Laddar innehåll ...

Manuel Knight - Motivationstalare & organisationskonsult

Manuel Knight

Motivationstalare & organisationskonsult

Manuel Knight är en motivationstalare som  föreläser om ledarskap och om vad som krävs för att kunna prestera under extremt besvärliga situationer eller under stor press. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas!


Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Manuel Knight är en motivationstalare som håller eftertraktade seminarier världen över kring utmaningen att skapa högpresterande team, ledare och organisationer. Föredragen och workshopparna handlar om hur vi ska göra för att utveckla en organisationskultur där alla individer känner motivation och får möjlighet att prestera på topp. Andra uppskattade teman är hur man skapar lagarbete i en kultur som väcker lust och energi, kommunikation i multinationella bolag samt levande värderingar.

Manuel Knight har en mycket spännande och annorlunda bakgrund. Från ett ghetto i Atlanta, Georgia, till dagens internationella framgångar som organisationskonsult – en livsresa som har gett honom unika erfarenheter och en fördjupad insikt i mänskligt beteende och drivkrafter. Och kunskap om hur man bemästrar de utmaningar som är förknippade med hög prestation under stor press.

Med inlevelse, tydliga exempel och interaktion med åhörarna levereras ett seriöst budskap på ett mycket underhållande sätt.  Manuels föredrag är en inspirerande upplevelse och tankeväckare, som berör och lever kvar länge.

2012 fick Manuel ta emot Stora Talarpriset med juryns motivering:
”Manuel Knight är en föreläsare i världsklass. Med ett stort och varmt hjärta och äkta engagemang visar han vägen till verklig förändring, förbättring och framgång för människor och organisationer. Ett möte med Manuel är en väckarklocka för våra inneboende krafter och lämnar ett bestående intryck”.

Hans föreläsningar och utbildningar hålls på svenska eller engelska. Du kan boka dem här hos oss på Athenas!

  Att leda framgångsrikt i förändring

  • Vi och våra företag lever i en värld som präglas av ständig förändring. Vad är det som krävs för att ta organisationen genom förändring på ett effektivt och framgångsrikt sätt?
  • Här får du en bättre förståelse för vad din roll som ledare innebär vid förändringar. Ta del av enkla, men kraftfulla metoder för hur du skapar en gemensam linje, ökar motivationen och behåller en hög prestationsnivå genom hela förändringen.
  • Tillsammans med Manuel Knight arbetar vi med bland annat:
   – Förändringskurvan
   – Kultur-struktur-interaktion
   – Effektiv kommunikation
   – Cheat sheet: de viktigaste elementen i en förändring

  Konsten att skapa en högpresterande kultur

  • Företagets framgång är summan av alla medarbetares prestationer. Då är den stora frågan: hur skapar vi en kultur som ger alla både möjlighet och motivation att prestera på topp?

  Interkulturell kommunikation

  • I takt med att globaliseringen ökar blir det allt viktigare för medarbetare, ledare och hela organisationer att smidigt kunna kommunicera över lands- och kulturgränser. Detta gäller såväl inom företaget, i relationer med potentiella samarbetspartners som i mötet med kunder.
  • Här kan Manuel ta upp frågor som rör kultur, tillit, konflikthantering och kommunikation. Målet är att skapa, förfina och förtydliga de kommunikationsspelregler som ska gälla på just ditt företag.

  Balans i livet för ledare

  • Allt fler blir utbrända och allt fler föreskrifter om arbetsmiljö för medarbetarna tas fram. Men hur är det med ledarnas arbetsmiljö? Går det att prestera på topp, motivera medarbetare, följa med i förändringar, fatta de svåraste besluten och samtidigt behålla en balans i livet?

  Engagerande ledarskap

  • Det går inte att tvinga fram passion, den måste lockas fram. Men hur gör man det som ledare? Tänk om alla medarbetare blev 10 % mer engagerade – hur skulle det påverka företaget?
  • Manuel Knight visar hur man kan skapa en arbetskultur som kännetecknas av stort engagemang och hur du kan hitta din roll som ledare i processen. Du får med dig nya insikter och effektiva verktyg som du kan använda direkt i din vardag.

  Våra värderingar – att gå från ord till handling

  • Vilka är företagets värderingar? Vad bygger de på? Känner alla på företaget till dessa värderingar?
  • Manuel tar upp allt från kulturella skillnader i värderingar till värderingarnas konkreta effekt på välmående och resultat i företaget.

  Effektiv kommunikation

  • Kommunikation verkar så lätt, men är ändå ofta påfallande svårt att få att gå smidigt. Tydlig kommunikation, feedback och bekräftelse är viktiga ingredienser i en effektiv arbetsplats. I takt med att missförstånd och konflikter minskar ökar känslan av delaktighet och viljan att prestera.
  • Manuel Knight kommer med konkreta tips och metoder för hur ni kan skapa en “feedback-kultur” som präglas av effektiv kommunikation och glada medarbetare.

  Lag och lagutveckling

  • Hur kommer det sig att vissa lag fungerar bättre än andra? Går det att samarbeta med vem som helst?
  • Manuel Knight tar för sig principerna för hur man bygger ett starkt lag ända från grunden. Du får med dig krävs av dig och lär dig hur du kan lyfta andra i laget för att ta er till topprestationer.
Kunder som har upplevt föreläsningar med Manuel Knight

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden