Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Pionjär inom prestationspsykologi i Sverige

Johan Plate - Mental rådgivare och föreläsare i prestationspsykologi

Johan Plate

Mental rådgivare och föreläsare i prestationspsykologi. Johan Plate ger dig konkreta verktyg för framgångsrika resultat.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Johan Plate

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Johan Plate är en av pionjärerna bakom prestationspsykologi i Sverige. Han har i flera decennier förklarat de processer som ligger bakom en prestation och dessutom tillhandahållit redskap för mental träning och framgångsrika resultat. Boka en Johan Plate föreläsning hos oss på Athenas.

Att prestera är en komplicerad process som beror på många olika faktorer. Psykologiska processer är en viktig del i det hela. Johan Plate är en av pionjärerna inom prestationspsykologi i Sverige. Han var med och tog initiativet till att starta Forskningsgruppen för Idrottspsykologi i Stockholm och var även med och grundade SIPF (Svensk Idrottspsykologisk Förening).

Förutom att jobba inom idrotten coachar, vägleder och inspirerar Johan Plate likaså företag och organisationer. Denna form av verksamheter är en ständigt växande marknad med ett stort behov av den mentala rådgivningen som utgör ett kraftfullt verktyg. Johan Plate är medlem i SOK:s mentala rådgivargrupp och har skrivit många böcker på temat prestationspsykologi, bl.a. ”Möta motstånd” tillsammans med Thomas Fogdö.

Under en Johan Plate föreläsning förklarar han psykologin bakom prestationer, att möta motstånd och målsättning. Med humor och stor kunskap förmedlar han såväl teoretiska som praktiska lösningar.

Vill du ha såväl teoretiska som praktiska redskap till att verkligen förstå vad som menas med prestation och nå framgångsrika resultat? Boka en Johan Plate föreläsning hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Johan Plate

  Johan Plate föreläsning

  Vad händer när det vänder?

  • Under 15 års tid har Johan Plate föreläst på temat ”Att möta motstånd”. Nu kommer en ny Johan Plate föreläsning som fokuserar på mekanismerna bakom framgångens psykologi.
  • Hur blir man framgångsrik? Hur kan man skapa och behålla positiva prestationsmiljöer? Föreläsningen behandlar, i teori och praktik, prestationsutveckling för individ och team.

  Johan Plate föreläsning

  Prestationens psykologi

  • Föredraget reder ut begreppen bakom mänsklig prestation. Kan vi förstå och påverka alla de faktorer som skapar en prestation?
  • Med utgångspunkt i en konceptuell modell resoneras det kring begreppen mål, mening, motivation och topprestation. Teori och praktik blandas med humor när Johan Plate försöker svara på frågorna: Vad är det som styr din prestation? Hur sätter man mål och hur når man dem? Finns det olika mål? Kan du skapa din egen prestationsmiljö?

  Johan Plate föreläsning

  Att möta motstånd

  • Tillsammans med Thomas Fogdö föreläser Johan Plate om motståndets psykologi. Vad gör vi? Hur ska vi tänka? och Hur kan vi bli bättre på att hantera situationer när det blåser emot? – är saker som vi tar upp i föreläsningen.
  • Vi tar avstamp både i teori och praktik och du som åhörare kastas mellan skratt och gråt i det att vi diskuterar hur Thomas Fogdös olycka påverkade hans prestation men också hur en ganska knackig slalomkarriär vänds till succé och World Cup vinst 1993 i slalom. Denna föreläsning har över 200 000 människor lyssnat till och – av reaktionerna att döma – uppskattat!

Referenser

Jag tyckte att Johan balanserade det hela väldigt bra. Blandade på ett bra sätt viktig information med lättsamma och roliga övningar. Han var bra på att fånga upp på vilken nivå deltagarna befann sig och anpassade tonen efter det. Han lyckades behålla intresset under hela föreläsningen och skickade med några viktiga tankeställare.

HR-Chef

Xervon

Johan var mycket bra och det märktes tydligt att han är en mycket erfaren och skicklig föredragshållare.

Maria Sjöholm - Verksamhetshef

Brommagymnasterna
Skicka en icke-bindande förfrågan på Johan Plate

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Johan Plate