Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05
Agneta Olsson föreläsning - Utveckla ditt ledarskap

Agneta Olsson

Agneta Olsson föreläser om vad som skapar företag och medarbetare i världsklass, hur skalar man upp företag och vad som utmärker en framgångsrik entreprenör

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Agneta Olsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Att leda ett företag eller organisation på ett effektivt och produktivt sätt är inte lätt. Agneta Olsson kommer med nya framgångsrecept baserat på forskning och egna erfarenheter - hur hon själv var med och förändrade livsmedelsföretaget Santa Maria till den framgångssaga som det är och hur en sann entreprenör arbetar och tänker. En Agneta Olsson föreläsning är inspirerande, medryckande och levererar många aha-upplevelser och insikter. Boka en spännande Agneta Olsson föreläsning här!

Efter ett turbulent år då Agneta Olsson lämnat tjänsten som extern VD i ett ägarlett företag bestämde hon sig för att skriva boken som inte fanns och som hon själv hade saknat. Boken ”Extern VD – Så lyckas du” gavs ut första gången 2010 och blev en succé. Idag håller Agneta Olsson inspirerande och underhållande föreläsningar om ”Den rebelliske entreprenören” och om hennes egna resa som global marknadschef för Santa Maria.

Agneta Olsson är grundare av företaget Chair som hjälper företag och organisationer till att få framgångsrika ledarskiften såväl som generationsskiften. Hennes spetskompetens ligger inom områden som hör till att skapa företag och medarbetare i världsklass och hennes egna meritlista som ledare är lång. Hon varit ledare för företag inom näringslivet såsom Santa Maria, Ica, Ridderheims och Coop. Genom åren har hon kommit fram till att framgång inte är en slump. Det krävs hopp, mod och beslutsamhet.

Därför ska du/ni boka en Agneta Olsson föreläsning:

 • Lyssna på ett riktigt proffs inom företagande och ledarskap, hon levererar insikter och lärdomar i ett medryckande tempo
 • Agneta är inspirerande, underhållande och ger garanterat många aha-upplevelser och egna verktyg för dig att ta med dig hem
 • Få reda på vad som krävs för att skapa ett framgångsrikt företag och entreprenörskap från en som själv varit delaktig i flera framgångssagor!

Agneta Olsson förklarar vad det är som gör att vissa företag syns och får uppmärksamhet, medans vissa försvinner i det dolda. Vad krävs av ledare och medarbetare för att lyckas? Hur är en sann entreprenör? Prestigelöst blandar en Agneta Olsson föreläsning forskning med anekdoter och egna erfarenheter. Ägare, ledare och styrelserepresentanter får värdefulla tips att använda för att skapa de rätta förutsättningarna för tillväxt. Ta chansen att lyssna på en underhållande, medryckande och givande Agneta Olsson föreläsning!

Boka en Agneta Olsson föreläsning idag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Agneta Olsson

  Agneta Olsson föreläsning

  Framgång är ingen slump – att göra det omöjliga möjligt

  • Med en 12 år karriär på Santa Maria som global marknadschef och en tillväxtresa från 400 mkr till 4,2 miljarder berättar Agneta hur man gjorde det omöjliga möjligt. Hur kunde ett litet kryddföretag i Mölndal utanför Göteborg bli bäst på mexikansk mat i Europa? Och bli ett av Sveriges hetaste varumärken och göra begreppet fredagsmys till ett faktum och förändra de svenska folkhemmen?
  • Hur arbetade man på Santa Maria för att nå dessa osannolika framgångar? Hur skapades den vinnande företagskulturen? Vilket ledarskap fanns som uppmuntrade medarbetare att våga?
  • Hon berättar även parallellt om sin egen personliga resa som extern VD, från framgång till magplask och hur hon kom tillbaka. Med hopp, mod och beslutsamhet tog hon revansch och idag utbildar hon VD och ägare på de främsta arenorna i Sverige att bli bäst.

  Agneta Olsson föreläsning

  Extern VD – Så lyckas du! 10 framgångsnycklar och 100 aha-upplevelser

  • Att lyckas med en extern vd i ägarledda företag innebär många utmaningar som ställer särskilda krav på såväl vd som ägarna. En extra utmaning i ägarledda företag är att ägarna är aktiva i den dagliga verksamheten. I takt med att företaget växer och utvecklas ökar kraven på ett mer strukturerat ledarskap och tydligare rollfördelning.
  • Ett framgångsrikt vd-arbete kan uppnås när ägare, styrelse och vd har en väl fungerande samverkan och att en tydlig ansvarsfördelning finns mellan dessa olika roller. En extern VD är också ofta den vitamininjektion som bolaget behöver för att sig till nästa nivå. Under förutsättning att bägge parter är väl förberedda…
  • Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företag? När är det dags att söka en extern vd? Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas som ägare med extern
   vd i ett ägarlett företag?
  • Som deltagare får du med dig en bred insikt om processen. Du får stor möjlighet att dela egna
   erfarenheter och frågeställningar i mindre grupper under interaktiva delar i seminariet.

  Agneta Olsson föreläsning

  Den rebelliske entreprenören – att skapa företag och medarbetare i världsklass

  • Vad är det som gör att vissa företag gör det omöjliga omöjligt medan andra med betydligt större resurser kämpar för sin överlevnad? Varför sticker vissa företag ut i mängden medan andra passerar revy? Vad är det som gör att människor presterar och trivs bättre på vissa arbetsplatser än på andra? Svar: Den rebelliske entreprenören.
  • Det är entreprenören vars mentalitet, personlighet och karaktärsdrag genomsyrar hela organisationen som skapar företag i världsklass.
  • Varför är entreprenörskap viktigare än någonsin? Varför är företag med en tydlig grundare ofta mer framgångsrika? Hur lyckas man behålla ett engagemang och snabbhet när komplexiteten i företaget
   ökar? Vad påverkar medarbetarna i ett företag att bli högpresterande?
  • Dessa, och fler frågor går Agneta Olsson igenom i denna föreläsning om den rebelliske entreprenören!

Referenser

För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sina erfarenheter med glimten i ögat

Pelle Garå

NetClean Technologies AB

Agneta inspirerade oss verkligen denna dag. Med en historia som gav oss både skratt och mycket ny information om hur varumärket Santa Maria blev sådan stor succé landet. Ja vi alla älskar ju tacos men efter denna föreläsning älskar man även Agneta! Vilken kvinna! Agneta helt underbar, man fick en så jordnära och trevlig känsla när man träffade henne.

Anna Olsson, mediesäljare

MittMedia
Skicka en oförpliktande förfrågan på Agneta Olsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Agneta Olsson