Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Fotbollstränaren som ledde U21-laget till ett historiskt EM-guld 2015

Håkan Ericson föreläsning

Håkan Ericson

Ta del av en inspirerande föreläsning med fotbollstränaren Håkan Ericson om att sammansvetsa ett lag och leda 90-talister.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Håkan Ericson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Håkan Ericson ledde sitt U21-lag till ett historiskt EM-guld i fotboll 2015. Trots en svag start lyckades han sammansvetsa laget, hitta rätt plats för rätt individ och vända oddsen till deras fördel. Året därpå blev han utsedd till Årets ledare på Idrottsgalan och U21-laget tilldelades priset Årets prestation. Under en inspirerande Håkan Ericson föreläsning får du höra om (om)vägen till EM-guldet, hur det är att leda 90-talister och ta del av smarta tips på hur man får människor att jobba effektivt tillsammans.

Oavsett om det är på fotbollsplanen eller på kontoret är vägen till ett lyckat samarbete densamma. Det gäller att hitta gemensamma mål och samtidigt motivera på individnivå, se till att alla drar sitt strå till stacken utan att kontrollera för mycket. Ta del av en Håkan Ericson föreläsning och få spännande vinklar på ledarskap över bransch-, kultur- och generationsgränserna!

Håkan Ericson började sin karriär som fotbollsspelare, men fick tidigt lägga skorna på hyllan efter en knäskada. Han sadlade om till tränare och blev, som en av endast 6-8 tränare vartannat år, handplockad av Svenska fotbollförbundet till deras topputbildning inom fotboll.

Ända sedan 80-talet har Håkan Ericson tränat, undervisat och lett andra människor. Han har varit fotbollstränare, förbundskapten, utbildare för andra tränare och ledare för Svenska fotbollförbundets tränarprogram. Han är även certifierad ICC- och NLP-coach.

Med andra ord: Håkan Ericson vet hur man skapar framgångsrikt samarbete, motiverar och förmedlar kunskap.

Under en Håkan Ericson föreläsning kan du ta del av välbeprövade metoder för att få människor att prestera maximalt tillsammans. Du kan även höra om hur man kan bemöta den nya generationen, 90-talisterna, på bästa sätt eller få en djupare inblick i mekanismerna som ledde till det otroliga EM-guldet 2015.

Boka en inspirerande Håkan Ericson föreläsning i dag!

Foto: Johanna Lundberg

Visa föreläsningar med Håkan Ericson

  Håkan Ericson föreläsning

  Om(-)vägen till EM-guldet

  • Du kan inte bara förvänta dig framgång, men du kan alltid förbereda dig som om det faktiskt vore möjligt. Då ökar förutsättningarna markant. Håkan Ericson och U21-landslaget i fotboll bestämde sig för att inte sätta några gränser för sina mål. Ibland blir teori praktik, och det hände sommaren 2015. Sverige vann guld i EM!
  • I denna Håkan Ericson föreläsning får du ta del av de mentala och praktiska förberedelserna inför den otroliga prestationen och höra om de viktigaste händelserna bakom kulisserna inför EM.
  • Håkan Ericson ger dig och dina medarbetare verktyg till att skapa fokuserade och välmående team, tydliga målbilder och ökade chanser för fantastiska resultat. Boka en inspirerande Håkan Ericson föreläsning!

  Håkan Ericson föreläsning

  90-talisterna – vår framtid

  • En ny generation är på intåg i vårt samhälle och på våra arbetsplatser. Med dem följer nya uppförandekoder, utveckling, möjligheter och utmaningar. Det pratas mycket om 90-talisternas behov av att oftare byta miljö, deras sätt att sätta sig själva i första hand och att ta för sig mer än tidigare generationer. De har också blivit beskyllda för att vara lata. Men är det verkligen ren lathet eller är det något annat? Hur kan vi göra dessa (generaliserade) egenskaper till en fördel för alla?
  • Håkan Ericson har jobbat som tränare för 90-talister på elitnivå i nästan ett decennium. Resultaten skvallrar om att han har hittat ett sätt att leda och samarbeta som fungerar fantastiskt med just den här generationen. Dessutom är han pappa till två 90-talister… Ta del av en underhållande Håkan Ericson föreläsning fylld av nya insikter!
  • Ur innehållet:
   – Vad är det som driver den nya generationen?
   – Hur kan vi motivera dem?
   – Hur skiljer de sig från tidigare generationers medarbetare och ledare?
   – Hur kan vi locka fram den enorma kraft som finns i drivet att nå sina egna mål?

  Håkan Ericson föreläsning

  Högpresterande team i harmoni – mitt ledarskap i 10 punkter

  • Du tävlar mot dina bästa vänner för att få en plats i helgens match. Tiotusentals människor ser dig varje vecka och därefter granskas och bedöms din prestation av miljontals. Hela din identitet ligger i dina prestationer och du har ingen plan B för din karriär. Elitidrottarens vardag är inte bara hård rent fysiskt, utan även mentalt. Hur hittar man harmoni och balans i livet mitt i detta?
  • Att prestera varje dag gäller inte bara inom idrotten. Kanske du inte konkurrerar direkt med andra, men i stället ligger någons framtid eller liv på ditt ansvar. Detta är vardag för många inom t.ex. skola och sjukvård. Förutsättningarna är olika, men ledarskapet är detsamma.
  • Efter att ha jobbat som ledare i olika sammanhang i 30 år har Håkan Ericson kokat ner ledarskapet för högpresterande, välmående team till 10 steg.
  • Steg 1: en positiv människosyn – utgå från att människor klarar sina uppgifter och inte behöver detaljstyras.
   Resten av stegen får du ta del av under föreläsningen. Boka här!

Referenser

En inspirerande föreläsning som tilltalar såväl ledare som den enskilde säljaren. Håkan har en förmåga att blanda kunskap, motivation och Aha upplevelser. Den energi och driv som Håkan ger är fantastisk!

Verisure Sverige AB

Håkan träffade helt rätt i målgruppen med sin föreläsning. Han har fått många fina lovord såhär efter föreläsningen. De som pratade efter Håkan refererade flera gånger till Håkans dragning vilket väl ändå måste ses som en komplimang.

Lina Johansson , Projektledare

Bonnier News
Skicka en icke-bindande förfrågan på Håkan Ericson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Håkan Ericson