Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Skandinaviens främsta bergsklättrare om att sätta tydliga mål

Fredrik Sträng

Fredrik Sträng

Bli inspirerad och motiverad att ändra dina tankemönster när bergsklättraren Fredrik Sträng föreläser om viljestyrka.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Sträng

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fredrik Sträng gick från att vara mobbad, ha dödsångest och notorisk höjdrädsla till att bli Skandinaviens främsta bergsklättrare. Han har har satt ett världsrekord och har tagit sig upp på inte mindre än åtta toppar ovanför 8000 meter. Efter flera klättringar, med livet som insats, vet han att det är din inställning som avgör om du lyckas eller inte, om du överlever eller inte, oavsett om du är på väg till toppen av berget eller näringslivet. Boka en inspirerande Fredrik Sträng föreläsning!

Strävan att nå bergstoppar har slående likheter med de strategier, riskanalyser och drivkrafter vi möter i vardagen och på jobbet. Vilket är ditt eller ditt företags “Mount Everest” och vad krävs för att du/ni ska lyckas nå toppen?

Offertankar och inställningen att “det går aldrig” har aldrig skapat framgång eller utveckling. Fredrik Sträng säger i stället att “det är inte hur vi har det utan vi tar det” som spelar en avgörande roll för huruvida vi kommer att nå våra mål eller inte. Under sina föreläsningar berättar han om vikten av att sätta tydliga mål, hur man hittar motivation och orkar ända fram.

Fredrik Sträng är Skandinaviens främste höghöjdsklättrare. Han har varit med i Framgångspodden med över 800 000 lyssnare, gjort tre dokumentärfilmer för bl.a. SVT, TV4 och Discovery, författat två böcker och grundat Everest Challenge och Solair Quest. Han är även forskarassistent, ACMC Meta-coach och ICF idrottscoach.

2008 skulle hans grupp klättra upp på K2, världens tuffaste berg, men de fick snart flytta fokus från att nå toppen till räddningsarbete. Det var ett tragiskt år där 11 människor omkom på K2.

Vad är det som gör att man inte avbryter ett toppförsök, trots tydliga varningssignaler? “Toppfeber” förekommer både inom klättrings- och företagsvärlden och kan ha ödesdigra konsekvenser. På berget kan det handla om bråd död, i företaget om konkurs.

Boka en Fredrik Sträng föreläsning för att få verktygen till att fatta rätt beslut under extrem press, undvika toppfeber och skapa effektiv kommunikation – för teamet är aldrig starkare än den svagaste länken. Alla föreläsningar kan ges på svenska eller engelska.

“Vill du klättra ditt Mount Everest – eller vill du ha det klättrat?”

Visa föreläsningar med Fredrik Sträng

  Fredrik Sträng föreläsning

  Ledarskap på liv och död

  • Beslutsfattande i dödszonen på 8000 meter kräver något alldeles extra. En föreläsning om beslutsprocesser under extrema förutsättningar, om bedömning, beslut, orientering, riskhantering och order. På K2, världens tuffaste berg, kan du inte tro, du måste veta.
  • Följ med på en hissnande resa och få förståelse om vad som händer med människor i extrema situationer.

  Fredrik Sträng föreläsning

  Nå toppen och må toppen

  • Hur du blir ditt bästa jag lite oftare!
  • En inspirerande föreläsning med bergsklättraren Fredrik Sträng om motivation, beslutsfattande och målsättning. Han tar med sig lärdomar från bergstopparna in i det vardagliga livet!

  Fredrik Sträng föreläsning

  Krishantering

  • Kris går sällan över i katastrof, men för många av oss betyder kris katastrof. Vi tänker som om det värsta kommer att hända, vi oroar oss och spenderar allt för mycket tid och energi på sådant som ännu inte hänt.
  • Fredrik Sträng erbjuder här en unik möjlighet att ta tjuren vid hornen och se saker och ting för vad de är. Du får med dig massor av inspirerande tankar och smarta sätt att hantera kriserna när de väl dyker upp.

  Fredrik Sträng föreläsning

  Vinnande team

  • Vad är det som gör vissa team mer framgångsrika än andra?
  • Fredrik Sträng benar ut framgångsfaktorerna i det riktigt lyckade teamet och visar hur ni tillsammans kan göra även den svagaste länken till en stark hörnsten i laget.

  Fredrik Sträng föreläsning

  Toppfeber

  • Toppfeber förekommer inte bara inom klättring utan även inom näringslivet. När man har lagt mycket tid och energi på att nå ett mål blir det personligt. Trots tydliga varningssignaler avbryter man inte. Man ska nå toppen – kosta vad det kosta vill.
  • I den här föreläsningen visar Fredrik Sträng hur du kan bli bättre på att fatta rätt beslut, även under extrem press och stress.
Fredrik Sträng video

Mountaineering: Decision-making in the death zone

Ta del av Fredrik Strängs Tedx Talk om att ta livsavgörande beslut i dödszonen.

Fredrik Sträng video

Safety Kills

Lyssna på Fredrik Strängs Tedx Talk ”Safety Kills”.

Visa föreläsningar med Fredrik Sträng
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Sträng

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Fredrik Sträng