Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-02-blue

Hur vår hjärna är optimerad för storytelling och varför du inte ska acceptera dåliga presentationer

Fredrik Jacobson, internationell talare, föreläsare, internationell föreläsare, coach, presentationsteknikexpert, kommunikationsexpert

Fredrik Jacobson

Fredrik Jacobson är en internationell talare, coach på presentationsteknik, kommunikation och självledarskap. Fredrik Jacobsons motto är att inte acceptera dåliga presentationer.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas, Personalvetarutbildningen Linköping Universitet Visa alla referenser
Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Jacobson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fredrik Jacobson är en internationell talare, coach på presentationsteknik, kommunikation och självledarskap. Fredrik är en av sex unika coacher i världen i 110 steps of excellence som är världens största graderingssystem för presentatörer. Hans motto är att inte acceptera dåliga presentationer och utdragna händelselösa tal.

Fredrik Jacobson har i sina föreläsningar snabba, enkla och konkreta tips på hur du framöver kan bygga presentationer och tal som är av högsta kvalité. Med en unik kombination av hjärnans grunder och den klassiska retoriken ser Fredrik Jacobson till att du får en ny och spännande infallsvinkel på allt som har med presentationer och tal att göra. Fredrik har anlitats av bland annat Lunds universitet  och Linköping universitet och flera internationella bolag som Logitech, UCB.

Fredrik är en av sex unika coacher i världen i 110 steps of excellence som är världens största graderingssystem för presentatörer och är en av David JP Phillips föreläsare. Tillsammans leder de utvecklingen i den moderna tidens kommunikation. Att bli en bra talare är inget man föds till, det är en teknik som alla människor kan lära sig. Fredrik ger dig en underhållande och givande upplevelse som delar med sig av konkreta tekniker och verktyg som hjälper dig att bli en bättre presentatör.

David JP Phillips har under sju år studerat 5000 talare för att identifiera de gemensamma nämnarna som gör en talare fantastisk. Svaret blev 110 tekniker. Och du som publik får just dessa tekniker med dig att själv briljera med’

Därför ska du boka en föreläsning med Fredrik Jacobson

 • En underhållande och givande föreläsning som delar med sig av konkreta tekniker och verktyg som hjälper dig att bli en bättre presentatör.
 • Motivation, passion och inspiration till att förändra ditt sett att se på presentationer och tal, och tekniker att ta med dig hem efter föreläsningens slut.
 • Fredrik Jacobson är ett riktigt proffs inom kommunikation och presentation, och hans föreläsningar smittar av sig med glädje och inspiration till alla som lyssnar på honom.
Visa föreläsningar med Fredrik Jacobson

  Storytelling – Framtidens ledarskap

  • Storytellling är ingen ny företeelse. Våra förfäder använde storytellling för att föra vidare kunskap från generation till generation. Följ med på en resa på hur du kan använda storytellling i ditt eget ledarskap.
  • I denna föreläsning tar Fredrik Jacobson med åhörarna på en resa genom hjärnan och ger konkreta verktyg på hur inspiration, motivation och storytelling kan användas för att skapa en bättre och mer effektiv arbetsplats.
  • Föreläsningen handlar om hur uråldrig form för magi kallad storytelling skapar långvariga och hållbara resultat på er arbetsplats. Få en insyn i de psykologiska, neurologiska och biologiska effekterna av riktigt bra storytelling, och hur du kan bli en trollbindande ledare – som lär ut, säljer och övertygar med precision.

  Längd: 60-120 min

  Presentationsteknik steg 1

  • Välkommen till världens mest inflytelserika ämne och föreläsning! Baserat på modern hjärnforskning, biologi och psykologi tar vi dig på en resa du inte trodde fanns inom presentationsteknik – där även den mest rutinerade presentatören kommer att bli överraskad.
  • Effektiv retorik är ett av människans effektivaste vapen. Det kan leda till stordåd eller till förödelse, beroende på vem som talar.
  • Under den här workshopen får du handfasta tips som du kan använda direkt i din vardag för att bli tryggare, tydligare och mer övertygande i dina framtida presentationer.
  • Kraften i den icke verbala kommunikation och vad som händer när vi använder det rätt.
  • Motivationsmodellen – hur du skapar och bibehåller motivation genom hela din presentation.
  • Hur du använder rösten för att skapa tydlighet, effekt, kraft och känsla.

  Längd: från 60-120 min upp till två dagars kurs

  How To Avoid Death By PowerPoint

  • En föreläsning om verktyget som kan vara förödande i fel händer, men som faktiskt är ett av våra allra bästa hjälpmedel om vi använder det på rätt sätt.
  • How to avoid death by PowerPoint ger dig tydliga verktyg för att förstå hur du skapar presentationer som ger ditt budskap genomslagskraft istället för att döda dina åhörares motivation.
  • Föreläsningen ger deltagarna en underhållande och fascinerande kunskapsresa genom de kognitiva grundvallarna som ska styra en PowerPoint. Roliga, kreativa och inspirerande presentationer exemplifieras och varvas med tips och råd.
  • När seminariet är slut garanteras ett utfall där deltagarna aldrig igen kommer att se på PowerPoint på samma sätt som förut.

  Längd 45-60 min

  110 Steps of Excellence

  • 110 Steps of Excellence är världens största coachingsplattform för presentatörer och talare. David JP Phillips har under 7 år studerat 5000 talare för att identifiera de gemensamma nämnarna som gör en bra talare bra och vad som gör en fantastisk talare fantastisk. Svaret blev 110 tekniker. Ju fler du levererar ju mer briljant är du!
  • I den här föreläsningen får du med dig de viktigaste kroppsspråks- och röst teknikerna

  Längd: 40 min

  Walnut-metoden

  • Det enda vi inte kan få mer av är tid. Eller? Om det finns något nästan alla människor önskar sig så är det mer tid, eller vad skulle du säga om att få 36 timmar på 24?. Det är exakt vad den här föreläsningen har potentialen att skapa, att 24 timmar känns som 36.
  • Genom forskning inom genetik, neurologi och biologi går Walnut-metoden ner till det som kallas för ”First Principle Thinking” och ger deltagarna de absoluta evidensbaserade byggstenarna till att öka sin effektivitet och produktivitet.
  • Genom en lättsam, galet humoristiskt och djupt insiktsfull föreläsning får deltagarna vetenskapligt beprövade verktyg, metoder och tips som dom med omedelbar verkan kan omsätta i sitt professionella och privata liv för att skapa en mångdubbel effektivitet och därmed spara tid.

  Längd: 60-90 minuter 

Referenser

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas

Linköping Universitet

Jag var på Fredriks föreläsning om kraften i Storytelling i Hbg. Det var en enormt inspirerande föreläsning med ett ultra intressant ämne. Det häftiga och unika i föreläsningen är hur Fredrik tar oss i publiken på en känslomässig berg och dalbana och förklarar varför vi känner som vi gör i realtid. Jag kan bara rekommendera Fredrik som föreläsare och ämnet Storytelling som något man bara måste uppleva.

Patrik Östman

Fredrik Jacobson har det senaste året coachat mig till att bli en ännu bättre talare. Jag kan bara varmt rekommendera honom för alla som vill utvecklas i talarrollen! Fredrik är varm, tydlig och stöttande, och har en mycket stor kompetens på området

Johan Bergstad

Leg psykolog, talare och författare
Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Jacobson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Fredrik Jacobson
Fredrik Jacobson

5 av 5 stjärnor

Fredrik togs in som föreläsare på HR-dagen - en arbetsmarknadsdag på Linköpings Universitet för att föreläsa om retorik & presentationsteknik. Väldigt väl utfört och ytterst intressant att lyssna på! Vi tackar Fredrik för detta och jag kan gott rekommendera honom!

Rickard Jaas, Personalvetarutbildningen Linköping Universitet Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Fredrik Jacobson