Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Förändra synen på hälsa & prestation

Sofia "PT-Fia" Ståhl

Sofia Ståhl

Säkra en föreläsning med Sofia Ståhl och omvandla ert företags hälsokultur. Årets hälsoinspiratör delar handfasta metoder för bättre välmående och högre produktivitet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Sofia Ståhl

 • Sofia kombinerar sin personliga erfarenhet med modern forskning för att leverera praktiska och vetenskapligt underbyggda råd.
 • Sofia är känd för sin förmåga att engagera och inspirera publiken, vilket leder till ökad motivation och vilja att agera bland medarbetarna.
 • Som återkommande gäst i SVT Morgonstudion har Sofia erfarenhet av att förmedla komplicerade ämnen på ett lättillgängligt sätt till en bred publik.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Sofia Ståhl

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Sofia Ståhl

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Boka Sveriges ledande hälsoinspiratör för en föreläsning som gör skillnad. Som prisbelönt föreläsare, programledare, författare och krönikör levererar hon en mix av djup insikt och praktiska verktyg. Hon är en återkommande gäst i SVT Morgonstudion och en auktoritet inom hälsa. Med anpassade föreläsningar fyllda av konkreta strategier, skapar hon en motiverande och inspirerande atmosfär. Vill ni lyfta ert team och företag till nästa nivå? Kontakta oss för att boka en unik upplevelse som stärker hela organisationen.

Därför ska du boka Sofia Ståhl

 • Sofia kombinerar sin personliga erfarenhet med modern forskning för att leverera praktiska och vetenskapligt underbyggda råd.
 • Sofia är känd för sin förmåga att engagera och inspirera publiken, vilket leder till ökad motivation och vilja att agera bland medarbetarna.
 • Som återkommande gäst i SVT Morgonstudion har Sofia erfarenhet av att förmedla komplicerade ämnen på ett lättillgängligt sätt till en bred publik.

Föreställ dig en arbetsdag där du ser dina medarbetare blomstra,fyllda av energi och arbetsglädje. Det kan kännas som en dröm, men med Sofia Ståhl på scenen kan drömmen bli verklighet. Sofia började sin resa inom hälsa och välmående redan 2010 och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges mest betrodda hälsoinspiratörer. Hon har en rad priser i bagaget för sin blogg, inklusive ”Årets hälsoinspiratör” och ”Årets träningsblogg”, vilket vittnar om hennes expertis och förmåga att engagera.

Men Sofia är mer än en inspirerande talare. Hon är också programledare, krönikör för Femina, och en företagsledare med egen agentur ”Taylor & Ståhl Agency” tillsammans med Tareq Taylor. Hon driver även en media-studio, ”Studio2”, i Malmö. Hennes medverkan i SVT-programmet Lyckomaten och samarbete med Akademibokhandeln, där hon har gett ut produkter med tydligt hälsofokus, gör henne till en mångsidig expert inom sitt fält.

När du bokar Sofia Ståhl till ditt event får du tillgång till ett brett spektrum av kunskap och erfarenhet. Sofia är utbildad certifierad kost- & träningskonsult, styrketräningsinstruktör, och Moveoo-instruktör. Hon coachar i livsstilsförändring och personlig utveckling, och har nyligen blivit delägare och ambassadör för Verduro Group AB tillsammans med Fredrik Paulún.

Sofia har gett ut flera böcker med Bonnier Fakta, bland dem ”PT-Fias tio i topp” (2015), ”Trappträning” (2016), och den allra senaste ”201 hälsohacks: lämna disken, hångla istället” (2022). Dessa publikationer är inte enbart bestsellers, utan innehåller även handfasta verktyg till den som vill förbättra sin livsstil och sitt välbefinnande både i det privata och på arbetsplatsen.

Om du är ute efter en komplett föreläsare som inte bara inspirerar, utan också ger konkreta verktyg för att förbättra både individuellt och organisatoriskt välmående, då är Sofia Ståhl det självklara valet. Med Sofia Ståhls föreläsning får du inte bara en timmes inspiration, du får en livslång resurs i jakten på en hållbar och framgångsrik arbetsmiljö.

Visa föreläsningar med Sofia Ståhl
Sofia Ståhl föreläsning

Hur mår man egentligen bra på riktigt?

I den här föreläsningen beskriver Sofia Ståhl med värme, humor och igenkänning hur vi lätt hamnar snett i vår jakt på välmående.

 • Hon ringar in att mångas utgångspunkt för ”må bra” är grundat i prestation – vilket aldrig leder till en känsla av trivsel och välmående.
 • Sofia pratar om vikten av att grunda våra hälsosamma val i omtanke för oss själva, att våga vara mer i kroppen än i huvudet och om hur vi lätt bygger hinder genom att sabotera för oss själva.
 • Hon berör vikten av att omvärdera vad hälsa och välmående faktiskt innebär – att ifrågasätta vår egen utgångspunkt och varför vi gör som vi gör och vad vi vill uppnå med det.

”Hur mår man egentligen bra på riktigt” är en föreläsning som ger hopp och nya perspektiv. En påminnelse om att vi behöver befria oss från att försöka prestera fram välmående. ”Vi behöver förstå att allt hänger ihop och tillåta oss att vara dem vi är, först då kan vi försöka skapa hälsa utifrån omtanke för oss själva” – säger Sofia Ståhl.

Utifrån sin stora kunskap som utbildad kost- och träningskonsult kombinerat med egna erfarenheter av utmattning och depression och 10 års erfarenhet av att coacha människor, talar Sofia Ståhl om att vägen till en sund livsstil handlar om att komma närmare dig själv!

Sofia Ståhl föreläsning

Så mår vi bra när livet prövar oss

I den här föreläsningen beskriver Sofia Ståhl med värme och igenkänning fällorna vi lätt hamnar i när vi vill ändra vår livsstil och ta bättre hand om oss själva – och hur vi kan förhålla oss till prövande omständigheter.

”Livet suger – det är normalt” och ”gröna smoothies har ingen effekt på dålig självkänsla” och ”en livsstilsförändring behöver grunda sig i omtanke, inte i straff” är en del av innehållet i föreläsningen som påminner om vad hälsa och välmående egentligen handlar om.

Sofia pratar om vikten av att ombestämma sig, att tillåta sin egen inre röst och om hur våra valda sanningar förgiftar oss. Hon pratar om vikten av att omvärdera vad hälsa och välmående faktiskt innebär.

”Så mår du bra när livet prövar oss” – är en föreläsning som ger hopp och nya perspektiv. Det viktiga är inte att du försöker uppnå ett ”perfekt” hälsosamt liv, tränar mest eller äter det som alla andra gör. Det viktiga är att du strävar efter att hitta den balans som faktiskt fungerar i ditt vardagspussel säger Sofia Ståhl.

Utifrån sin stora kunskap som utbildad kost- och träningskonsult kombinerat med egna erfarenheter av utmattning och depression, talar Sofia Ståhl om att vägen till en sund livsstil inte behöver vara prestationsinriktad, krånglig och lik ”alla andras”.

Sofia Ståhl föreläsning

Vi har aldrig haft det såhär bra, ändå har vi aldrig mått såhär dåligt

Den här föreläsningen med fokus på utmattning, berör och ger hopp. Sofia berättar om när hon själv blev akut sjukskriven för utmattningsdepression, 24 år gammal. Hon gick från att vara i sitt livs form till att inte kunna ta sig ur sängen och fyllde flera A4-papper med symtom.

Sofia kritiserar och ifrågasätter trenden i att vara ”lite utbränd” och pratar om hur viktigt det är att vi börjar prata om det positiva i att kunna vända det i tid – ”utmattad men inte utbränd”.

Stressrelaterad psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till sjukskrivning, något måste förändras. Sofia pratar om vikten av att omvärdera vad hälsa och välmående är och att ”förutsättningar” och ”förhållningssätt” är två viktiga verktyg. ”Vi har aldrig haft det såhär bra, ändå har vi aldrig mått såhär dåligt” är en föreläsning som ger hopp och nya perspektiv.

Referenser

Superbra föreläsning. Så imponerad av Fia, fick verkligen fram rätt budskap som vi behövde i dessa corona och stress tider. Superhärligt att budskapet även gick fram på engelska. Så vi är verkligen supernöjda. Jag fick jättemånga tack på mail att det var precis vad de behövde!

IKEA

Vi har anlitat Sofia som föreläsare vid ett flertal tillfällen, främst i samband med event och nylanseringar. Det bjuds alltid på ett fantastiskt bemötande av hela hennes team och föreläsningarna har varit otroligt uppskattade vid samtliga tillfällen. En genuin och inspirerande kvinna som alltid lägger föreläsningen på rätt nivå för lyssnarna och involverar publiken på ett fint och roligt sätt. Man lämnar alltid Sofias föreläsningar med eftertänksamhet och reflektion samtidigt som man boostats med ny energi och inspiration. Både Sofia och hela hennes team är ett nöje att samarbeta med!

Fitness 24/7
Skicka en icke-bindande förfrågan på Sofia Ståhl

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Sofia Ståhl