Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Förändring, ledarskap och företagskultur med en affärsguru

Jonas Ridderstråle föreläsning

Jonas Ridderstråle

Affärsguru med akademisk skärpa och humor som öppnar upp ditt sätt att tänka kring affärer, företagskultur och ledarskap.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Jonas Ridderstråle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Jonas Ridderstråle lär dig tänka smart i en värld där spelreglerna ständigt förändras. Med en doktorsgrad i internationella affärer, okonventionellt tänkande och hundratals internationella föreläsningsuppdrag är han som klippt och skuren för vår globaliserade, okonventionella tidsålder. Boka en Jonas Ridderstråle föreläsning som ger dig kompetens, självförtroende och mod att tänka, känna och göra saker annorlunda!

Dr. Jonas Ridderstråle är en respekterad och inflytelserik affärsguru med hela världen som arbetsplats. Han placerade sig på världskartan år 2000 med bästsäljaren ”Funky Business”, och rankades i som nr. 5 i Europa och som en av de 50 största tänkarna inom management i världen år 2011.

Jonas Ridderstråle är inte bara MBA, utan även doktor i internationella affärer och arbetar som gästprofessor vid den internationellt kända handelshögskolan Ashridge i Storbritannien. Hans forskningsarbete har publicerats i branschens största vetenskapliga tidskrifter, hans arbete och idéer har väckt enorma medieuppbåd världen över och 2016 blev han rankad som nr. 23 av the Global Top 30 Management Gurus.

Jonas Ridderstråle har en unik föreläsarstil som präglas av akademisk skärpa, fantasi, humor och dynamik. Ingen föreläsning blir en annan lik när han blandar de senaste forskningsrönen med de nyaste trenderna från den internationella arenan. Du kommer att gå därifrån uppfylld av nya tankar och idéer, liksom tusentals tidigare åhörare – från Moskva till Shanghai – redan har gjort.

Efter “Funky Business” har Jonas Ridderstråle kommit ut med “Karaoke Capitalism”, “Re-energizing the Corporation” och en handfull andra bästsäljande böcker.

Boka en inspirerande Jonas Ridderstråle föreläsning om förändring, företagskultur och ledarskap med en riktig affärsguru! Föreläsningarna kan ges på engelska eller svenska.

Foto: Lena Hammar

Visa föreläsningar med Jonas Ridderstråle

  Jonas Ridderstråle föreläsning

  Forces of Funk: What drives change?

  • Det är först när du förstår varför det socioekonomiska landskapet förändras så snabbt som du kan möta framtidens utmaningar på ett konstruktivt sätt.
  • Jonas Ridderstråle talar om hur världen förändras i och med globalisering, IT och telekommunikation och hur du kan dra nytta av det. Han visar hur du som individ, medarbetare och ledare kan bli expert på att se möjligheter där andra ser hot.

  Jonas Ridderstråle föreläsning

  Life in the Funky Village: Business megatrends

  • I dag har vi allt större rörlighet och frihet när det kommer till affärer och företagande. Hur ser affärsklimatet ut i dag, hur skiljer det sig från tidigare och framför allt: hur kan vi utnyttja detta i framtiden?
  • Jonas Ridderstråle förklarar hur läget ser ut, vad det betyder för dig och din verksamhet och reder ut begrepp som demokratisering, meritokratisering, migration, feminisering och polarisering ur ett ekonomiskt perspektiv.

  Jonas Ridderstråle föreläsning

  The Future Firm: The shape of things to come

  • Företagen i detta århundrade kommer att skilja sig avsevärt från företagen i det förra. Konkurrensen är större och kunderna är mer krävande än någonsin. Detta kräver helt nya sätt att tänka och verka för den som vill lyckas även i framtiden.
  • Få en bättre bild av vad som karakteriserar dessa framtida lyckade företag under en föreläsning med Jonas Ridderstråle. Han visar hur du kan få din verksamhet att frodas, inte trots att, utan tack vare att vår värld i dag är oförutsägbar och i ständig förändring.

  Jonas Ridderstråle föreläsning

  The Holy Grail of Business: Compete on fitness and sex appeal

  • I dag blir perfekta företag med perfekt reklam, perfekta modeller och perfekta varumärken bortglömda och överkörda av sina lite mer udda och utstickande rivaler. I den här föreläsningen lär Jonas Ridderstråle dig konsten att skapa ett monopol, en unik och perfekt produkt genom att vara “operfekt”.
  • Med exempel tagna direkt ur affärsvärlden får du massor av nya idéer och tips om hur du kan öka ditt företags sex appeal genom att lyfta fram den operfekta människan och tävla med känslor.

  Jonas Ridderstråle föreläsning

  Re-energize!: Making change happen

  • I dagens värld är företag antingen snabba eller döda. Mycket har gjorts under de senaste åren för att göra företagen mer lätta och rörliga med bland annat outsourcing och downsizing. Nu gäller det att få fart på dessa lätta företag, och det gör man med hjälp av energi.
  • I den här föreläsningen visar Jonas Ridderstråle hur du kan sätta igång och leda förändring genom att analysera framtidens förutsättningar, genomföra strategier och engagera människor. En riktig energiboost i föreläsningsformat!

  Jonas Ridderstråle föreläsning

  Leading and Leadership: Developing a corporate religion

  • Vi kan vara otroligt modiga och fatta riktigt tuffa beslut om vi verkligen tror på någonting. Dagens mest framgångsrika företag lever på just detta: en tro på och ett hopp om någonting.
  • Steg för steg hjälper Jonas Ridderstråle dig och ditt företag att skapa ert företags egen “religion”. Vilken är er ideologi? Hur låter berättelsen om verksamheten? Hur ser era ritualer ut? Har ni det material, de strukturer och den entusiasm som behövs för att kunna leva upp till er ideologi?

  Jonas Ridderstråle föreläsning

  The +Factors: New recipes for success

  • De gamla metoderna för succé i näringslivet fungerar inte längre och affärsklimatet förändras hela tiden. Vi måste därför tänka om för att kunna ta oss upp från en svacka.
  • Jonas Ridderstråle berättar om hur de skickligaste ledarna jobbar efter en positiv logik, efter plus, i stället för att stirra sig blinda på det negativa. Boka en Jonas Ridderstråle föreläsning och få redskapen som behövs för att ta verksamheten upp ur en svacka och undvika att den hamnar där igen.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Jonas Ridderstråle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Jonas Ridderstråle