Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05
Magnus-hedman-hemsida

Magnus Hedman

F.d. fotbollsproffs, samhällsengagerad och glad pappa

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Magnus Hedman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Magnus Hedmans saga blev en mardröm när han måste sluta spela proffsfotboll. Allt det han slitit för att uppnå togs ifrån honom. Fast beslutsam att återerövra livet, och framför allt det som verkligen spelar roll, började han att kämpa sig tillbaka. Hör mer om denna livsresa, boka en föreläsning med Magnus Hedman hos oss på Athenas.

Nyårsdagen 2011 fick det vara nog. Efter att ha hamnat på löpsedel efter löpsedel under en längre tid, kände Magnus Hedman, svensk målvakt och fotbollslegend, inte längre igen sig själv. Det här var inte han eller den han ville vara.

Magnus Hedman är något av en (framgångs)saga. Han växte upp i en stockholmsförort, började spela fotboll när han var fyra år, blev stjärna i tonåren och spelade sig till en självklar plats i AIK och Allsvenskan. Han värvades också till det svenska landslaget i fotboll och var med i ”När vi gräver guld i USA”-laget från 1994. Han stod även i mål i såväl VM-slutspelet 2002 som i EM-slutspelen 2000 och 2004. Målvaktsinsatserna år 2000 ledde till att Magnus Hedman tilldelades ”Guldbollen”. Mellan turerna var han verksam i proffsklubbar som Coventry och Celtic.

Att gifta sig med en kändisprinsessa, få två efterlängtade söner och jobba som expertkommentator på TV4 borde ha gjort sagan komplett. Men allt var inte ett rosa skimmer. Magnus Hedman hade svårt att anpassa sig till livet bortom proffsfotbollen så han tappade greppet om tillvaron. Det här var upptakten till en mörkare vardag, kantad av utbrott, missbruk samt ett raserande av allt det han slitit för att uppnå. Karriär, familj o.s.v. – allt försvann! Så vaknade Magnus Hedman upp den där nyårsdagen och bestämde sig för att kämpa för att bygga upp sitt liv igen.

Idag är det sönerna och föreningen ”Hedmans Hand” som upptar det mesta av Magnus Hedmans tid. Det har inte varit lätt att hitta tillbaka, men numera lever han ett betydligt mer harmoniskt liv. Du kan ta del av den livsresa han har gjort i boken ”När ljuset släcks” och i föreläsningen med samma namn. Föreläsningen kan bokas hos oss på Athenas.

Visa föreläsningar med Magnus Hedman

  När ljuset släcks

  • Ta del av Magnus Hedmans livsberättelse, om allt från hur hans lysande stjärna tändes på fotbollshimlen till hur gnistan falnade när det var dags att lägga fotbollskarriären på hyllan. Det här är en föreläsning inpå livet som syftar till att inspirera dig till att hitta glädjen, resa dig upp och ta ansvar för ditt liv.

  Låt ditt barn vinna

  • Du har säkert varit med om föräldrar som coachar sina fotbollsspelande barn från sidan, kanske gapar och svär de också. Ett sådant beteende kan hämma barnens utveckling. Men hur ska du som förälder då göra för att pusha dina barn i spelandet och samtidigt ge dem utrymme för glädje och lek?
  • I denna föreläsning levererar Magnus Hedman massor av användbara tips på hur du främjar dina barns utveckling och välmående genom att just vara förälder.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Magnus Hedman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Magnus Hedman