Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Framgång är ingen slump - att göra det omöjliga möjligt

Agneta Olsson föreläsning

Agneta Olsson

Föreläsningar om entreprenörskap, mod, och vikten av att misslyckas och få alla medarbetare att gå åt samma håll.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sina erfarenheter med glimten i ögat.

Pelle Garå - NetClean Technologies AB Visa alla referenser

Därför ska du/ni boka en Agneta Olsson föreläsning:

 • Lyssna på ett riktigt proffs inom företagande och ledarskap, hon levererar insikter och lärdomar i ett medryckande tempo och med glimten i ögat. 
 • Agneta är inspirerande, underhållande med hög energi och ger garanterat många aha-upplevelser, skratt och egna verktyg för dig att ta med dig hem
 • Få reda på vad som krävs för att skapa ett framgångsrikt team från en som själv varit delaktig i flera framgångssagor!
Skicka en icke-bindande förfrågan på Agneta Olsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

I företag, organisationer och världen i stort blåser förändringens vindar och förutsättningarna kan förändras över en natt. I detta osäkerhetens landskap krävs det mod att våga prova nya stigar, där andra bara ser motorvägen. Många brukar ställa sig frågan; vad är det värsta som kan hända? Agneta har valt en annan väg och hon får många att tänka nytt, öppna upp och våga mer genom att istället för att se hinder, välja möjligheter. Hon utgår ifrån såväl forskning som egna erfarenheter. 

Agneta Olsson har en mångfacetterad bakgrund från olika bolag bl.a som f.d global marknadschef på Santa Maria och var med om att sätta fredagsmys på kartan i alla svenska hem. En fantastisk resa där bolaget gick från 400 mkr till 4,2 miljarder på 12 år och som en gång för alla förändrade svenskars konsumtionsvanor.
Vad var framgångsfaktorerna och hur lyckades man egentligen revolutionera en hel bransch? 

Efter 12 framgångsrika år tillträdde hon rollen som extern VD i en helt annan bransch. Efter ett turbulent år skrev Agneta boken ”Extern VD – Så lyckas du” som gavs ut första gången 2010 och blev en bästsäljare och sedan dess getts ut i tre nya upplagor. Idag håller Agneta Olsson inspirerande och underhållande föreläsningar om hennes egna resa från tillväxtåren på Santa Maria och hur de gick från att vara en outsider till att bli marknadsledande. Hon berättar medryckande om att lyckas vända motgång till framgång och om modet att alltid resa sig upp. Hon förklarar värdet av att misslyckas för såväl organisationer som individer och lyfter åhörarna till att våga utmana sig själva och därmed våga sträcka sig lite till. Hennes föreläsning pendlar mellan fascination, inspiration och innovation.

Agneta Olsson har även arbetat som VD för Almi Väst, hon har lång erfarenhet av att ha arbetat i olika bolagsformer med fokus på tillväxt och driver idag ett eget managementbolag med fokus på ägarledda företag och tillväxtresor. Hon är även föreläsare på Dagens Industri på temat: Skala upp företaget, från ägarlett till ägarstyrt.

Ta del av Agnetas föreläsningar om framtidens ledarskap och entreprenörskap, förändringsledning, innovation och hur vi får grupper och team att prestera på topp.

Därför ska du/ni boka en Agneta Olsson föreläsning:

 • Lyssna på ett riktigt proffs inom företagande och ledarskap, hon levererar insikter och lärdomar i ett medryckande tempo och med glimten i ögat. 
 • Agneta är inspirerande, underhållande med hög energi och ger garanterat många aha-upplevelser, skratt och egna verktyg för dig att ta med dig hem
 • Få reda på vad som krävs för att skapa ett framgångsrikt team från en som själv varit delaktig i flera framgångssagor!

Agneta Olsson är grundare av företaget Chair som hjälper företag och organisationer till att få framgångsrika skiften. Hennes spetskompetens ligger inom områden som ledarskap, tillväxt och innovation, och hennes egen meritlista som ledare är lång. Hon varit ledare för företag inom näringslivet såsom Santa Maria, ICA, Ridderheims, Coop samt VD för det statliga bolaget Almi Väst. 

Ta chansen att lyssna på en underhållande, medryckande och givande Agneta Olsson föreläsning! Hör av dig till oss på Athenas så hjälper vi dig.

Visa föreläsningar med Agneta Olsson

  Den rebelliske entreprenören – att skapa företag och medarbetare i världsklass

  • Det är den rebelliske entreprenören vars mentalitet, personlighet och karaktärsdrag genomsyrar hela organisationen som skapar företag och medarbetare i världsklass. Medarbetarna är skillnaden som gör skillnaden för framgång!
  • Agneta Olssons föreläsning ger inspiration att bara man vill så lyckas man. Man kan vara en rebell såväl i arbetslivet som privat.
  • Men hur lyckas man behålla ett engagemang och snabbhet när komplexiteten i företaget ökar? Vad påverkar medarbetarna i ett företag att bli högpresterande? Hur identifierar bolag sin spjutspets? Hur skapas en innovationskultur? Detta svarar Agneta på.
  • Med forskning och erfarenhet från affärsvärlden applicerar Agneta detta på ert företag för att få en högre kundpassion och innovationstänk. Hon nämner även sin egen framgång men också sitt stora misslyckande som blev den största lärdomen.
  • Agneta går igenom framgångsnycklarna som: finn ert ”why” – både företagets och medarbetarnas, att tänka stort – en gränslös horisont, identifiera er spjutspets – vad gör er unika?, hur man skapar en innovationskultur och mycket mer.
  • Många organisationer drunknar i komplexitetträsket och Agneta förklarar hur man undviker detta.

  Framgång är ingen slump – att göra det omöjliga möjligt

  • Med en 12 årig karriär på Santa Maria som global marknadschef och en tillväxtresa från 400 mkr till 4,2 miljarder berättar Agneta hur man gjorde det omöjliga möjligt. Hur kunde ett litet kryddföretag i Mölndal utanför Göteborg bli bäst på mexikansk mat i Europa? Och bli ett av Sveriges hetaste varumärken och göra begreppet fredagsmys till ett faktum och förändra de svenska folkhemmen?
  • Hur arbetade man på Santa Maria för att nå dessa osannolika framgångar? Hur skapades den vinnande företagskulturen? Vilket ledarskap fanns som uppmuntrade medarbetare att våga?
  • Parallellt berättar Agneta Olsson om sin egen personliga resa som extern vd, från framgång till magplask och hur hon kom tillbaka. Med hopp, mod och beslutsamhet tog hon revansch och idag utbildar hon vd och ägare på de allra främsta arenorna runt om i Sverige i att bli bäst.

  Extern VD – Så lyckas du! 10 framgångsnycklar och 100 aha-upplevelser

  • Att lyckas med en extern vd i ägarledda företag innebär många utmaningar som ställer särskilda krav på såväl vd som ägarna. En extra utmaning i ägarledda företag är att ägarna är aktiva i den dagliga verksamheten. I takt med att företaget växer och utvecklas ökar kraven på ett mer strukturerat ledarskap och tydligare rollfördelning.
  • Ett framgångsrikt vd-arbete kan uppnås när ägare, styrelse och vd har en väl fungerande samverkan och att en tydlig ansvarsfördelning finns mellan dessa olika roller. En extern vd är också ofta den vitamininjektion som bolaget behöver för att sig till nästa nivå. Under förutsättning att bägge parter är väl förberedda…
  • Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företag? När är det dags att söka en extern vd? Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas som ägare med extern
   vd i ett ägarlett företag?
  • Som deltagare får du med dig en bred insikt om processen. Du får stor möjlighet att dela egna erfarenheter och frågeställningar i mindre grupper under interaktiva delar i seminariet.

Referenser

För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sina erfarenheter med glimten i ögat

Pelle Garå

NetClean Technologies AB

Agneta inspirerade oss verkligen denna dag. Med en historia som gav oss både skratt och mycket ny information om hur varumärket Santa Maria blev sådan stor succé landet. Ja vi alla älskar ju tacos men efter denna föreläsning älskar man även Agneta! Vilken kvinna! Agneta helt underbar, man fick en så jordnära och trevlig känsla när man träffade henne.

Anna Olsson, mediesäljare

MittMedia

En fantastisk föreläsare som överträffade förväntningarna. En klockren föreläsning för vår målgrupp.

Margareta Waern

IUC Väst AB

Agneta tog sig tiden och verkligen förstå vårt case och vad vi går igenom som bolag. Hon skötte förberedelserna mycket proffsigt och lyckades fånga vår uppmärksamhet från första sekund. Hennes erfarenhet är bred och hon kunde ge flera spännande autentiska exempel, verkligen kopplat till exakt det vi går igenom. Hennes föreläsning satte verkligen grunden i vår tvådagarskonferens där alla våra chefer hela tiden hänvisade tillbaka till vad Agneta pratat om. Vilket proffs!

Douglas Jacobsson, Strategisk projektledare

Strängbetong AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Agneta Olsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Agneta Olsson
Agneta Olsson

5 av 5 stjärnor

För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sina erfarenheter med glimten i ögat.

Pelle Garå - NetClean Technologies AB Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Agneta Olsson