Laddar innehåll ...

Olof Wretling föreläsning - Diagnoserna i mitt liv

Olof Wretling

Olof Wretling är den hyllade komikern och berättaren som haft publiksuccé efter publiksuccé med sin föreställning "Diagnoserna i mitt liv"

Olof Wretling är en av landets mest uppskattade komiker och berättare. Hans show och föreläsning ”Diagnoserna i mitt liv” togs ut på en rikstäckande turné 2017, och vidare in i 2018. Ta chansen att ta del av en humoristisk, allvarlig och stundtals lite galen Olof Wretling föreläsning som bottnar i hans hyllade Vinter i P1-program med samma namn. Boka en Olof Wretling föreläsning här! 

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Olof Wretling har många strängar på sin lyra. Han är skådespelare, regissör, dramatiker, föreläsare och författare. För svenska folket är han mest känd som en del av humorgruppen Klungan, samt från Mammas Nya Kille som var ett humoristiskt radioprogram i Sveriges Radio. 

”Diagnoserna i mitt liv” var från början titeln på Olof Wretlings Vinterprat i P1. Det blev oerhört omtyckt och hyllat av såväl recensenter som allmänheten, vilket ledde till att det omvandlades till en föreställning som hade premiär på Rival i Stockholm 2016. Resten är, som man säger, historia. Samma föreställning har gjort att han rest land och rike runt och haft publiksuccé efter publiksuccé. Hösten 2018 fortsatte föreställningen att rulla. Idag föreläser han kring samma tema som föreställningen. Vad innebär det att få en diagnos? Hur kan omgivningen bli bättre på att uppmärksamma olikheter? Vad innebär det egentligen att vara ”normal”?

En Olof Wretling föreläsning ger dig/er:

 • En föreläsning med en gripande mix av humor och allvar som är lika förlösande som den är seriös
 • Nya tankeställningar och insikter kring vad det innebär att ha en diagnos, och hur vi kan ställa oss inför det
 • En analys av vårt ”diagnostiserade samhälle” och hur det påverkar samhället såväl som individen

Som titeln på hans föreställning antyder tar en Olof Wretling föreläsning upp vad för diagnoser han har fått ställda, och hur det har påverkat honom, hans uppväxt, liv och arbete. Med sitt sinne för att blanda humor med allvar lämnar han ingen oberörd, och föreläsningen är lika rolig som den är viktig. Han vill påverka människor till att sluta dela in andra människor i fack, eller sätta etiketter på andras personlighet. Istället vill han få folk att öppna upp och ställa frågor för att visa sitt intresse för våra olikheter.

Boka en inspirerande och underhållande Olof Wretling föreläsning idag hos oss på Athenas!

Foto: Andreas Nilsson

  Olof Wretling föreläsning

  Diagnoserna i mitt liv

  • I denna föreläsning skildrar Olof Wretling sin egen uppväxt med olika diagnoser ställda såsom Spring i benen och Dyslexi.
  • Hur kan människor och samhället bli bättre på att bemöta människor med diagnoser? Hur kan man själv ställa sig inför sin diagnos?
  • Olof Wretling föreläser på ett humoristiskt sätt kring ett allvarligt tema. Han inspirerar, väcker tankar och öppnar upp för samtal kring olika diagnoser.

   

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden