Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Hur vi skapas och formas av det vi konsumerar

Emma Lindblad - Expert på identitet

Emma Lindblad

Expert på identitet och konsumtion. Spännande föreläsningar om vad våra konsumtionsvanor säger om oss och samtiden.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Emma Lindblad

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur fungerar vi människor i en tid där den teknologiska utvecklingen accelererar? Hur förstår vi oss själva och varandra i en konsumtionskultur som radikalt förändras? Och hur skapar vi mening i vår tillvaro och en identitet som sticker ut så där lagom mycket? Emma Lindblad forskar om identitet, konsumtion och går under ytan på hur vi skapas och formas av det vi konsumerar. Boka en inspirerande föreläsning full av nya, spännande perspektiv!

Konsumtion, liksom andra kulturella uttryck, speglar och formar oss människor. Våra val som konsumenter säger något om oss som individer, flockmedlemmar, vår samtid och framtid. Dr. Emma Lindblad berättar mer om de viktiga broar som finns mellan konsumtion, identitet och samhälle.

Emma Lindblad är fil.dr i modevetenskap, forskare och föreläsare. Till hennes expertområden hör mode, identitet, konsumtion och ungdomskultur, ämnen som utforskades i hennes doktorsavhandling Looking vanlig; neither too much nor too little. Där undersökte hon modekonsumtionen bland ungdomar i en svensk småstad och vad det att identifiera sig själv som “vanlig” har för betydelse för förståelsen av sig själv och andra.

Emma Lindblad använder konsumtionen som en väg in till att förstå människor. Den vanliga, vardagliga konsumtionen – oavsett om det handlar om mode eller ny teknik – är mer betydelsefull för vilka vi är och blir än vi kanske tror.

Med en kandidatexamen i mänskliga rättigheter, en magister i socialantropologi och en doktorsgrad i modevetenskap kan Emma Lindblad ge värdefulla perspektiv åt kulturarbetare, försäljare, marknadsförare och alla som är intresserade av att förstå sig själva, sina kunder och sin samtid lite bättre.

Boka en inspirerande föreläsning med Emma Lindblad hos Athenas!

 

Foto: Line Degerhammar

Visa föreläsningar med Emma Lindblad

    Konsumtion och identitet

    • En skräddarsydd föreläsning om identitet, konsumtion, sticka ut och passa in. Kontakta oss på Athenas för att få veta mer om Emma Lindblad och hennes föreläsningar!
Skicka en oförpliktande förfrågan på Emma Lindblad

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Emma Lindblad