Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Pionjär inom prestationspsykologi i Sverige

Johan Plate - Mental rådgivare och föreläsare i prestationspsykologi

Johan Plate

Mental rådgivare och föreläsare i prestationspsykologi. Johan Plate ger dig konkreta verktyg för framgångsrika resultat.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Plate

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Johan Plate är en av pionjärerna bakom prestationspsykologi i Sverige. Han har i flera decennier förklarat de processer som ligger bakom en prestation och dessutom tillhandahållit redskap för mental träning och framgångsrika resultat. Boka en föreläsning med Johan Plate hos oss på Athenas.

Att prestera är en komplicerad process som beror på många olika faktorer. Psykologiska processer är en viktig del i det hela. Johan Plate är en av pionjärerna inom prestationspsykologi i Sverige. Han var med och tog initiativet till att starta Forskningsgruppen för Idrottspsykologi i Stockholm och var även med och grundade SIPF (Svensk Idrottspsykologisk Förening).

Johan Plate har studerat pedagogik, sociologi och psykologi sedan 1984 och han gick forskarutbildningen på Lärarhögskolan i Stockholm. Han har jobbat som idrottslärare och pedagog på samtliga skolstadier. Han var i över tio år anställd på Bosön Elitidrottscentrum. Numera är han konsult och idrottspsykologisk rådgivare på heltid.

Johan Plate arbetar inte bara inom idrotten. Han coachar, vägleder och inspirerar likaså företag och organisationer. Denna form av verksamheter är en ständigt växande marknad med ett stort behov av den mentala rådgivningen som utgör ett kraftfullt verktyg. Johan Plate är medlem i SOK:s mentala rådgivargrupp och har skrivit många böcker på temat prestationspsykologi, bl.a. ”Möta motstånd” tillsammans med Thomas Fogdö.

Vill du ha såväl teoretiska som praktiska redskap till att verkligen förstå vad som menas med prestation och nå framgångsrika resultat? Boka en föreläsning med Johan Plate hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Johan Plate

  Vad händer när det vänder?

  • Under 15 års tid har Johan Plate föreläst på temat ”Att möta motstånd”. Nu kommer en ny föreläsning som fokuserar på mekanismerna bakom framgångens psykologi.
  • Hur blir man framgångsrik? Hur kan man skapa och behålla positiva prestationsmiljöer? Föreläsningen behandlar, i teori och praktik, prestationsutveckling för individ och team.

  Prestationens psykologi

  • Föredraget reder ut begreppen bakom mänsklig prestation. Kan vi förstå och påverka alla de faktorer som skapar en prestation?
  • Med utgångspunkt i en konceptuell modell resoneras det kring begreppen mål, mening, motivation och topprestation. Teori och praktik blandas med humor när Johan Plate försöker svara på frågorna: Vad är det som styr din prestation? Hur sätter man mål och hur når man dem? Finns det olika mål? Kan du skapa din egen prestationsmiljö?

  Att möta motstånd

  • Tillsammans med Thomas Fogdö föreläser Johan Plate om motståndets psykologi. Vad gör vi? Hur ska vi tänka? och Hur kan vi bli bättre på att hantera situationer när det blåser emot? – är saker som vi tar upp i föreläsningen.
  • Vi tar avstamp både i teori och praktik och du som åhörare kastas mellan skratt och gråt i det att vi diskuterar hur Thomas Fogdös olycka påverkade hans prestation men också hur en ganska knackig slalomkarriär vänds till succé och World Cup vinst 1993 i slalom. Denna föreläsning har över 200 000 människor lyssnat till och – av reaktionerna att döma – uppskattat!
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Plate

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Johan Plate