Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Öka arbetsglädjen med hjälp av kommunikation

Fredrik Jacobson, internationell talare, föreläsare, internationell föreläsare, coach, presentationsteknikexpert, kommunikationsexpert

Fredrik Jacobson

Fredrik Jacobson är en internationell talare, coach på presentationsteknik, kommunikation, motivation, arbetsglädje och självledarskap.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas, Personalvetarutbildningen Linköping Universitet Visa alla referenser

Därför ska du boka en föreläsning med Fredrik Jacobson

 • En underhållande och givande föreläsning som delar med sig av konkreta tekniker och verktyg som hjälper dig att bli en bättre presentatör.
 • Motivation, passion och inspiration till att använda sig av kommunikation och retorik för att öka arbetsglädjen på din arbetsplats!
 • Fredrik Jacobson är ett riktigt proffs inom kommunikation och presentation, och hans föreläsningar smittar av sig med glädje och inspiration till alla som lyssnar på honom.
 • Lär dig att hantera en arg/missnöjd kund ur ett neurologiskt perspektiv, dvs hur hjärnan fungerar i en sådan situation och hur du ska kommunicera för att nå fram.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Jacobson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur kommer det sig att du oftast bara minns 1-2 presentationer utav 10? Fredrik Jacobson är en av Sveriges främsta experter på retorik, att bygga presentationer och nå ut med sitt budskap. Han ger dig teknikerna och nycklarna du behöver för att skapa en minnesrik presentation som åhörarna kommer ihåg.

Fredrik Jacobson är en internationell talare och även utnämnd till en av Sveriges vassaste talar coacher. Han är även coach inom presentationsteknik, kommunikation och självledarskap. Fredrik representerade Sverige 2021 i World Speech Day evenemanget sändes live i över 100 länder i världen. I 4 år var han en del av världsledande David JP Phillips team, innan han valde att satsa på sin egen verksamhet. Fredrik har föreläst för polischefer & är anlitad som retorikexpert på Sveriges Radio P4 .

Genom retorik och kommunikation hjälper Fredrik dig att öka motivationen och förbättra arbetsglädjen på din arbetsplats. Du får ta del av 3 nycklar till hur du maxar arbetsglädjen, skapar en teamkänsla och går från stressad till inlyssnande.

Därför ska du boka en föreläsning med Fredrik Jacobson

 • En underhållande och givande föreläsning som delar med sig av konkreta tekniker och verktyg som hjälper dig att bli en bättre presentatör.
 • Motivation, passion och inspiration till att använda sig av kommunikation och retorik för att öka arbetsglädjen på din arbetsplats!
 • Fredrik Jacobson är ett riktigt proffs inom kommunikation och presentation, och hans föreläsningar smittar av sig med glädje och inspiration till alla som lyssnar på honom.
 • Lär dig att hantera en arg/missnöjd kund ur ett neurologiskt perspektiv, dvs hur hjärnan fungerar i en sådan situation och hur du ska kommunicera för att nå fram.

Fredrik ger er verktygen att utveckla er teknik inom både presentation och självledarskap som hjälper er att få andra att lyssna och agera. Genom enkla steg blir ni guidade till insikter som kommer leda till att ert liv blir mer balanserat och rikare och öppnar upp till fler möjligheter både inom arbetslivet och utanför.

Fredrik har i sina föreläsningar snabba, enkla och konkreta tips på hur du framöver kan bygga presentationer och tal som är av högsta kvalité.

Fredrik har anlitats av bland annat Lunds universitet  och Linköping universitet och flera internationella bolag som Logitech och UCB.

Fredrik är en av sex unika coacher i världen i 110 steps of excellence som är världens största graderingssystem för presentatörer. Fredrik ger dig en underhållande och givande upplevelse som delar med sig av konkreta tekniker och verktyg som hjälper dig att bli en bättre presentatör.

Vill du förbättra din presentationsteknik och samtidigt öka kommunikationen och arbetsglädjen på din arbetsplats? Hör av dig till oss på Athenas för att boka Fredrik till ditt företag!

Visa föreläsningar med Fredrik Jacobson
Fredrik Jacobson Föreläsning

Hur du MAXAR arbetsglädjen på din arbetsplats!

Vill du och din organisation MAXA arbetsglädjen, skapa djupare relationer och helt enkelt må bättre?  I den här föreläsningen får du 3 nycklar till MAXAD arbetsglädje.

Enligt en SIFO undersökning som kom ut i februari 2022, om vad vi stör oss på hos våra kollegor. Var nummer ett på listan ohjälpsamma och omotiverade kollegor.

I den här föreläsningen får du ta del av:

Hur skapar man arbetsglädje!
Hur skapar man motivation!
Hur ändrar man sitt tillstånd från stressad till inlyssnande!
Hur skapar man stolthet i ett team!
Hur skapar man en stark teamkänsla!

Fredriks unika sätt att kombinera verktyg, kunskaper & retorik gör att du och ditt team får ta del av konkreta verktyg, som gör att ni kan börja använda kunskaperna och därigenom skapa dom bästa förutsättningarna för motivation och arbetsglädje.

Fredrik Jacobson Föreläsning

Konsten i övertygande retorik

Välkommen till Konsten att vara övertygande  

Vill du nå fram med ditt budskap? Engagera publiken? Beröra människor till äkta och varaktig förändring? Den här föreläsningen tar dig på en utvecklingsresa inom kommunikation och presentationsteknik!

Du kommer att få fantastiska verktyg som du kan använda både när du kommunicerar och presenterar.  Under en givande timme varvar vi teori och fakta med övningar så att du som deltagare får sätta dig in i de tips och råd som presenteras. 

Jag ger dig verktygen för att skapa väl förberedda och genomförda presentationer och möten.

Innehåll:

 •  Motivationsmodellen
 • Framträdande
 • Retorisk struktur
 • Den förtroendeingivande talaren
 • Känsla vs rationalitet
 • Dialog och delaktighet 

Längd: 40-90 minuter upp till 2 dagar

Fredrik Jacobson Föreläsning

Konsten bakom digital Presentationsteknik

Välkommen till “Digital Presentationsteknik” 

Digitala presentationer är här för att stanna!
Det innebär helt nya förutsättningar. Föreläsningen fokuserar på de utmaningar som digitala presentationer medför. Ni får lära er om psykologiska mekanismer som avgör om folk lyssnar eller inte lyssnar på vad du säger. Digitala presentationer kräver helt nya nivåer av kroppsspråk och ansiktsuttryck! Digitala presentationer kräver också vissa färdigheter när det gäller röstanvändning, så som betoning, varierande volym och tempovariationer.

Ni får retoriska redskap för att få lyssnarna i ert grepp, redan från den första sekunden.
Ni får även tekniktipsen för att ta era onlinepresentationer till nästa nivå och verkligen nå fram igenom kameran!

Innehåll:

 • Vad som avgör om folk lyssnar eller inte
 • Kroppsspråk
 • Motivationsmodellen
 • Framträdande
 • Retorisk struktur
 • Den förtroendeingivande talaren
 • Känsla vs rationalitet
 • Dialog och delaktighet
 • Setup för tekniken 

Längd: 40-90 minuter

Fredrik Jacobson Föreläsning

Konsten att presentera en powerpoint

Välkommen till Konsten att presentera en PowerPoint

En svensk studie visar att 92 % av alla presentationer använder sig av PowerPoint och av dessa ansåg deltagarna att 82 % var urusla. Powerpoint kan vara rena sömnmedlet men – rätt använt – oerhört effektivt och bidra till verkliga förändringar.

Här får du verktygen du behöver för att skapa bra, tydliga och minnesvärda presentationer som fångar åhörarna. Föreläsningen är humoristisk och visar små detaljer som gör oss vassare när vi för fram budskap. Fredrik tar med glimten i ögat och skickar ut små kängor mot olämpligt användande av PowerPoint.

Du får bland annat lära dig:

 • Att fånga deltagarnas uppmärksamhet
 • Att öka åhörarnas motivation istället för att döda den
 • Hur vi använder PowerPoint på rätt sätt.
 • Hur vi designar en PowerPoint
 • Hur människans minne kommer ihåg saker ur en PowerPoint
 • Samspelet presentatör, publik
 • Hur vi bör använda bilder

Följ med på en underhållande och rolig, kreativ och inspirerande föreläsning. Du kommer garanterat aldrig mer att se på PowerPoint på samma sätt som du gjorde tidigare.

Längd: 40-90 min

Fredrik Jacobson Föreläsning

Konsten bakom säljande kroppsspråk

Vill du få ökad försäljning?
I så fall är det här något för er!

I säljsituationer är inte kroppsspråket viktigt – det helt är avgörande! Genom ett förtroendeingivande kroppsspråk kommer du kunna skapa tillit och rätt mental inställning hos dina kunder, påverka hur du blir bemött och uppfattas av andra människor. Där små detaljer i ditt beteende såsom gester, hållning, röst blir den utslagsgivande skillnaden mellan framgång och fiasko. Det finns nämligen en “formel” för hur man som säljare bäst går tillväga för att få kunderna på kroken, den resan börjar i våra hjärnor.

Baserat på den allra senaste forskningen kring hjärnans uppbyggnad, biologi och psykologi ger Fredrik Jacobson dig och din säljkår en fantastisk inspirerande och lärorik timme. En ögonöppnare som levererar en bunt insikter och verktyg som du direkt kan omsätta i praktiken. Vi kan inte kontrollera våra köpare men vi kan definitivt påverka dem. Lär dig kraften i den icke verbala kommunikationen och vad som händer när vi använder den rätt.

Innehåll:

 • Grundläggande kunskap om hur hjärnan fungerar.
 • Den strukturella processen i ett köpbeslut.
 • Inse hur vi påverkas av vårt kroppsspråk, hormoner och signalsubstanser och hur den perfekta cocktailen kan påverka kundens köpbeslut.
 • En modul som garanterar en ökad försäljning

Du får:

 • Handfasta tips, praktiska tekniker och verktyg för att genomföra den perfekta presentationen.
  Inspiration och kunskap.

Längd: 40-90 minuter upp till 2 dagar

Referenser

Vid 2 tillfällen har jag haft möjligheten att erbjuda Fredrik Jacobson som föreläsare hos oss i marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. Båda gångerna har Fredrik förmedlat insikter, aha-upplevelser och en enastående förmåga att uppgradera sin publik till nya nivåer. Längtar redan till nästa tillfälle att uppleva Fredrik där han hör hemma, på scen.

Özlem Tan, ledamot

Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas

Linköping Universitet

Jag var på Fredriks föreläsning om kraften i Storytelling i Hbg. Det var en enormt inspirerande föreläsning med ett ultra intressant ämne. Det häftiga och unika i föreläsningen är hur Fredrik tar oss i publiken på en känslomässig berg och dalbana och förklarar varför vi känner som vi gör i realtid. Jag kan bara rekommendera Fredrik som föreläsare och ämnet Storytelling som något man bara måste uppleva.

Patrik Östman

Fredrik Jacobson har det senaste året coachat mig till att bli en ännu bättre talare. Jag kan bara varmt rekommendera honom för alla som vill utvecklas i talarrollen! Fredrik är varm, tydlig och stöttande, och har en mycket stor kompetens på området

Johan Bergstad

Leg psykolog, talare och författare

Skall man lyckas som talare så duger det inte att vara bra ibland och ”OK” ibland. För mig är det högst orimligt att gå upp på scen dag efter dag och inte ha en professionell talarcoach som hjälper mig att slipa på min hantverksskicklighet. Jag vill ha inte ha hjälp som säger hur bra jag är, jag vill träna i detalj vad som får bollen i mål. Lite som att ta hjälp av en Pro i golf. Jag ser själv hur nära flaggan bollen landar men hur justeringen av greppet påverkar bollbanan är på gränsen till omöjligt att urskilja själv. Jag är redan en bra men vill alltid utveckla mig och skapa livsförlängande ögonblick varje gång jag möter publiken och då kan jag inte tänka mig en bättre tränare i mitt lag än Fredrik. Det är omöjligt att lämna en sessions med Fredrik utan ett fulltecknat block med uppslag till förbättringar. Fredrik har inte bara erfarenhet och en brinnande passion för hantverket utan även gedigen kompetens i alla delar som påverkar om budskapet når fram och når in. Dessutom lockar hans prestigelösa stil till att våga prova nytt och vilja ta all den feedbacken som erbjuds. Fredrik utgår från vetenskapen kring hjärnans kemi och inlärningspsykologi men även från urgamla modeller för kraftfullt talande. Jag skulle rekommendera Fredrik till den som med växlande resultat ställer sig framför en grupp på jobbet eller en filmkamera ibland men även till den som föreläst i 10 000 timmar och redan tror att hen kan allt om sitt hantverk!

Charlie Söderberg, Föreläsare, programledare och rikedomscoach

Coachningen med Fredrik Jacobson det senaste året har gett mig otroligt mycket. Jag känner mig trygg och säker på scenen och har fått hjälp att ta fram riktigt bra föreläsningar. Rekommenderar varmt Fredrik om du vill nå nya nivåer som talare!

Johan Bergstad, Leg psykolog, talare och författare till ”Hjärnfokus – Så blir du lugn, kreativ och fokuserad

Walnut Method - Fredrik is a very dedicated lecturer with both feet on the ground, I got with me concrete tips that I can use in my everyday life both work related and outside. We went through systems in the brain such as, Reptile brain, Limbic system, Cortex, focusing on PFC PreFrontalCortex. Fredrik's concrete tips can help you and increase your productivity 50-70% and who does not want it?

Rickard Nilsson Professional Network Marketer

Föreläsaren Fredriks kunskaper inom presentationsteknik är berömvärda, jag har upplevt många föreläsare i mitt yrkesliv men Fredrik slår alla med hästlängder. Hans känsla och god kunskaper inom området och på det oerhört kompetenta, roliga och givande sätt han presenterar på det får mig att komma ihåg hela föreläsningen och verkligen ta till mig av kunskapen och budskapet han förmedlar.

Lars kårholm Studie-och yrkesvägledare

Malmö Stad

Ett ord som beskriver den totala glädje att rekommendera Fredrik.....Magisk! Det är det Fredrik är, han kan trollbinda vem som helst med sin fenomenala röst och sina tekniker framförande. Berätta en story som hänför publiken utan dess like! Jag kan varmt rekommendera Fredrik till alla som vill utveckla sina tekniker och försätta sina åhörare i magi.

Alexander Grabner-Jarlung

Fredrik Jacobson är en hjälte, en helt magisk person och en av världens bästa föreläsare och personlig coach. Jag har jobbat med försäljning i 25 år, varit en av Sveriges bästa säljare, utbildat säljare, varit säljchef, drivit eget bolag. Men det Fredrik lärde mig gjorde dom största förändringarna i mitt liv och i fredags fick jag möjligheten att pitcha mina produkter för ett av dom största, bästa och viktigaste företagen i branschen. Har ni en viktig pitch, vill ni bli bättre på scenen eller utbilda personalen? Fredrik Jacobson är rätt för er!

Robert Glamin, CEO

Hitt.se

Vi anlitade Fredrik som föreläsare i samband med vår största lansering på 25 år med helt nya 100% elektriska tävlingsbilar. Fredrik gav oss allt vi behöver för en vinnande pitch. Hur vi vinner förtroende varje gång vi ska sälja in och övertyga mottagaren om värdet av vår idé. Han är grymt proffsig och kunnig. Har ni en viktig pitch, vill ni bli bättre på scenen eller utbilda personalen? Då är Fredrik Jacobson är rätt för er!

Ted Johansson, Försäljningschef

STCC

Vi har använt Fredrik vid tre tillfällen med olika infallsvinklar på kommunikation och presentationsteknik. Den senaste föreläsningen ”konsten att nå fram” var en spännande föreläsning som gav konkreta verktyg och bra insikter i den tuffa utmaningen att nå fram med ett budskap. Fredrik är en energisk föreläsare som med enkelhet får med sig deltagare och utmanar oss med härliga exempel och tuffa övningar!

Dzenana Abdurahmanovic, Näringslivsutvecklare/Verksamhetschef

Enter Gislaved
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Jacobson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Fredrik Jacobson
Fredrik Jacobson

5 av 5 stjärnor

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas, Personalvetarutbildningen Linköping Universitet Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Fredrik Jacobson