Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Fantastisk föreläsare som alltid får goda utvärderingar hos kunderna

Portratt_11026-red-02-1024x786

Michael Södermalm

Michael skapar vinnande team och ger en vitamin injektion på arbetsplatsen!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Vi är väldigt nöjda med föreläsningen. Michael var både inspirerande och underhållande, och han vävde in vårt företags utmaningar på ett utmärkt sätt.

Sofie Johansson - PEAB AB Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Michael Södermalm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

En kris fick Michael Södermalm att sadla om från en säljkarriär på ett världsledande IT-företag. Idag driver han sitt eget utbildningsföretag och föreläser bl.a. om mental träning, vinnande ledarskap, att leva med förändringar etc. Få verktyg till att locka fram din fulla mentala styrka, boka en föreläsning med Michael Södermalm hos oss på Athenas.  

Kriser får oss oftast att börja vandra längs en väg vi inte hade tänkt gå från början. Michael Södermalm spåddes en lysande säljkarriär på ett av världens största IT-företag när en kris slog till. Krisen fick honom att komma i kontakt med, och inse, den mentala styrkans kraft och betydelse, vilket gjorde att Michael Södermalm startade ett utbildningsföretag.

Från början var Michael Södermalm marknadsekonom och säljare. Idag är det framför allt utbildningsföretaget och tillhörande föreläsnings- och kursverksamhet som sysselsätter honom. Michael Södermalm föreläser om mental träning, coaching, vinnande ledarskap, motivation, kommunikation, att leva med förändringar, hur man når sina mål och visioner samt service och kundbemötande.

Michael Södermalm är certifierad mental tränare och utbildad internationell coach via ICC (International Coaching Community) samt innehar en master degree i prestationspsykologi. Han är idag en välkänd mental coach, utbildare och inspiratör och har hjälpt och stärkt tusentals människor och företag runtom i världen att våga bryta nya barriärer och nå enastående resultat.

Han hjälper till att skapa positiva förändringar och resultat för företaget och organisationen. Han hjälper dessutom individen att med effektiva och användbara verktyg nå ökad personlig framgång och livskvalitet. Oavsett vilken kris det handlar om – Corona-pandemi, IT-krisen under 2000-talets början eller finanskrisen 2007-2008 har Michael erfarenheter, insikter och kunskaper att dela med sig av till alla som vill lyssna!

Du kan boka en föreläsning med Michael Södermalm hos oss på Athenas. Eftersom han talar flytande engelska och är van vid internationellt arbete håller han föredrag på såväl svenska som på engelska.

Visa föreläsningar med Michael Södermalm

  Att skapa vinnande kommuner, team & attityder

  • Detta är en mycket uppskattad, skräddarsydd föreläsning för Sveriges alla kommuner, förvaltningar och enheter!
  • Oavsett kommun, förvaltning eller enhet kan ni bara lyckas om ni aktivt samarbetar och samverkar över enhetsgränserna som ett team. Michael Södermalm bryter ner ordet team i dess beståndsdelar; det personliga ansvaret, din roll och uppdrag som enskild individ. Sedan beskriver han hur individen fungerar optimalt i ett team och talar bland annat om nyckelordet ”tillsammans”.
  • Att göra något tillsammans, att tro på varandra, projektet, idén samhället och framtiden. Att ta ansvar för sin egen del av arbetet, men också för helheten. Hur man motiverar sig själv och sina kollegor, kommunicerar effektivt och på bästa sätt lockar fram och tar tillvara varandras kompetenser och erfarenheter. Om detta, och mycket mer, talar Michael Södermalm.
  • Boka en inspirerande föreläsning full av  nya tankar kring hur man skapar tändande målbilder, har rätt fokus och samtidigt väljer att ha kul på jobbet!

  Fler föreläsningar med Michael Södermalm:

  • Motivation Ansvar Arbetsglädje
  • Att leva och växa med förändringar!
  • Att utveckla sin potential
  • Att vända motgång till framgång
  • Lever du för att jobba eller jobbar du för att leva?
  • Konsten att motivera sig själv och andra
  • Konsten att skapa vinnande team och attityder!
  • Coachning och mental träning i världsklass
  • Du kan mer än du tror – det sitter i huvudet!
  • Bemötande och service i världsklass!

Referenser

Hej Michael! Tusen tack för idag! Alla var jättenöjda efteråt och tyckte föreläsningen gav dem väldigt mycket som de kan ta med sig hem. Du var grym och många var imponerade av dina kunskaper kring konståkning, men förstod ganska snart varför när du förklarade att du har varit Team Surprise mentala tränare i många år och dessutom vunnit VM-guld med dem tre gånger. Du är fantastisk!

Marie Olsson, Stockholms konståkningsförbund

Stockholms konståkningsförbund

Fantastisk föreläsare som inte lämnar någonting åt slumpen, med stort engagemang och energi fick han med sig alla som var på plats. Inspirerande att lyssna på hans fascinerade historia samt duktig på att förmedla och lära ut de verktygen som vi fick med oss, genom att dra paralleller eller exempel ur verkliga livet. Många var vi som fick "aha" upplevelse och en och annan tankeställare, massa med energi och glädje samt inspiration för att jobba vidare med attityder och arbetsglädje. Vi ser framemot att inspireras fler gånger av Michael!

Neda Kusljic

Service och Teknikförvaltningen

Vi är väldigt nöjda med föreläsningen. Michael var både inspirerande och underhållande, och han vävde in vårt företags utmaningar på ett utmärkt sätt.

Sofie Johansson

Peab AB

Mycket energi och engagemang, och väldigt god kontakt med auditoriet.

Ingela Appelsved

Skolchef

Fick responsen av personalen att det var ett genidrag att bjuda in Michael Södermalm!

Rektor

Skicka en icke-bindande förfrågan på Michael Södermalm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Michael Södermalm
Michael Södermalm

5 av 5 stjärnor

Vi är väldigt nöjda med föreläsningen. Michael var både inspirerande och underhållande, och han vävde in vårt företags utmaningar på ett utmärkt sätt.

Sofie Johansson - PEAB AB Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Michael Södermalm