Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Att prata demokratiska och vikten i att våga kommunicera

Barakat Ghebrehawariat Athenas Talare

Barakat Ghebrehawariat

Barakat Ghebrehawariat är entreprenören och föreläsaren med en spetskompetens inom mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation. Kunskapen om hur man kommunicerar och talar demokratiska.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Barakat Ghebrehawariat

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Barakat Ghebrehawariat är statsvetaren, journalisten och entreprenören som vet hur man fångar en publiks intresse och uppmärksamhet. Med ett fokus på inkludering, mångfald och normkritisk kommunikation går han igenom hur viktigt det är att faktiskt säga fel, för hur ska man annars lära sig att göra rätt? Det är när vi inte pratar med varandra som det uppstår konflikter och glapp. 

Därför bör du boka en föreläsning med Barakat Ghebrehawariat:

 • Lära er hur man pratar demokratiska, dess påverkan av mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation.
 • För att ta del av vägledning inom begreppsdjungeln, vad det innebär med vithetsnorm eller hur man använder begreppet rasifiering.
 • Lyssna på inbjudande storytelling med unika insikter om vikten av kommunikation. Betydelsen av arbete med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv.

 

Barakat Ghebrehawariat, eller demokratiagenten som många känner igen honom som, är entreprenören som anser att vi behöver kommunicera mer. För om man inte vågar säga fel, hur ska man då kunna lära sig att göra rätt? Föreläsare, rådgivare, utbildare med demokrati som drivkraft och kommunikation som kompass vägleder han åhörarna genom en begreppsdjungel. En föreläsning om mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation.

I grunden är Barakat en statsvetare och journalist. Med sin spetskompetens inom normkritisk kommunikation hjälper han organisationer att maximera sitt förändringsarbete på bästa sätt. Utöver att vara en framgångsrik föreläsare, rådgivare och utbildare driver han även förändringsbyrån Demokrateam.

Barakat är en stående gäst i Nyhetsmorgon, där tittarna kan se honom i TV-rutan som återkommande expert i frågor som rör mångfald, inkludering och rasism. Han sitter i styrelsen för Orten.io, är ledamot i insynsrådet vid Nationalmuseum och dessutom medlem i Reach for changes advisory board.

I en värld där sociala medier växer är det många som är rädda för att uttrycka sig på fel sätt. Denna ängslighet har fått namnet ”teoretisk ångest”. Så hur dämpar vi den? Hur uttrycker vi oss på rätt sätt? Barakat är expert inom mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation. I sina uppskattade föreläsningar med humor, unika insikter och inbjudande storytelling lyfter han arbetet med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. 

Foto: Joshua Kissi

 

Visa föreläsningar med Barakat Ghebrehawariat

  Att prata demokratiska – Om mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation

  Vi lever i ett samhälle med yttrandefrihet där sociala medier har en stor betydelse i många människors liv. Vad får eller får man inte säga? Spelar det någon roll vem som säger vad? För vissa leder detta till en ängslighet, något som man idag döpt till ”teoretisk ångest”, med en rädsla att uttrycka sig fel. I sin föreläsning belyser Barakat Ghebrehawariat vikten i att kommunicera inkluderande, innebörden av att prata demokratiska.

  • Med sin spetskompetens inom mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation går Barakat igenom definitionen och värdet av att prata demokratiska. Att man inte bör undvika att säga fel, utan om att börja göra rätt, på rätt sätt. Att lära sig prata demokratiska, helt enkelt.
  • Idag finns det oändligt många begrepp där man är ovetandes om betydelsen. Med hjälp av humor, inlevelse och inbjudande storytelling vägleder Barakat åhörarna genom begreppsdjungeln. Detta med ett fokus på att upplysa och informera, som inte bygger på pekpinnar eller skammande.

   

Referenser

Inspirerande och gav oss nya insikter och förståelse.

Projektledare Utbildardagarna

Scouternas folkhöhgskola
Skicka en icke-bindande förfrågan på Barakat Ghebrehawariat

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Barakat Ghebrehawariat