering och beteendevetenskap.
 • Robert Kronbergs livsstilskoncept handlar om att utvecklas både fysiskt och mentalt samt att han vill lära dig att hitta motivationen och se möjligheterna i ett bättre hälsobeteende där fokus ligger på att skapa en bättre livskvalitet.

Roberts föreläsningar och workshops ger ofta nya, innovativa vinklingar och perspektiv som gör att deltagarna får en upplevelse utöver det vanliga.

Robert Kronbergs mål är att deltagarna ska gå från föreläsningen med en ”aha”-upplevelse och några verktyg till egen utveckling och nytändning. Robert tar till exempel upp komplexiteten kring att sätta upp konkreta, tydliga och genomförbara mål, som håller i alla lägen. Han genomför även workshops, där han möter er personal i er naturliga arbetsmiljö, med syftet att ge insikter i hur man bäst hanterar sin vardag för att undvika till exempel belastningsskador.

Robert är en uppskattad och flitigt anlitad föreläsare inom drivkraft, målsättning, friskvård och hälsa. Det självklara valet för alla företag och organisationer som önskar skapa varaktiga, hälsofrämjande förändringar och friskare medarbetare!

Visa föreläsningar med Robert Kronberg
Robert Kronberg föreläsning

Din hållbara kropp

I denna interaktiva föreläsning går Robert igenom vad det innebär att ha kroppslig balans.

Oavsett om du tränar mycket, aldrig har tränat i hela ditt liv eller har ett funktionshinder så kommer du få ut lika mycket av denna föreläsning.

 • Du kommer få nya insikter om hur just din kropp fungera och varför den agerar som den gör i olika delar av ditt liv. 
 • Robert går igenom vad forskningen säger om smärta och träning vid smärta.
 • Här går vi igenom funktionen och värdet av buktryck och atletisk hållning i alla delar av ditt liv.
 • Han lär dig mer om kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål.
 • Du får reda på vad som får ditt liv att bli hållbart, leda mot en hälsosammare livsstil utan onödiga skador samt vad som gör din träning effektiv och utvecklande för både kropp och knopp.

Vill du ha en praktisk vinkling till det Robert talar om i denna föreläsning så kan du kombinera denna föreläsning med workshopen. För mer info, se nedan.

Robert Kronberg workshop

Workshop: Din hållbara kropp

“Tänk om du kan ändra ditt instinktiva rörelsemönster så att du naturligt belastar kroppen minimalt i vardagen.”

Människan är ett vanedjur där vi instinktivt söker oss till de rörelser och positioner där vi är starka. Fundera t.ex. på om du har en favoritsida som du gärna står och hänger genom eller om det sätter sig i samma sida av ländryggen varje gång du får ont i ryggen. Tänk om du kan ändra ditt instinktiva rörelsemönster så att du naturligt belastar kroppen minimalt i vardagen. Detta kommer du få ett smakprov på i denna workshop.

Du får här en ökad självmedvetenhet kring din egen kropp och dess svagheter/styrkor där Robert talar om vikten av hållbar träning och du får ta del av de övningar som din kropp verkligen behöver för att skapa balans och ge dig själv en bättre möjlighet att undvika smärta, onödiga spänningar samt kunna sänka stressnivån där nya insikter om den egna kroppen utlovas.

Alla kan vara med och du behöver inte ens byta om!

Denna workshop passar perfekt att kombinera med föreläsningen med samma namn som du kan läsa mer om ovan. Robert har sammanlagt 5 olika workshopsteg att erbjuda.

Längd: 60 min

Robert Kronberg föreläsning

Vägen till ett hållbart och hälsosamt liv  

Här visar Robert den väg han ser och förespråkar för att uppnå balans i livet. Han går igenom de 6 områden som har gett honom en bra hälsa och välmående genom livet.

 • Han visar hur fler personer som inte gör aktiva hälsoval idag kan ändra sitt hälsobeteende till det bättre och därmed kan funka bättre i vardagen.
 • Föreläsningen är interaktiv, förespråkar närvaro och väcker tankar samt leder mot utveckling.
 • Robert går igenom vad forskningen säger om hälsa.
 • Föreläsningen tar i många delar avstamp ur Roberts egna karriär med en del anekdoter som lyfter mungipor.
Robert Kronberg & Tomas Gustafson föreläsning

Kropp och knopp

Som Robert har tillsammans med OS guld medaljören i skridskor, Tomas Gustafson. Denna föreläsning erbjuds som fristående föreläsning alt. i kombo med en workshop.

 • Må bättre och prestera på topp med hjälp av två före detta elitidrottares djupa kunskap och erfarenhet kring målfokus. Bli mer effektiv och framgångsrik i både arbete och privatliv genom deras unika angreppssätt.
 • När man jobbar med personlig utveckling är det vanliga synsättet att separera den mentala och fysiska delen, men det här konceptet utgår från att hjärna och kropp behöver jobba ihop som en enhet, för att man ska kunna utvecklas och prestera optimalt.
 • Utveckling sker genom att mentala verktyg i kombination med fysisk träning, anpassad för alla, ger dig kvaliteter som höjer din prestation och fokusförmåga.
 • Innehållet riktar sig till alla i organisationen på ett lättillgängligt sätt, oavsett om du är tränad eller ej.
 • I den interaktiva delen ger vi dig effektiva tekniker för att skapa en stark interaktion mellan det fysiska och det mentala, med syfte att prestera och må bättre i vardagen.

 

Referenser

Jag träffade Robert Kronberg från kronBee första gången på mässdagarna runt hälsomässan i Stockholm. Under våra egna hälsodagar på årlig basis har vi sedan tagit in kronBee och Robert Kronbergs tjänster med goda vitsord

Helena Fors, friskvårdsansvarig Södertörns högskolas personalavdelningen

Södertörns högskola

Haft glädjen att nyttja Robert Kronbergs / KronBees genuina kunskaper både för personal, gäster och vid kundevent. Väldigt professionellt samtidigt som glädjen och den sympatiska personligheten höjer aktiviteten ytterligare en nivå. Vi har jobbat med KronBee tidigare och planerar att göra så igen.

Martin Nordqvist, Hotel Manager

Hotel Mektagonen

Vi på Verdana är ett av Stockholms största fond och investeringsrådgivare med stor fokus på elitidrottare. Det jobb som kronBee gjort åt oss har varit mycket tillfredställande där personlig touch med spetskompetens har varit mycket uppskattat och givande

Anders Hammargren, VD

Verdana Fond & Försäkring AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Robert Kronberg

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Robert Kronberg
Robert Kronberg

5 av 5 stjärnor

Jag träffade Robert Kronberg från kronBee första gången på mässdagarna runt hälsomässan i Stockholm. Under våra egna hälsodagar på årlig basis har vi sedan tagit in kronBee och Robert Kronbergs tjänster med goda vitsord.

Helena Fors, friskvårdsansvarig på Södertörns högskolas personalavdelningen Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Robert Kronberg