Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Lär dig leda med mening, tillit och transformation.

Julia Norinder

Julia Norinder

Julia Norinder är författaren och föreläsaren som har arbetat med ledarskap, kultur, komplexa förändringsprocesser och hållbar utveckling i över 20 år.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Julia Norinder

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Julia arbetade under många år som organisations- och managementkonsult och hon har i konsultrollen lett ett flertal stora transformationsprocesser. Hon har omfattande erfarenhet av såväl näringsliv som offentlig sektor, både i Sverige och internationellt. Som VD ledde hon framgångsrikt en professionell serviceverksamhet. Som HR- och kommunikationschef har hon bland annat arbetat med ledarskap och kulturtransformation integrerat med hållbarhets- och varumärkesfrågor. I sina olika chefsroller har Julia dessutom ansvarat för flera mycket utmanande kriser, exempelvis hanteringen av finanskrisen 2008-2009 och Coronapandemin 2020-2021.

Julia har ett stort intresse och engagemang för hållbar utveckling och hållbart företagande. I början av sin yrkesbana arbetade Julia med entreprenörskap och näringslivsutveckling inom FN-systemet i Västafrika och därefter har hållbarhet alltid varit en integrerad del av hennes arbete. Julia har också i alla sina roller arbetat för ökad mångfald och inkludering. Julia har vid flera tillfällen uppmärksammats för sitt tillits- och värderingsbaserade ledarskap.

Som talare och facilitator är Julia mycket inspirerande. Hon har förmåga att förmedla sitt budskap på ett fängslande sätt samtidigt som hon lyssnar in och möter gruppen där den är. Julia pratar i sina föreläsningar bland annat om hur vi kan vända ett stressande yttre förändringstryck till egen drivkraft att bidra till en mer hållbar värld. Hon visar hur vi kan frigöra innovationskraft genom att ta sikte på ett högre syfte och hon beskriver hur vi kan tydliggöra våra värderingar och fullt ut börja leva som vi lär.

Julia Norinder är författare till den uppmärksammade boken ”Värderingsbaserat Ledarskap, mening, tillit och transformation” som varvar teori med praktik på ett pedagogiskt sätt.

Därför ska du boka Julia Norinder som föreläsare

 • Expert på värderingsbaserat ledarskap och kultur som skapar engagemang och innovationskraft.
 • Expert på att leda förändring, omställnings- och transformationsprocesser på ett sätt som frigör lust och energi istället för atväck rädsla och motstånd.
 • Gedigen erfarenhet av att leda och kommunicera i kris och förändring.
 • Gedigen erfarenhet av att driva hållbarhetsarbete, jämställdhet, mångfald- och inkludering på ett sätt som verkligen gör skillnad.
 • Djupt förankrad i den senaste forskningen inom ledarskap, kultur, organisatoriskt lärande och arbetspsykologi.
 • Lång erfarenhet som pedagog, utbildare, facilitator och föreläsare i kombination med egen chefserfarenhet.

Julia Norinder föreläser om värdebaserat ledarskap och hur du lyckas med förändringsarbete. Hon förklarar hur det går till att skapa hållbara företag med rätt värderingsbas. Målet med föreläsningen är att åhörarna ska gå från att arbeta med värderingar som floskler eller en skrivbordsprodukt till att efterleva dem dagligen. På så sätt förändras en företagskultur i praktiken, något som brukar leda till nöjda kunder och mer effektiva medarbetare.

Med ett tydligt syfte och en god inre kompass menar Julia att det blir mycket lättare att klara av att navigera i en omvärld som ständigt förändras. I föreläsningen får du bland annat veta varför självkännedom är en av nycklarna till att medvetet kunna fatta rätt beslut även i en svår situation.

Tack vare sin långa erfarenhet av att arbeta med värderingsbaserat ledarskap och komplexa förändringsprocesser kan Julia på ett enkelt sätt förklara hur arbetet går till rent konkret. Hon har arbetat med dessa frågor både som konsult, HR-chef och VD i såväl privat som offentlig sektor. Med en blandning av teori och praktiska exempel tydliggör hon vad värdebaserat ledarskap är och varför det skapar framgång. Efter en föreläsning med Julia har du de nycklar som behövs för att leda både andra och dig själv på ett hållbart sätt!

Visa föreläsningar med Julia Norinder
Julia Norinder föreläsning
 • Värderingsbaserat ledarskap – om mening, tillit och transformation
 • Att skapa mening och framtidstro i Pandemin
 • Ledarskap i det nya normala
 • Att leda förändring som skapar lust och framtidstro istället för rädsla och motstånd
 • Inre och yttre hållbarhet – så går vi från ord till handling

Julia är en mycket uppskattad talare som berör på djupet samtidigt som hon skapar utrymme för den reflektion och dialog som krävs för ett mer djupgående lärande. Julia delar med sig av sina egna erfarenheter och knyter samtidigt an till aktuell forskning och beprövad praktik. Hon skräddarsyr sina föreläsningar och workshops utifrån kundens specifika behov. Kontakta oss för att veta mer om Julia eller boka en föreläsning.

Referenser

Julia Norinder har en förmåga att trollbinda sina lyssnare när hon talar! Med sitt lugn, sin pedagogik och tydliga referenser blir hon mycket trovärdig i sina framföranden. Om man därtill lägger hennes egna erfarenheter, privata som yrkesmässiga, så blir man nyfiken och förväntansfull. Sammantaget; man blir underhållen, tagen och engagerad när man lyssnar på Julia!

Bill Brox, Entreprenör, styrelseproffs och ansvarig för flera VD-gruppper

Västsvenska Handelskammaren

Vi anlitade Julia Norinder som talare på ett Executive Seminar om Framtidens ledarskap. Julias föreläsning var mycket uppskattad av deltagarna. Den inspirerade, berörde och engagerade. Bland omdömena i utvärderingen märktes bland annat: Att Julia Norinder var en fantastisk talare och inspiratör. Att Julia Norinder var helt lysande. Att Julia Norinder var en mycket god talare, engagerad och engagerande. Jag kan varmt rekommendera Julias innehållsrika och inspirerande föreläsning om ledarskap!

Anneli Dagerklint, Director Partnerprogrammet Handelshögskolan

Göteborgs Universitet

Till Koncernkontorets VGRs chefsforum den 31 maj letade vi efter en inspirerande, engagerande och kunnig föreläsare inom området Tillit och värderingsstyrt ledarskap. Vi fick en rekommendation om att Julia Norinder passade in på beskrivningen, vilket stämde helt och hållet. Mötet var digitalt och Julia hade verkligen förmågan att gå rakt igenom rutan, som man säger. Med sina kunskaper, erfarenheter och sin varma personlighet fångade hon åhörarna och planerade tiden med både föreläsning och reflektion i mindre grupper. Tiden var begränsad och vi var många som blev nyfikna på en fortsättning. Föreläsningen gav definitivt mersmak. Kan varmt rekommendera henne.

Lotta Dellback, HR-chef

Koncernkontoret - Västra Götalandsregionen
Skicka en icke-bindande förfrågan på Julia Norinder

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Julia Norinder