Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Ulrika Westin

VD, konsult och ledarskapsexpert med föreläsningar om kommunikation och ledarrollen

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

"Efter föreläsningen har jag fått bara positiv feedback från medarbetare, vi reflekterar över varandra och kan ibland säga till varandra hur vi upplever ett bemötande, tex – oj, nu var du väldigt blå. Föreläsningen var mycket lätt att ta till sig, Ulrika har en förmåga att fånga deltagare och göra innehållet lättsamt och intressant. Men ändå få fram sitt budskap."

Margita Sahlberg - Biometria Visa alla referenser

Därför ska du boka Ulrika Westin

 • Hon har inspirerande föreläsningar som förbättrar er kommunikation och ökar förståelse för olikheter.
 • På ett rakt och inspirerande sätt förklarar hon hur man genom att inte krångla till saker kan stärka sin roll som chef eller medarbetare
 • Hon är en riktig expert inom ämnen som kommunikation, ledarskap och teamutveckling med lång erfarenhet!
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ulrika Westin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ulrika Westin har 16 års erfarenhet som VD inom olika företag. Hon vet vad som krävs för att lyckas som chef. Hennes betoning på det egna ansvaret – att inte låta sig tyngas ned av livets ryggsäck – är motiverande och inspirerande.

Därför ska du boka Ulrika Westin

 • Hon har inspirerande föreläsningar som förbättrar er kommunikation och ökar förståelse för olikheter.
 • På ett rakt och inspirerande sätt förklarar hon hur man genom att inte krångla till saker kan stärka sin roll som chef eller medarbetare
 • Hon är en riktig expert inom ämnen som kommunikation, ledarskap och teamutveckling med lång erfarenhet!

Vad består företag, verksamheter och organisationer av i grunden? Jo, människor. För att få ett företag att fungera så bra som möjligt så krävs det att både medarbetare och chefer axlar sina roller på ett ansvarsfullt sätt. Det vet Ulrika Westin, om någon, om. Hon är i grunden säljare, men har jobbat sig upp för alla hennes erfarenheter. Hon har jobbat 16 år som högre chef. VD för Clarion Collection Hotel Grand i Sundsvall, Platschef SJ Callcenter i Ånge och VD för Koncernen Folkets Hus i Sundsvall, Quality Hotel Sundsvall, Söråkers Herrgård och Filmstaden Sundsvall. Ulrika är även samtalsterapeut med gestaltterapeutisk metodik.

Med över 16 år som chef i bagage hjälper Ulrika företag och organisationer att kommunicera rätt under och efter Coronakrisen som med alla sina dimensioner ställer stora och nya krav på ledares kommunikation. I dessa annorlunda tider när anställda jobbar hemifrån eller kommer tillbaks till en förändrad arbetsplats, kanske i nya grupperingar eller med enbart halva personalstyrkan kvar krävs det mer än någonsin av ledarskapet. En av ledarskapets absolut viktigaste uppgifter är att kommunicera på ett tydligt, trovärdigt och förtroendeingivande sätt för att få ihop grupper, skapa tillit, förtroende och skapa motivation för att gå åt rätt håll mitt i krisen.

”Gå i terapi, ta ansvar för din egen skit, sluta peka finger på andra, förlåt och gör upp med ditt förflutna, förlåt dig själv och andra, bli en friare människa i nuet”. Det har varit ledord för Ulrika Westin när det kommer till att coacha och motivera människor till positiv förbättring. Det är även detta som gör henne till en uppskattad föreläsare – hennes engagemang blandat med sin kunskap går inte att ta miste på! Genom att dela med sig av personliga erfarenheter såväl privat som i arbetslivet skapar hon hög igenkänningsfaktor i sina föreläsningar som är i högsta grad inspirerande att ta del av.

Ulrika är certifierad av Thomas International och använder deras analysverktyg i sitt arbete, både för rekrytering och för utveckling av chefer och team. Hennes certifieringar inkluderar PPA (Personal Profile Analysis) för beteendeanalys, HPTI (High Potential Trait Indicator) för djupgående personlighetsanalys med fokus på att identifiera lämplighet för högre ledarskapsroller, GIA (General Intelligence Assessment) för att bedöma kapacitet, samt TEIQ (Trait Emotional Intelligence Questionnaire) för att utvärdera emotionell intelligens.

Om ni vill förbättra er förståelse och er kunskap om kommunikation och mänskliga beteenden, eller om ni vill lära er mer om hur man blir bättre i sitt ledarskap så boka en Ulrika Westin föreläsning idag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Ulrika Westin
Ulrika Westin föreläsning

Bonusmamma - relation med funktionshinder

 • Denna föreläsning är ur den sällan belysta bonusförälderns roll i en relation med barn med NPF-utmaningar, och hur svårt det kan vara att både vara en del av allt som händer som ett stöd, men ändå alltid känna sig utanför. Hinder även i betydelsen för relationen och dess näring och kärlek.
 • Många är vi bonusföräldrar som sliter i det tysta, för att inte lägga på skuld på våra partners.
 • Många är vi som stoppar undan våra egna behov osedda och obekräftade.
 • Många är vi bonusföräldrar som finns där i det tysta som den viktiga motvikten i perioder av mörker.
 • Många är vi som i det tysta längtar efter egen tid med kärlek och full uppmärksamhet. Okrävande.
 • Innanför men ändå utanför.
 • Tid 60 min plus frågestund
 • Föreläsare – Ulrika Westin. Ulrika lever sedan 12 år i en relation med funktionshinder och talar öppenhjärtigt och intimt om känslor av ensamhet, desperation, längtan, sorg och oändlig kärlek.
Ulrika Westin föreläsning

Ledarskap och teamutveckling, ett JAG-arbete

 • Ulrika Westins ledord; krångla inte till ditt ledarskap, var själv den du vill att din organisation skall vara.
 • Ulrika Westin delar med sig av sina egna erfarenheter efter 16 år som högre chef. Det är en föreläsning som handlar mycket om att ta eget ansvar och sluta skylla på andra. Om att ta eget ansvar för det bagage vi alla tenderar att bära runt på, skit som både du själv packat i ryggsäcken och sådant du tillåtit andra att stoppa dit.
 • Föreläsningen ger inspiration hur man kan hantera sitt bagage för att bli en friare människa i möten med andra och i och med det en mer tillitsfull och hållbar ledare över tid.
 • Föreläsningen belyser den svåra balansgången mellan roll och person och vad som är skillnaden mellan chefer som klarar balansakten och de som inte gör det och vad det får för konsekvenser.
 • Föreläsningen belyser även gruppers utveckling och Ulrikas syn på varför de flesta team aldrig når högre grad av utveckling och vilket ledarskaps som krävs i varje utvecklingsfas.
 • Föreläsningen kan kompletteras med efterföljande workshop om så önskas.
Ulrika Westin föreläsning

Konsten att förstå sig på krångliga människor

 • En inspirerande föreläsning om våra olika beteenden och kommunikationsstilar som vi ibland har svårt att förstå hos andra och
  som kan leda till missförstånd och till och med konflikt.
 • Som utbildad konsult att tolka beteendeanalyser och med lång egen erfarenhet av olika medarbetare, djupdyker Ulrika Westin även i de övriga beteenden som vi inte visar som våra starkaste men som i allra högsta grad understödjer det vi visar.
 • Med insikt och kunskap om våra olika beteenden och kommunikationsstilar kan vi komma närmare varandra och våra grupper och företag kan utvecklas enklare och snabbare.
 • Föreläsningen ger många roliga exempel och har hög igenkänningsfaktor.
 • Föreläsningen kan kompletteras med efterföljande workshop om så önskas.
Ulrika Westin föreläsning

Beteenderesan

 • Beteenderesan kommer ge er djupare insikt i hur våra beteenden påverkar andra, på individ och
  gruppnivå.
 • Ni kommer efter avslutad Beteenderesa förstå hur ni som grupp ser ut för er omvärld och hur ni
  som individ och grupp påverkar andra.
 • Ni kommer få ökad kunskap om hur man förtjänstfullt kan anpassa sitt beteende för ett än mer framgångsrikt yrkesliv eller ledarskap.

Det är ett lustfyllt upplägg som ger energi, inspiration och lärande. Många omnämner känslan efter avslutad
Beteenderesa, som en djupare förståelse för varandra, en bättre insikt om sig själv och en fördjupad vänskap i gruppen.

Beteenderesan passar bra för grupper som jobbar nära varandra och har ett beroende av
varandra i arbetet, till exempel en ledningsgrupp eller projektgrupp.

Upplägg
Steg 1.
Uppstart med halvdag inspiration, samtal och föreläsning om teorin bakom det som skall hända,
egna tankar, erfarenheter och reflektioner från gruppen, information om kommande steg och
några lättsamma roliga övningar.

Steg 2.
Enskilda PPA-analyser, beteendeanalyser, genomförs. Tidsåtgång för frågeformulär ca 10 min.
Individuell genomgång med Ulrika Westin av beteendeanalysen, tidsåtgång ca 1 tim per person.
PPA-analysen hjälper dig att få syn på hos dig själv eller kollegor: tydliga beteenden och styrkor
och eventuella hindrande beteenden, din kommunikationsstil, ditt förväntat beteende under
extrem press.

Steg 3.
Gemensam heldag med inspiration, lärande, övningar med mål att fördjupa kunskap om sig
själv och gruppen.

Referenser

Efter föreläsningen har jag fått bara positiv feedback från medarbetare, vi reflekterar över varandra och kan ibland säga till varandra hur vi upplever ett bemötande, tex – oj, nu var du väldigt blå. Föreläsningen var mycket lätt att ta till sig, Ulrika har en förmåga att fånga deltagare och göra innehållet lättsamt och intressant. Men ändå få fram sitt budskap.

Margita Sahlberg

Biometria

Jag var på Ulrikas föreläsning och där fick jag lära mig hur jag kan kommunicera med andra människor. Ulrika är en föreläsare som är tydlig och hon ger mig energi och är lätt att förstå. Jag fick energi och en annan bild på hur andra människor kan uppfattas genom kommunikation. Många skratt blir det igenkänningsfaktorn är hög.

Magnus Eriksson

Sundsvalls Kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Ulrika Westin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Ulrika Westin
Ulrika Westin

5 av 5 stjärnor

"Efter föreläsningen har jag fått bara positiv feedback från medarbetare, vi reflekterar över varandra och kan ibland säga till varandra hur vi upplever ett bemötande, tex – oj, nu var du väldigt blå. Föreläsningen var mycket lätt att ta till sig, Ulrika har en förmåga att fånga deltagare och göra innehållet lättsamt och intressant. Men ändå få fram sitt budskap."

Margita Sahlberg - Biometria Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Ulrika Westin