Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05
Skicka en oförpliktande förfrågan på Rebecca Anserud

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

När Rebecca Anserud var 15 år insjuknade hon i bipolär sjukdom. Det var starten på flera år av tvångsinläggningar, medicinbiverkningar och ett fullständigt kaos. I dag är hon en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och jobbar för att bryta myter och tabuer som fortfarande finns kring psykisk ohälsa. Boka en gripande, lärorik och brutalt ärlig föreläsning här hos Athenas.

Redan som liten visste Rebecca Anserud att hon ville bli affärskvinna och göra någonting bra. Det hon inte visste var hur resan skulle gå till och inte heller hur oerhört smärtsam den skulle vara.

Utan rätt hjälpinsatser kan den som lider av bipolär sjukdom, tidigare kallad manodepression, kastas mellan euforiska manier och djupa depressioner. Det tog flera år med tvångsinläggningar, övermedicineringar och biverkningar innan Rebecca Anserud fick den hjälp som fungerade för henne. I dag lever hon fortfarande med bipolär sjukdom och adhd, men hon har bestämt sig för just det – att leva.

“Öppenhet skapar öppenhet”

Psykisk ohälsa blir allt vanligare i Sverige. Alla känner vi någon som drabbats. Ändå är det få som vågar tala om det. Rebecca Anserud är en flitigt anlitad föreläsare och debattör inom ämnet, författare till boken Ett bipolärt hjärta, programledare för Psykpodden och syns regelbundet i media. Hon har utbildat elever vid Polishögskolan, medarbetare inom psykiatrin, jobbat via Sveriges kommuner och landsting och talat inför tusentals personer genom hennes föreläsningar för allmänheten. Hennes mest anlitade föreläsning handlar om hennes bipolära sjukdom, men hon är van att skräddarsy efter uppdragsgivarens behov.

Boka en gripande, viktig och inspirerande föreläsning med Rebecca Anserud!

Visa föreläsningar med Rebecca Anserud

  Ett bipolärt hjärta

  • En blottande, tung, men hyllad föreläsning som bygger på boken med samma namn. Rebecca Anserud berättar modigt om sina erfarenheter, bjuder på sig själv och lockar publiken till både skratt och tårar.
  • Rebecca Anserud ansågs som ett hopplöst fall. Hon trodde livet var över och var nära att ge upp allt. Hur gjorde hon för att ta makten över sin sjukdom och välja livet?
  • Ur innehållet:
   – När livet förändras över en natt
   – Hur stor påverkan har bipolär sjukdom?
   – En historia om manier, depressioner, psykoser och självmordstankar
   – Manier är en drog – ruset tar dig ut i universum!
   – En förförisk sjukdom – hur får man sjukdomsinsikt?
   – Hur stöttar man som anhörig?
   – Bipolär sjukdom är inte bara negativt
   – Ingen är hopplös! Se att hoppet finns inom varje människa. Livet är inte över.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Rebecca Anserud

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Rebecca Anserud