Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Meteorolog med föreläsningar om vår värld, samtid och miljö

Joel Mellin föreläsning

Joel Mellin

Joel Mellin är känd som TV-meteorolog och föreläser inom sina expertområden klimat, miljö och hälsa.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Joel Mellin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Joel Mellin är TV-meteorolog och hälsoambassadör med föreläsningar om klimat, miljö och hälsa. Tillsammans med Joel Mellin får ni reda på vad forskningen säger om klimatförändringarna, och de bästa stegen för att göra skillnad på global och lokal nivå. Det är stora frågor som utan ordentlig kunskap om orsak och bakgrund kan tyckas omöjliga att få nån uppfattning om, så låt Joel Mellin förklara det på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt! Boka en Joel Mellin föreläsning här. 

Därför ska du boka en Joel Mellin föreläsning:

 • Få en djupare kunskap om klimatförändringarnas orsak och verkan
 • Förstå hur klimat, miljö och hälsa hör ihop och påverkar vårt samhälle
 • Joel Mellin förklarar vad och hur vi måste göra för att vända den negativa utvecklingen

Dagligen hör vi talas om klimatförändringarna, miljöproblematiken och folkhälsoproblemen i världen. Utan ordentlig kunskap om bakgrunden, orsaken och vidden av dessa, blir det svårt att veta hur vi ska agera både i vardagen och på jobbet. Under en Joel Mellin föreläsning vad som händer med världen och vilka förändringar vi måste göra för framtiden.

Joel Mellin är utbildad meteorolog vid Lunds- och Köpenhamns universitet. Han har även studerat näringslära, varit hälsoambassadör och arrangerat flera hälsoutställningar. På senare år har han jobbat som TV meteorolog på Sveriges Television och undervisat piloter i meteorologi på Flygteoriskolan i Västerås. Nu vill han dela med sig av sina kunskaper till näringslivet, kommuner, skolor och andra organisationer i samhället.

Vår förståelse av klimatförändringar, hållbarhet och hälsa är idag mycket viktig inom livets alla områden. Ständigt utmanas vi att ta ställning till information knutna till dessa ämnen och det är inte alltid lätt att veta hur vi bör handla och hur vår framtid ser ut. En föreläsning med Joel Mellin knyter samman både klimat, miljö och hälsa i den senaste forskningen, samt utmanar till handlande både nu och framöver för att vi tillsammans ska få en friskare värld.

I tider när människor lider av klimatångest och har hälsoproblem är det viktigt att vi lär oss att vi kan hantera och till och med reversera många av problemen. Först måste vi acceptera och förstå allvaret i de problem som finns, men också förstå att vi kan göra något dem. En Joel Mellin föreläsning inspirerar till just detta – att ta tag i problemen och förändra världen till det bättre, ett steg i taget.

Visa föreläsningar med Joel Mellin

  Joel Mellin föreläsning

   Vårt klimat och vår miljö – vart är vår jord på väg?

  • En Joel Mellin föreläsning där han ger en bakgrund till klimat- och miljöproblematiken, han tar fram senaste forskning inom området som visar hur fort processerna går samt förklarar han varför en ordentlig framtidsplan är viktig för att komma till rätta med de utmaningar vi har.

  Joel Mellin föreläsning

  Meteorologen tar tempen på världen

  • Föreläsningen vänder sig till de som verkligen vill tränga på djupet i klimatförändringarna och hållbarhetsfrågorna. Här förklaras växthuseffekten och klimatförändringarna och Joel blickar in i de olika framtidsscenarior som FN:s klimatpanel IPCC talar om och binder samman allt i senaste forskning.

  Joel Mellin föreläsning

  En friskare värld – klimat, miljö och hälsa blir ett

  • Att klimat och miljö hänger ihop är lätt att förstå. I den här föreläsningen visar Joel Mellin på att även hälsa och folkhälsa är ihopkopplat med klimatet och miljön. Föreläsningen ger en breddad kunskap som ger vinst för både individens och samhällets hälsa samt vår globala ekonomi.

  Joel Mellin föreläsning

  De åtta hälsonycklarna

  • Joel Mellin ger i denna föreläsning tips på hur vi enkelt kan förbättra vår hälsa och förebygga sjukdomar genom åtta olika hälsonycklar. Joel har studerat näringslära och folkhälsa och hjälper regelbundet till att arrangera hälsoutställningar.

  Joel Mellin föreläsning

  En dag som TV-meteorolog

  • Här får du en inblick i hur det är att göra en väderprognos och att framföra en sådan i TV. Joel Mellin delar med sig av sin långa erfarenhet som TV- meteorolog och förklarar hur en prognos blir till från början till slut.

  Joel Mellin föreläsning

  Lär dig förstå väder – en neddykning i meteorologin

  • En fördjupande kurs inom meteorologi. Varför har vi väder och varför är det olika väder på jorden? Hur kan vi förutsäga vädret och vad avslöjar molnen? Detta är bara några av de frågor som blir besvarade i denna fördjupande kurs i meteorologi.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Joel Mellin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Joel Mellin