Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue
Julien S. Bourrelle - Raketforskare och expert på kulturella koder

Julien S Bourrelle

Raketforskare och expert på kulturella koder

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Julien S Bourrelle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Julien S. Bourrelle har bott i fem länder och talar fyra språk flytande. Han är van att snabbt sätta sig in i nya beteenden och tankesätt, men när han flyttade till Norge stötte han på sin hittills största kulturella utmaning. Hans arbete med att knäcka kulturkoderna utmynnade i den internationella bästsäljaren “The Social Guidebook to Sweden” och i hans eftertraktade föreläsningar. Målet är att öka vår kulturella kompetens och således göra Skandinavien mer konkurrenskraftigt.

I över 10 år har Julien S. Bourrelle jobbat med internationalisering. Han visar hur vi kan förstå andra kulturer bättre och hur vi kan dra nytta av kunskap kring hur skandinaviskt beteende kan uppfattas i internationella sammanhang.

Julien S. Bourrelle kommer ursrungligen från Montreal i Kanada och är utbildad raketforskare, författare och grundare av Mondå – ett projekt som hjälper skandinaviska företag att tjäna mer på mångfald. Han flyttade till Norge för att ta sin doktorgrad vid Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU). Där blev han, som första utlänning någonsin sedan starten 1910, styrelsemedlem i universitetets doktorandförening. 2014 tilldelades han Topp 10-priset av Kronprins Haakon. Priset delas ut en gång per år till framstående internationella förebilder i det norska arbets- och samhällslivet.

Insikterna från att ha bott i fem olika länder och kulturer utmynnade i “The Social Guidebook to Sweden”, en bästsäljare som riktar sig till alla som vill förstå sig på de mest utbredda skandinaviska sociala koderna och få sig ett gott skratt på köpet.

I sina föreläsningar fortsätter Julien S. Bourrelle på samma tema. Med träffsäkra, humoristiska exempel visar han vad vi har att vinna på att bli bättre på att förstå oss själva och varandra.

Boka en skräddarsydd föreläsning på engelska, franska eller spanska!

Do you want to know more about Julien S. Bourrelle and how a Canadian rocket scientist ended up in Scandinavia? Read our interview here!

Julien S. Bourrelle is one of the writers on our blog.

Visa föreläsningar med Julien S Bourrelle

  Den skandinaviska kulturkoden

  • I den här ögonöppnande föreläsningen ger Julien S. Bourrelle en klar bild av skandinaviska sociala beteenden och vad de innebär. Du får tips till hur du kan umgås, skapa kontakt och kommunicera effektivt i en multikulturell arbetsmiljö i Sverige/Skandinavien i dag.
  • Med hjälp av underhållande anekdoter och visuella exempel får du lära dig om verbal och non-verbal kommunikation, emotionell feedback, sociala normer och skandinaviska värden som påverkar interaktioner mellan människor.
  • Föreläsningen förbättrar kommunikationen på jobbet och ger en stark bas för utlänningar att förstå hur man på bästa sätt kommer i kontakt med det svenska samhället. Svenskarna, å sin sida, kommer att bli mer uppmärksamma på sina egna sociala beteenden och hur de kan misstolkas av människor från andra kulturer.

  Skapa kontakt

  • Vad vill du kommunicera och vad är det du egentligen kommunicerar? Vilka verbala och non-verbala signaler skickar du ut? Hur kommer du i kontakt med andra och hur får du dem att vilja vara med dig?
  • Fem länder, fyra språk, en passion för människor och att förena dem – Julien S. Bourrelle presenterar vilka konkreta handlingar och attityder som krävs för att skapa kontakt med andra människor.
  • I den här föreläsningen får du lära dig hur du får andra att känna sig trygga runt dig, logiken i socialisering, varför man ska bygga ett nätverk, hur man skapar och antar möjligheter samt hur man skapar genuin kontakt med andra.

  Presentationsteknik

  • Du är på väg upp på scenen. Värden har presenterat dig, det är din tur. Tystnad. Hjärtat bankar hårt i bröstkorgen, du känner hur handflatorna blir allt fuktigare. Ska rösten hålla? Kommer de att märka hur nervös du är? Kommer ditt budskap att nå fram?
  • I den här workshopen får du lära dig att leverera en minnesvärd, träffsäker presentation. Tillsammans med Julien S. Bourrelle får du öva på allt från hantering av nervositet, förberedelser, kroppsspråk, kraftfull retorik och visuella hjälpmedel.
  • Workshopen vänder sig dig som vill lära dig fånga intresset hos en publik och leverera ett budskap, samtidigt som du är medveten om hur du framstår.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Julien S Bourrelle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Julien S Bourrelle