Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Hur vår hjärna är optimerad för storytelling och varför du inte ska acceptera dåliga presentationer

Fredrik Jacobson, internationell talare, föreläsare, internationell föreläsare, coach, presentationsteknikexpert, kommunikationsexpert

Fredrik Jacobson

Fredrik Jacobson är en internationell talare, coach på presentationsteknik, kommunikation och självledarskap. Fredrik Jacobsons motto är att inte acceptera dåliga presentationer.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas, Personalvetarutbildningen Linköping Universitet Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Jacobson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fredrik Jacobson är en internationell talare, coach på presentationsteknik, kommunikation och självledarskap. Fredrik är en av sex unika coacher i världen i 110 steps of excellence som är världens största graderingssystem för presentatörer. Hans motto är att inte acceptera dåliga presentationer och utdragna händelselösa tal.

Fredrik Jacobson har i sina föreläsningar snabba, enkla och konkreta tips på hur du framöver kan bygga presentationer och tal som är av högsta kvalité. Med en unik kombination av hjärnans grunder och den klassiska retoriken ser Fredrik Jacobson till att du får en ny och spännande infallsvinkel på allt som har med presentationer och tal att göra. Fredrik har anlitats av bland annat Lunds universitet  och Linköping universitet och flera internationella bolag som Logitech, UCB. 

Fredrik är en av sex unika coacher i världen i 110 steps of excellence som är världens största graderingssystem för presentatörer och var tidigare en av David JP Phillips föreläsare. Tillsammans leder de utvecklingen i den moderna tidens kommunikation. Att bli en bra talare är inget man föds till, det är en teknik som alla människor kan lära sig. Fredrik ger dig en underhållande och givande upplevelse som delar med sig av konkreta tekniker och verktyg som hjälper dig att bli en bättre presentatör. David JP Phillips har under sju år studerat 5000 talare för att identifiera de gemensamma nämnarna som gör en talare fantastisk. Svaret blev 110 tekniker. Och du som publik får just dessa tekniker med dig att själv briljera med.

Därför ska du boka en föreläsning med Fredrik Jacobson

 • En underhållande och givande föreläsning som delar med sig av konkreta tekniker och verktyg som hjälper dig att bli en bättre presentatör.
 • Motivation, passion och inspiration till att förändra ditt sätt att se på presentationer och tal, och tekniker att ta med dig hem efter föreläsningens slut.
 • Fredrik Jacobson är ett riktigt proffs inom kommunikation och presentation, och hans föreläsningar smittar av sig med glädje och inspiration till alla som lyssnar på honom.
 • Lär dig att hantera en arg/missnöjd kund ur ett neurologiskt perspektiv, dvs hur hjärnan fungerar i en sådan situation och hur du ska kommunicera för att nå fram.
Visa föreläsningar med Fredrik Jacobson

  Storytelling – en vetenskapligt säljande magi

  • Storytelling är utan tvekan det mest kraftfulla verktyget inom ledarskap, försäljning, marknadsföring, undervisning – ja, nästan alla situationer där kommunikation är viktigt.
  • Föreläsningen ger dig en förståelse för varför Storytelling är så kraftfullt och en inblick i den vetenskap som ligger bakom. Du får en insyn i de psykologiska, neurologiska och biologiska effekterna av riktigt bra storytelling, och hur du kan bli en trollbindande berättare – en berättare som lär ut, säljer och övertygar med precision.
  • Sedan urminnes tider har vi nyttjat storytelling för att övertyga om idéer och överbrygga kunskap mellan generationer. Vår hjärna är skapad, nej – optimerad för storytelling. Och det mest spännande av allt är alla nya studier som formligen haglar kring ämnet där vi på ett neurologiskt, psykologiskt och biologiskt plan kan se vilken enorm effekt storytelling har när vill lära någon något, när vi vill övertyga eller sälja något.

  Längd: 60-120 min

  Säljande presentationsteknik

  • I säljsituationer är inte kroppsspråket viktigt – det helt är avgörande! Genom ett förtroendeingivande kroppsspråk kommer du kunna skapa tillit och rätt mental inställning hos dina kunder, påverka hur du blir bemött och uppfattas av andra människor. Där små detaljer i ditt beteende såsom gester, hållning, röst blir den utslagsgivande skillnaden mellan framgång och fiasko. Det finns nämligen en “formel” för hur man som säljare bäst går tillväga för att få kunderna på kroken, den resan börjar i våra hjärnor.
  • Baserat på den allra senaste forskningen kring hjärnans uppbyggnad, biologi och psykologi ger Fredrik Jacobson dig och din säljkår en fantastisk inspirerande och lärorik timme. En ögonöppnare som levererar en bunt insikter och verktyg som du direkt kan omsätta i praktiken. Vi kan inte kontrollera våra köpare men vi kan definitivt påverka dem. Lär dig kraften i den icke verbala kommunikationen och vad som händer när vi använder den rätt.

  Innehåll

  • Grundläggande kunskap om hur hjärnan fungerar
  • Den strukturella processen i ett köpbeslut
  • Inse hur vi påverkas av vårt kroppsspråk, hormoner och signalsubstanser och hur den perfekta cocktailen kan påverka kundens köpbeslut

  Du får

  • Handfasta tips, praktiska tekniker och verktyg för att genomföra den perfekta presentationen
  • Inspiration och kunskap

  Längd: 60 – 90 min

  How To Avoid Death By PowerPoint

  • En föreläsning om verktyget som kan vara förödande i fel händer, men som faktiskt är ett av våra allra bästa hjälpmedel om vi använder det på rätt sätt.
  • How to avoid death by PowerPoint ger dig tydliga verktyg för att förstå hur du skapar presentationer som ger ditt budskap genomslagskraft istället för att döda dina åhörares motivation.
  • Föreläsningen ger deltagarna en underhållande och fascinerande kunskapsresa genom de kognitiva grundvallarna som ska styra en PowerPoint. Roliga, kreativa och inspirerande presentationer exemplifieras och varvas med tips och råd.
  • När seminariet är slut garanteras ett utfall där deltagarna aldrig igen kommer att se på PowerPoint på samma sätt som förut.

  Längd 45-60 min

  110 Steps of Excellence

  • 110 Steps of Excellence är världens största coachingsplattform för presentatörer och talare. David JP Phillips har under 7 år studerat 5000 talare för att identifiera de gemensamma nämnarna som gör en bra talare bra och vad som gör en fantastisk talare fantastisk. Svaret blev 110 tekniker. Ju fler du levererar ju mer briljant är du!
  • I den här föreläsningen får du med dig de viktigaste kroppsspråks- och röst teknikerna

  Längd: 40 min

Referenser

Vid 2 tillfällen har jag haft möjligheten att erbjuda Fredrik Jacobson som föreläsare hos oss i marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. Båda gångerna har Fredrik förmedlat insikter, aha-upplevelser och en enastående förmåga att uppgradera sin publik till nya nivåer. Längtar redan till nästa tillfälle att uppleva Fredrik där han hör hemma, på scen.

Özlem Tan, ledamot

Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas

Linköping Universitet

Jag var på Fredriks föreläsning om kraften i Storytelling i Hbg. Det var en enormt inspirerande föreläsning med ett ultra intressant ämne. Det häftiga och unika i föreläsningen är hur Fredrik tar oss i publiken på en känslomässig berg och dalbana och förklarar varför vi känner som vi gör i realtid. Jag kan bara rekommendera Fredrik som föreläsare och ämnet Storytelling som något man bara måste uppleva.

Patrik Östman

Fredrik Jacobson har det senaste året coachat mig till att bli en ännu bättre talare. Jag kan bara varmt rekommendera honom för alla som vill utvecklas i talarrollen! Fredrik är varm, tydlig och stöttande, och har en mycket stor kompetens på området

Johan Bergstad

Leg psykolog, talare och författare

Skall man lyckas som talare så duger det inte att vara bra ibland och ”OK” ibland. För mig är det högst orimligt att gå upp på scen dag efter dag och inte ha en professionell talarcoach som hjälper mig att slipa på min hantverksskicklighet. Jag vill ha inte ha hjälp som säger hur bra jag är, jag vill träna i detalj vad som får bollen i mål. Lite som att ta hjälp av en Pro i golf. Jag ser själv hur nära flaggan bollen landar men hur justeringen av greppet påverkar bollbanan är på gränsen till omöjligt att urskilja själv. Jag är redan en bra men vill alltid utveckla mig och skapa livsförlängande ögonblick varje gång jag möter publiken och då kan jag inte tänka mig en bättre tränare i mitt lag än Fredrik. Det är omöjligt att lämna en sessions med Fredrik utan ett fulltecknat block med uppslag till förbättringar. Fredrik har inte bara erfarenhet och en brinnande passion för hantverket utan även gedigen kompetens i alla delar som påverkar om budskapet når fram och når in. Dessutom lockar hans prestigelösa stil till att våga prova nytt och vilja ta all den feedbacken som erbjuds. Fredrik utgår från vetenskapen kring hjärnans kemi och inlärningspsykologi men även från urgamla modeller för kraftfullt talande. Jag skulle rekommendera Fredrik till den som med växlande resultat ställer sig framför en grupp på jobbet eller en filmkamera ibland men även till den som föreläst i 10 000 timmar och redan tror att hen kan allt om sitt hantverk!

Charlie Söderberg, Föreläsare, programledare och rikedomscoach

Coachningen med Fredrik Jacobson det senaste året har gett mig otroligt mycket. Jag känner mig trygg och säker på scenen och har fått hjälp att ta fram riktigt bra föreläsningar. Rekommenderar varmt Fredrik om du vill nå nya nivåer som talare!

Johan Bergstad, Leg psykolog, talare och författare till ”Hjärnfokus – Så blir du lugn, kreativ och fokuserad

Walnut Method - Fredrik is a very dedicated lecturer with both feet on the ground, I got with me concrete tips that I can use in my everyday life both work related and outside. We went through systems in the brain such as, Reptile brain, Limbic system, Cortex, focusing on PFC PreFrontalCortex. Fredrik's concrete tips can help you and increase your productivity 50-70% and who does not want it?

Rickard Nilsson Professional Network Marketer

Föreläsaren Fredriks kunskaper inom presentationsteknik är berömvärda, jag har upplevt många föreläsare i mitt yrkesliv men Fredrik slår alla med hästlängder. Hans känsla och god kunskaper inom området och på det oerhört kompetenta, roliga och givande sätt han presenterar på det får mig att komma ihåg hela föreläsningen och verkligen ta till mig av kunskapen och budskapet han förmedlar.

Lars kårholm Studie-och yrkesvägledare

Malmö Stad

Ett ord som beskriver den totala glädje att rekommendera Fredrik.....Magisk! Det är det Fredrik är, han kan trollbinda vem som helst med sin fenomenala röst och sina tekniker framförande. Berätta en story som hänför publiken utan dess like! Jag kan varmt rekommendera Fredrik till alla som vill utveckla sina tekniker och försätta sina åhörare i magi.

Alexander Grabner-Jarlung

Fredrik Jacobson är en hjälte, en helt magisk person och en av världens bästa föreläsare och personlig coach. Jag har jobbat med försäljning i 25 år, varit en av Sveriges bästa säljare, utbildat säljare, varit säljchef, drivit eget bolag. Men det Fredrik lärde mig gjorde dom största förändringarna i mitt liv och i fredags fick jag möjligheten att pitcha mina produkter för ett av dom största, bästa och viktigaste företagen i branschen. Har ni en viktig pitch, vill ni bli bättre på scenen eller utbilda personalen? Fredrik Jacobson är rätt för er!

Robert Glamin, CEO

Hitt.se
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Jacobson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Fredrik Jacobson
Fredrik Jacobson

5 av 5 stjärnor

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas, Personalvetarutbildningen Linköping Universitet Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Fredrik Jacobson