Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Kulturella koder och hur vi kan förstå varandra bättre

Julien S Bourrelle_Athenas_Föreläsare

Julien S Bourrelle

Raketforskare och expert på kulturella koder som med sin humor och kunskap om olika kulturer breddar dina perspektiv.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Vi skulle gjerne ha satt av mer tid, for her var det mye nyttig å lære om oss selv. :) Julien har en meget god formidlingsevne og en behagelig fremtreden som gjør at alle kan like foredraget og temaet.

Avd. Leder Kjersti Myhre - DNV GL Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Julien S Bourrelle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Julien

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Julien har bott i fem länder, pratar fyra språk och har blivit känd bland otroligt många olika människor. Han har hållit sina populära föreläsningar i mer än 10 år och är grundare till förlaget Mondå Forlag AS. Bakgrunden till hans arbete med kultur i Skandinavien är från hans tid på Norges teknisk-naturvetenskapliga universitets (NTNU) styrelse, där han representerade några av universitetets anställda. Som den första icke-skandinaviska styrelseledamoten delade han med sig av sina erfarenheter från de fem universitet han studerat på, och bidrog till att stärka internationaliseringsprocessen som då var i full gång på NTNU. Illustrationerna används för att förklara hur annorlunda förväntningarna och uppfattningarna kring andra kulturer kan vara när de interagerar med norrmän.

Så småningom ledde detta arbete till att han avslutade sina doktorandstudier och sin karriär som civilingenjör. Han började arbeta på heltid med att hjälpa organisationer, offentliga myndigheter och privata företag att lyckas bättre med internationalisering och att dra nytta av mångfald.

Julien har skrivit 5 böcker om den norska, svenska och skandinaviska kulturen. Han fick priset TOP 10 av Kronprins Haakon och har gästat många av Norges största tv- och radioprogram. Han är också grundare till de populära bloggarna och facebooksidorna ”I love Norway” och ”The Social Swede” som presenterar den norska respektive svenska kulturen ur ett positivt och reflekterande perspektiv för nyanlända.

Julien föredrar att prata engelska på scen, men kan också föreläsa på norska och franska. Även om han själv pratar engelska kan de som introducerar honom på scen göra det på ett skandinaviskt språk. Julien svarar gärna på frågor från publiken på norska/svenska, kan ta förberedande mötet på norska/svenska och kan använda svensk/engelsk text i presentationen.

Att använda engelska för att prata om kulturella skillnader och den skandinaviska kulturen ger Julien en bättre utgångspunkt och ökad kredibilitet. Det är också mer underhållande då hans identitet som icke-skandinavisk bygger upp berättelserna på ett annat sätt. Han pratar med en tydlig och lättförståelig engelska, och med över 10 år erfarenhet av att tala inför skandinavisk publik vet han vilka ord som behöver förklaras och inte förklaras. Med det sagt, kan Julien som sagt också hålla sina föreläsningar på norska. Han använder norska regelbundet på events där engelska inte används naturligt.

Boka en skräddarsydd Julien S Bourrelle föreläsning på engelska, franska eller norska!

Visa föreläsningar med Julien S Bourrelle
Julien S Bourrelle föreläsning

Svensk och skandinavisk kultur

Denna föreläsning är Juliens mest populära, och den som gjort han känd i både Norge och Sverige. Han har presenterat föreläsningen runt 300 gånger i över 10 år.

Julien använder humor för att beskriva svenska och skandinaviska egenheter, och gör oss medvetna om hur unika vi är. Med hjälp av roliga berättelser och illustrationer lär du dig om verbal och icke-verbal kommunikation, uttryck för känslor, oskrivna sociala normer och värderingar som påverkar hur vi interagerar med varandra. Du kommer bli mer medveten om hur ditt beteende kan uppfattas – och ibland kanske missuppfattas – av internationella kunder, medarbetare eller vänner. Denna föreläsning är också ett oumbärligt verktyg för utländska medarbetare, studenter eller medborgare som bättre vill förstå svensk kultur.

Julien använder illustrationer från hans populära bok ”The Swedes” och boken ”Working with Swedes” som är ritade av Elise H. Kollerud.

Julien S Bourrelle föreläsning

Kulturella skillnader i Skandinavien

Julien föreläser om de kulturella skillnaderna mellan de skandinaviska och nordiska länderna. Han förklarar först hur lika vi är för att skapa en känsla av samhörighet, och diskuterar sedan i detalj de små, men otroligt viktiga skillnaderna som kan göra samarbete mellan Norge, Sverige, Danmark och Finland utmanande. Denna föreläsning lämpar sig bra för utländska eller skandinaviska företag som är verksamma i alla eller några av de nordiska länderna.

Julien S Bourrelle föreläsning

Vad är kultur och hur påverkar den vårt beteende?

Julien beskriver kulturella skillnader med underhållande illustrationer och berättelser från hans internationella liv. Föreläsningen har flera inriktningar, från företagskulturer, nationella och regionala kulturer, till kulturskillnader mellan socioekonomiska grupper, åldersgrupper och kön.

Julien förklarar på ett enkelt sätt vad kultur är. Han pratar om beteende, ritualer, normer, hjältar och värderingar, och hur dessa kulturella egenheter påverkar oss och förändras från den ena kulturen till den andra. Publiken lär sig att vara mer reflekterande kring sina egna uppfattningar och förväntningar, och på andras uppfattningar och förväntningar.

Julien S Bourrelle föreläsning

Det sociala livet på arbetsplatsen: den hyggliga kollegan

Hur får du andra att tycka om dig på kontoret? De senaste åren har vi varit tvungna att begränsa vårt sociala liv och hålla oss hemma i längre perioder. Julien visar på sitt underhållande sätt hur man kan göra för att känna sig mer trygg i sociala situationer och lättare lära känna andra.

Julien lyfter framför allt punkter som påverkar hur vi blir uppfattade och uppskattade när vi kommunicerar. Han pratar om ritualerna bakom socialisering, kroppsspråk, hur man blir omtyckt och får samtal att flyta naturligt, samt vikten av att följa etablerade oskrivna regler när man kommunicerar. Föreläsningen grundar sig i de skandinaviska kulturerna och vår intressanta socialiseringskultur. Många företag kämpar fortfarande med att få sina anställda tillbaka till kontoret och denna föreläsning hjälper dig att få medarbetarna att vilja komma tillbaka.

Julien S Bourrelle föreläsning

Motivation och arbetsglädje

Hur blir man motiverad att arbeta tillsammans i en multikulturell arbetsmiljö? Detta är en annorlunda föreläsning om motivation och arbetsglädje. Fokus ligger på mångfald och hur man får mångfald att fungera på kontoret. Målet är få alla motiverade och glada att jobba i en tvärkulturell och tvärvetenskaplig arbetsmiljö.

En tvärkulturell arbetsmiljö kan vara medarbetare med olika nationella kulturer, socioekonomiska bakgrunder, utbildningar, kön och ålder.

Julien S Bourrelle föreläsning

Konferencier

Julien kan också anlitas som konferencier för uppdrag som relaterar till temana i hans föreläsningar. Med Julien som konferencier får du mycket kunskap om människor och kultur, samt en professionell presentation. Julien föredrar att ta konferencieruppdrag tillsammans med sin parter och delägare i förlaget, Elise H. Kollerud. Elise är ofta på scen tillsammans med Julien och är van vid stora sammankomster då hon varit nordisk mästare i irländsk dans och har deltagit i världsmästerskap. Det är Elise som står bakom alla teckningar som Julien använder.

Duon bidrar till en könsbalanserad och flerkulturell konferensupplevelse. De representerar också olika åldersgrupper, vilket innebär att man kan nå upp till många av dagens mångfaldskriterier genom att välja denna duo. Elise är ett bra exempel på en ung, skandinavisk, kvinnlig företagsledare. Hon är förlagschef och delägare på Mondå Forlag AS.

  • Föreläsningarnas längd varierar mellan 20 minuter och 2 timmar – efter kundens önskemål
  • Kursernas längd är halvdag eller heldag
  • Julien tar gärna ett förberedande möte med kunden för att anpassa innehållet till kundens behov
Julien S Bourrelle föreläsning

Föreläsning med Julien S Bourrelle

Visa föreläsningar med Julien S Bourrelle

Referenser

Föreläsningen var mycket lärorik, engagerande och med glimten i ögat. Våra förväntningar överträffades.

Jonas Strid,Global Training Director

Oncopeptides AB

Julien holdt et inspirert, engasjert og tankevekkende foredrag som ble mottatt med begeistring på vår konferanse om rollen som partner i EUs Horisont 2020-program. Han tilpasset innholdet slik at det traff både tema og målgruppe for konferansen, og bidro til å gi dagen et løft. Om han får lurt norske forskere til å legge fra seg ryggsekken eller joggesko på møter med utenlandske aktører, er jeg mer tvilende til. Men mest sannsynlig vil deltakerne etter å ha hørt Juliens foredrag være bedre rustet til å møte mulige samarbeidspartnere med et bredt smil, øyekontakt og et rungende Hello!

Astrid Bjerke, Senior Europarådgiver

Osloregionens Europakontor

Vi skulle gjerne ha satt av mer tid, for her var det mye nyttig å lære om oss selv. :) Julien har en meget god formidlingsevne og en behagelig fremtreden som gjør at alle kan like foredraget og temaet.

Avd. Leder Kjersti Myhre

DNV GL

Julien, din måte å gjennomføre arrangementet på ble veldig godt mottatt av våre Japanske venner og inviterte kunder. Godt forberedt, og lyttende og med stor respekt for den asiatiske kultur. Innholdet var aktuelt, til ettertanke, morsomt og til sammen ble det en god og underholdende kveld. God diponering av tid, og gode overganger.

Jorunn Britt Bang-Olsen, Cost Controller

Sumitomo

Julien er en dedikert foredragsholder. Sympatisk, tydelig språk, i det hele tatt, en fin fyr!

Jorid Østvik, Lærer/styremedlem

Utdanningsforbundet Sør-Trøndelag

Veldig bra!

Hege Nilsen, PA/Event

Pangea Property Partners

Vi är super nöjda med allt; innehållet spännande och relevant, personliga exempel gjorde honom trovärdig, karisma och utstrålningen gick igenom skärmen, lyhörd för publiken, trots teknikstrul höll han humöret uppe! Vi pratar redan om att vilja ha honom igen när Covid-19 lugnat sig så vi kan ha fysiskt möte!

PD Account manager and Part of Employee event team

Baxter Nordic Renal Care

Juliens föreläsning var uppskattad av deltagarna i vår online-utbildning och förmedlade en härlig energi. Han gav många bra exempel på kulturella skillnader, vilket var lärorikt och igenkänningsfaktorn var hög!

Maria Johansson

Turistrådet Västsverige

Jättebra! Vi alla tyckte att det var mitt i prick vad vi ville uppnå med föreläsningen. Vi kände alla igen oss!

Angelica Hermansson

CSL Behring AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Julien S Bourrelle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Julien S Bourrelle
Julien S Bourrelle

5 av 5 stjärnor

Vi skulle gjerne ha satt av mer tid, for her var det mye nyttig å lære om oss selv. :) Julien har en meget god formidlingsevne og en behagelig fremtreden som gjør at alle kan like foredraget og temaet.

Avd. Leder Kjersti Myhre - DNV GL Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Julien S Bourrelle