Laddar innehåll ...

Pellegrino Riccardi - Edutainer och kommunikationsexpert

Pellegrino Riccardi

Edutainer och kommunikationsexpert

Pellegrino Riccardi krossar gamla fördomar, bryter jantelagar, inskränkta tankemönster och öppnar idéhorisonten på vid gavel. Med ett unikt perspektiv både inifrån och utifrån kan han hjälpa oss skandinaver att undvika våra vanligaste fallgropar när vi ska kommunicera med människor från andra kulturer – eller med andra människor över huvud taget. Få verktygen till att förstå dig själv och andra och därmed kunna skapa förändring. Boka en inspirerande föreläsning hos Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Den röda tråden i allt Pellegrino Riccardi gör handlar om att nå in till våra hjärtan och intellekt så att vi kan samarbeta och förstå varandra bättre. Hans talarstil är en sömlös blandning av mästerlig storytelling, observerande humor och lärorika insikter.

Pellegrino Riccardi växte upp i Storbritannien med italienska föräldrar, men har bott i Norge i över två decennier. Det att integrera tre helt olika kulturer har varit utmanande, men det har gett honom unika perspektiv på hur vi färgas av våra kulturer och hur man kan plocka det bästa ur de kulturer man möter. Med träffsäkra iakttagelser får han oss att inse vad som kan tolkas som positivt och negativt i våra nordiska kulturer och hur vi kan undvika de vanligaste kommunikativa fallgroparna.

Pellegrino Riccardi är utbildad filolog och pedagog med två universitetsgrader från Leeds och Oslo. Han är en flitigt anlitad internationell föreläsare och utbildare som under de senaste 30 åren har rest jorden runt för att lära känna olika människor och kulturer. Han är även författare till “Bedre pappa enn sin far”, en underhållande bok med hög igenkänningsfaktor.

Trots att han har föreläst i över 20 år är varje föreläsning med Pellegrino Riccardi unik. Han skräddarsyr nämligen alltid sina uppdrag efter vad du som kund vill att publiken ska lära sig och – framför allt – känna.

Följ med på en lärorik emotionell inre resa med Pellegrino Riccardi!

Läs vår intervju med Pellegrino Riccardi här!

  La dolce vita – Hur du skapar la dolce vita på din arbetsplats

  • Med träffsäker humor beskriver Pellegrino Riccardi hur vi skandinaver beter oss i arbetslivet och hur den typiske skandinaven kommunicerar.
  • Ni får även lära er mer om de de sex grundläggande mänskliga behoven och varför de är nödvändiga att integrera på er arbetsplats om ni vill ha nöjda och produktiva kollegor.

  Det skandinaviska ledarskapet – fördelar och nackdelar

  • Hur skiljer sig det typiska skandinaviska ledarskapet från ledarskap i andra kulturer? Pellegrino Riccardi ger oss en underhållande inblick i vilka utmaningar och möjligheter vår ledarskapsstil för med sig.

  Små förändringar, stor skillnad: ge dina kunder en oförglömlig upplevelse

  • Möt kunden på kundens villkor och få kunden att gilla dig, lita på dig, köpa av dig och rekommendera dig till sina vänner. Pellegrino Riccardi visar med konkreta exempel hur du med enkla medel kan överträffa dina kunders förväntningar.

  Andra ämnen

  • Team: hur du får det bästa ut av dig själv och andra.
  • Kulturbyggande: hur man bygger en gemensam förståelse kring visioner, mål och värden.
  • Kulturförståelse: hur man kan jobba mer effektivt tillsammans med olika nationaliteter.
  • Motivation: vad som driver människor och vad som får dem att stiga upp ur sängen varje dag.
  • Förändring: hur man hanterar en osäker framtid på ett säkert sätt.
  • Förhandling: hur man kommer fram till en win-win-lösning.
  • Presentationsteknik: hur man förmedlar ett budskap så att det blir ihågkommet och omsatt till handling.

  Konferencier

  • Pellegrino Riccardi tar även uppdrag som konferencier, toastmaster och after-dinner speaker, ofta i kombination med ett underhållande föredrag.
Kunder som har upplevt föreläsningar med Pellegrino Riccardi

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden