Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Framgång är ingen slump - att göra det omöjliga möjligt

Agneta Olsson föreläsning

Agneta Olsson

Framgångsrika företag börjar med starkt ledarskap. Agneta Olsson avslöjar hur man skapar en vinnande företagskultur, med exempel från sin tid på Santa Maria.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sina erfarenheter med glimten i ögat.

Pelle Garå - NetClean Technologies AB Visa alla referenser

Därför ska du boka Agneta Olsson

 • Agneta spelade en avgörande roll i att utveckla Santa Maria från en lokal aktör till en global succé, en resa fylld med värdefulla lärdomar för alla företagsledare.
 • Agneta är inspirerande, underhållande med hög energi och ger garanterat  många aha-upplevelser, skratt och egna verktyg för dig att ta med dig hem
 • Lär dig konsten att navigera genom osäkerhet och förändring med Agnetas expertis. Hon delar konkreta metoder för att omvandla utmaningar till framgångsrika möjligheter.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Agneta Olsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Upptäck Agneta Olsson, en framstående föreläsare som inspirerar till nyskapande ledarskap i en värld där förändring är det enda konstanta. Med sin erfarenhet från att förvandla Santa Maria till ett miljardföretag till att skriva bästsäljare, erbjuder Agneta unika verktyg och insikter för att hjälpa ledare att inte bara följa gamla vägar utan våga utforska nya. Hon motiverar oss att se bortom hinder och prova nya stigar, vilket förvandlar utmaningar till möjligheter som formar framtiden.

Därför ska du boka Agneta Olsson

 • Agneta spelade en avgörande roll i att utveckla Santa Maria från en lokal aktör till en global succé, en resa fylld med värdefulla lärdomar för alla företagsledare.
 • Agneta är inspirerande, underhållande med hög energi och ger garanterat  många aha-upplevelser, skratt och egna verktyg för dig att ta med dig hem
 • Lär dig konsten att navigera genom osäkerhet och förändring med Agnetas expertis. Hon delar konkreta metoder för att omvandla utmaningar till framgångsrika möjligheter.

Hur omvandlar man ett lokalt företag till en global marknadsledare?Agneta Olsson avslöjar hemligheterna bakom att förvandla ett lokalt kryddföretag till en global gigant. Agneta har en imponerande bakgrund från ledande roller hos ICA och Coop, till tidigare global marknadschef för Santa Maria, där hon både bidrog till att definiera svenskarnas fredagsmys, samt ledde företaget på en otrolig resa från 400 miljoner kronor till 4,2 miljarder. Hennes unika kombination av praktisk erfarenhet och akademisk insikt gör varje Agneta Olsson föreläsning till en kraftfull resurs för organisationer som siktar på att skapa genomslag i en alltmer konkurrensutsatt värld.

Genom Agnetas bästsäljande bok ”Extern VD – Så lyckas du”, och hennes kommande verk ”Ägarguiden – 12 framgångsfaktorer för ägarledda företag”, blir det tydligt att hennes expertis sträcker sig långt bortom traditionella ledarskapsprinciper. Hon förkroppsligar en modern syn på ledarskap, tillväxt och nytänkande. Agnetas föreläsningar är inte bara inspirerande, de är utrustade med insikter och strategier som kan användas direkt i ert företag eller organisation för att skapa varaktig förändring och tillväxt.

Med hennes breda erfarenhet från att leda välkända svenska företag och organisationer, erbjuder Agneta en unik inblick i vad som krävs för att lyckas i dagens affärsvärld. Hennes engagerande och dynamiska presentationssätt garanterar en upplevelse som inte bara är inspirerande utan också ger konkreta verktyg för att driva både personlig och professionell utveckling framåt.

Visa föreläsningar med Agneta Olsson
Agneta Olsson föreläsning

Framgång är ingen slump – att göra det omöjliga möjligt

Hur kunde ett litet kryddföretag utanför Göteborg bli bäst på mexikansk mat i hela Europa? Hur lyckades ett bolag med relativt små resurser bryta barriärer och skapa ett av Sveriges mest kända varumärken?

 • Agneta Olsson, med en 12-årig framgångsrik historia på Santa Maria, tar oss igenom en inspirerande tillväxtresa från en omsättning på 400 miljoner kronor till 4,2 miljarder.
 • Hur gjordes det omöjliga möjligt? Hur blev fredagsmys etablerat i de svenska folkhemmen och nästintill en nationell fredagsritual?Agneta berättar vad som skapade Santa Marias framgång. Parallellt presenteras fakta från gedigen forskning, med ett fokus på framgångsnycklarna som skapar bolag i världsklass.
 • Agneta berättar även om sin egen personliga resa, som kantats av framgång och motgång.

En berättelse om att möta ’omöjliga’ utmaningar och vikten av fokus och beslutsamhet. Förbered er på en föreläsning som inte bara utmanar normer, utan också inspirerar att göra det omöjliga möjligt.

TID: ca 1 timme beroende på önskemål

Agneta Olsson föreläsning

Skala upp företaget – från ägarlett till ägarstyrt

Ca 98% av alla bolag i Sverige är ägarledda företag. De är speciella just för att ägarna är aktiva i den dagliga verksamheten. I takt med att företaget växer och utvecklas ökar kraven på ett mer strukturerat ledarskap och ökad medvetenhet om de olika rollerna, ägare, styrelse och VD för att bolagen ska kunna fortsätta växa. För alla bolag som vill utvecklas behöver man göra transitionen förr eller senare att förflytta sig till ägarstyrt.  

Några av frågeställningarna som besvaras:

 • Vad är skillnaden mellan ägarlett och ägarstyrt? 
 • Hur kan ett ägarstyrt bolag bidra till bolagets tillväxt och lönsamhet? 
 • Varför är ett ägardirektiv viktigt för dig som ägare? Och för övriga organisationen? 
 • Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företag 
 • När är det dags att söka en extern vd och vilka utmaningar kan du förutsätta som ägare?

Agneta kombinerar egen erfarenhet med forskning. Hon bjuder generöst på egna erfarenheter och misstag som gör ett föreläsningen både levande, underhållande och spännande.

TID: ca 1- 2 timmar 

Agneta Olsson föreläsning

Att bryta barriärer - och behöver vi fler kvinnliga ledare och ägare?

Världen skriker efter fler kvinnliga visionärer, innovatörer och förändringsagenter. Det finns en outnyttjad kraft i kvinnligt ledarskap som har potentialen att utveckla våra arbetsplatser, samhällen och till och med världen. Men resan är inte utan hinder. Från könsstereotyper till balansakten mellan arbete och privatliv, måste kvinnliga ledare navigera genom ett komplext landskap. Trots dessa utmaningar finns det en gnista av hopp. I Sverige och världen över ser vi tecken på förändring. Medan vissa länder tar stora kliv framåt, upplever andra tyvärr tillbakagångar. 

Frågor som besvaras är:  

 • Hur är det att vara kvinnlig ledare och vilka utmaningar kan man möta på resan? 
 • Vad är det som gör att kvinnor inte kommit längre i sina positioner? 
 • Varför är det färre kvinnor på Vd och Styrelseordförande positioner och varför backar svenskt näringsliv medan utvecklingen i andra länder går framåt?  
 • Varför är det fler män än kvinnor som driver bolag  
 • Är bolag som drivs av kvinnor mer lönsamma eller är det tvärtom? 

Agneta kombinerar egen erfarenhet med fakta och glimten i ögat. Hon bjuder generöst på egna erfarenheter som gör ett föreläsningen både levande, underhållande och spännande.

TID: ca 1,5 timme 

Referenser

För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sina erfarenheter med glimten i ögat

Pelle Garå

NetClean Technologies AB

Agneta inspirerade oss verkligen denna dag. Med en historia som gav oss både skratt och mycket ny information om hur varumärket Santa Maria blev sådan stor succé landet. Ja vi alla älskar ju tacos men efter denna föreläsning älskar man även Agneta! Vilken kvinna! Agneta helt underbar, man fick en så jordnära och trevlig känsla när man träffade henne.

Anna Olsson, mediesäljare

MittMedia

En fantastisk föreläsare som överträffade förväntningarna. En klockren föreläsning för vår målgrupp.

Margareta Waern

IUC Väst AB

Agneta tog sig tiden och verkligen förstå vårt case och vad vi går igenom som bolag. Hon skötte förberedelserna mycket proffsigt och lyckades fånga vår uppmärksamhet från första sekund. Hennes erfarenhet är bred och hon kunde ge flera spännande autentiska exempel, verkligen kopplat till exakt det vi går igenom. Hennes föreläsning satte verkligen grunden i vår tvådagarskonferens där alla våra chefer hela tiden hänvisade tillbaka till vad Agneta pratat om. Vilket proffs!

Douglas Jacobsson, Strategisk projektledare

Strängbetong AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Agneta Olsson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Agneta Olsson
Agneta Olsson

5 av 5 stjärnor

För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sina erfarenheter med glimten i ögat.

Pelle Garå - NetClean Technologies AB Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Agneta Olsson