Laddar innehåll ...

Alexander Holmberg

Alexander Holmberg

Ledarexpert och kommunikationsproffs

Det finns bra och dåligt ledarskap, och bra och dålig kommunikation. Alexander Holmberg är coachen som har som mål att hjälpa dig med att åstadkomma en tydlig kommunikation, där budskapet framgår. En kommunikation som inte ger upphov till frågetecken och som såväl inspirerar som motiverar andra. Låter detta som något för dig? Boka i så fall en föreläsning med Alexander Holmberg hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kommunikation kan vara enkel. Den kan vara svår. Det beror på vad vi gör den till. Många av oss har en tendens att krångla till det när vi kommunicerar. Då blir det vi ville ha sagt, kanske en ganska okomplicerad sak från början, betydligt svårare för den som lyssnar att ta till sig. Så ska det ju inte vara!

Alexander Holmberg, kommunikationscoach med smak för att göra svåra saker mindre svåra och att göra enkla saker enkla, har coachat såväl individer som olika organisationer till att kommunicera på ett inkännande och tydligt sätt. Du kan boka en föreläsning med Alexander Holmberg hos oss på Athenas. Tydlig kommunikation gynnar alla branscher.

Alexander Holmberg har en bakgrund i journalistiken och som VD liksom chef i reklam och IT-branschen. Intresset för att skriva har gjort att han har författat flera barnböcker och regelbundet skrivit om sina specialområden, t.ex. mental träning, till tidningar och magasin. Ett tag jobbade han även som biståndsarbetare i Centralamerika. Nyfikenheten på andra former av kommunikation, framför allt den mellanmänskliga kommunikationen, blev inledningen på Alexander Holmbergs karriär som coach. Han är certifierad integrativ coach och certifierad inom NLP. Därutöver har han studerat olika beteendevetenskapliga ämnen, allt för att få så handfasta perspektiv på kommunikation som möjligt.

Foto: Peter Knutson

  En lyckad miss – om hur du misslyckas som ledare

  • En humoristisk föreläsning om hur du misslyckas som ledare och chef. Du får smarta tips på hur man får skitsnack att spridas i korridorerna, demotiverar sina medarbetare och hur man effektivt tar kål på den motivation som finns. Det bjuds på massor av exempel på klantigt ledarskap, misslyckad kommunikation och dråpliga historier som kan uppstå på en arbetsplats.
  • Alexander Holmberg delar med sig av sin långa erfarenhet av att arbeta med ledare, och ger dig möjlighet att själv reflektera över dina egna beslut. Du får också veta hur man kan bemöta usla chefer i sin vardag.
   Längd: 90 min.
   Språk: svenska

  Det tydliga ledarskapet

  • Det är lätt att motivera den som vill bli motiverad. Det är också lätt att kommunicera med den som vill det. Men hur gör man med resten?
  • I den här inspirerande föreläsningen ger Alexander Holmberg dig praktiska verktyg till att förstå de stora konsekvenserna små nyanser i kommunikationen kan ge. Du blir en skicklig motivatör och kommunikatör som når in till alla – även till dem som ställer sig på tvären. Åhörarna involveras i diskussionen och ger företag och organisationer ett lyft i kommunikationen mellan grupper och medarbetare inom verksamheten.
   Längd: 90 min.
   Språk: engelska och svenska

  Den passionerade medarbetaren

  • När upplevde du senast passion i ditt arbete? Bara två procent av alla medarbetare upplever passionen i sin yrkesvardag. Vad skulle hända om den siffran ökade till fem? Eller tio? Eller mer?
  • Alexander Holmberg talar om varför så få är passionerade på jobbet, och hur man som grupp eller ledare får engagemanget och passionen att blossa upp igen. Boka en inspirerande och humoristisk föreläsning som involverar alla i rummet!
   Längd: 90 min., halv- eller heldag
   Språk: svenska, engelska eller spanska

  Effektiv målstyrning

  • Som chef och ledare är det alltför lätt att falla in i en roll eller i ett mönster som inte riktigt är du. Du har en bra personlighet och den ska du visa! Hur ska du göra för att låta din personlighet lysa igenom inför andra och att själv kunna känna att du har en genuin och äkta chefsroll som på samma gång är professionell? Du kan höra mer om detta i den här föreläsningen.

  Språkmönster

  • Det här är en hands-on-föreläsning som ger dig redskap till en tydligare och mer genomtänkt kommunikation. Du får reda på hur du genom att välja rätt ord kan göra dig bättre förstådd – och faktiskt vara mer motiverande för – av dina medarbetare, kunder eller klienter. Ett slipat språkmönster är A och O när du t.ex. ska ha ett svårt samtal, förhandla eller inspirera andra människor.

  Att leda modigt

  • Mod är en egenskap som fungerar i alla lägen. Och det är bra att vara modig som ledare. I denna föreläsning berättar Alexander Holmberg om människor som på olika sätt visat mod. Dessa exempel, varvade med konkreta fakta, får dig att reflektera över vad verkligt mod är. Syftet med föredraget är att du själv ska få redskap till att leda modigt, både dig själv och andra.

  Från trist till javisst!

  • I det här föredraget tar Alexander Holmberg upp vad som händer när medarbetarna – och ledarna för den delen – känner en viss trötthet och kanske inte vill ta på sig ansvaret för olika saker. När ”han gjorde si”, ”hon gjorde så” är själva utgångspunkten istället för att alla tar ett gemensamt ansvar.
  • Föreläsningen vill lyfta fram vikten av det positiva tänkandet och ansvarskänslan i en verksamhet, liksom värdet av att inspirera och motivera varandra till att må bra och leverera.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden