Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Utveckla välmående och lycka på arbetsplatsen för ökad framgång

Agnes Sjöström

Agnes Sjöström är beteendevetare med Master i ledarskaps- och organisationspsykologi. I tre år har hon drivit Sveriges största psykologipodd: Lyckopodden.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Agnes Sjöström

  • Få effektiva verktyg, baserade på modern forskning, som höjer moral och välmående hos alla i hela organisationen, från ledare till medarbetare.
  • Agnes Sjöström har upplevt båda ändarna för psykisk hälsa och ohälsa. Det gör att publiken kan känna igen sig, oavsett var i livet de står i förhållande till sin egen lycka.
  • Sjöströms föreläsningar är ett fantastiskt sätt att samtidigt sprida information och inspiration ut i organisationer. Minimera och förebygg psykisk ohälsa på arbetsplatsen genom handfasta verktyg och strategier som faktiskt fungerar.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Agnes Sjöström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Agnes Sjöström är före detta elitryttare som satsade allt på ridningen. Hon pressade sig själv till sådan grad att hon en dag bara föll ned i hallen hemma och inte orkade resa sig upp. Hon var utbränd. Strax därefter började intresset för lycka och vad lycka faktiskt är gro inom henne.

Fascinationen kring konceptet lycka har i dag lett till nära 200 intervjuer med forskare, experter och kändisar i den populära Lyckopodden. Hennes mission är numera att sprida den kunskap hon fått genom 10 år i branschen till svenska folket.

Därför ska du boka Agnes Sjöström

  • Få effektiva verktyg, baserade på modern forskning, som höjer moral och välmående hos alla i hela organisationen, från ledare till medarbetare.
  • Agnes Sjöström har upplevt båda ändarna för psykisk hälsa och ohälsa. Det gör att publiken kan känna igen sig, oavsett var i livet de står i förhållande till sin egen lycka.
  • Sjöströms föreläsningar är ett fantastiskt sätt att samtidigt sprida information och inspiration ut i organisationer. Minimera och förebygg psykisk ohälsa på arbetsplatsen genom handfasta verktyg och strategier som faktiskt fungerar.

Agnes Sjöström hade inte riktigt funderat kring begreppet lycka till en början. Det fanns helt enkelt inte tid till det. I efterhand insåg hon att det i alla fall inte handlar om pengar, prestation och bekräftelse från andra. Går det egentligen att definiera lycka med hjälp av vetenskap?

Sjöström menar att det absolut går – till viss del åtminstone. Hon tar så klart avstamp i sin egen väg från olycklig och utbränd till lycklig och vetgirig. Men vetenskapliga studier och samtal med experter visar också att det finns verktyg och metoder för att öka sin egen lycka.

I föreläsningen ”Lyckliga organisationer” använder Sjöström modern forskning för att påvisa vikten av lyckliga medarbetare. Utan medarbetare som trivs kan organisationen varken vara hållbar i längden eller särskilt effektiv. Hon ger strategier och verktyg för att skapa välmående och sunda medarbetare som i sin tur resulterar i både bättre lönsamhet och starkare varumärke hos företaget.

Rent konkret talar hon bland annat om de vanligaste orsakerna till hög personalomsättning och ger tips på personalövningar som bevisligen visat sig öka välbefinnandet. Hon berättar också om de vanligaste fallgroparna eller lyckobovarna som kan sabotera arbetet.

Agnes Sjöström kan bokas som moderator, samtalsledare och föreläsare och har ett flertal föreläsningar till hands som alla behandlar lycka på ett eller annat sätt. Hör av dig till oss på Athenas för att boka Agnes till ditt nästa event!

Visa föreläsningar med Agnes Sjöström
Agnes Sjöström föreläsning

Lyckliga organisationer

Modern forskning visar att lyckliga medarbetare är en av de absolut viktigaste resurserna för att skapa välmående och hållbara organisationer. Ändå är det få företag som efterlever den företagskulturen. Det vill jag hjälpa till att ändra på!

I den här föreläsningen kommer du att få lära dig mer om hur du utvecklar sunda, välmående och hållbara medarbetare och därmed organisationer. Med hjälp av den senaste organisationspsykologiska lyckoforskningen och med snart över 200 intervjuer i bagaget tillsammans med de senaste experterna inom lycka och välmående guidar Agnes dig genom den senaste och mest relevanta kunskapen för att uppnå positiv förändring för dig och dina medarbetare.

I den här föreläsningen lär Agnes ut de främsta och mest effektiva verktygen inom lycka och välmående på arbetsplatsen för att skapa engagerade och välmående medarbetare. Agnes avslöjar bland annat vilka som är de viktigaste faktorerna för att minska personalomsättningen på arbetsplatsen, hon ger konkreta verktyg på enkla övningar att implementera i det dagliga arbetet för att skapa lyckligare medarbetare, och vilka åtgärder som krävs för att minska vår tids största lyckobovar på arbetet. Målet med föreläsningen är att minska psykisk ohälsa på arbetsplatsen och uppnå lyckliga medarbetare som vill stanna på arbetet under lång tid framöver.

För att lycka kommer före framgång, inte tvärt om <3

Agnes Sjöström föreläsning

Lyckliga ungdomar

Psykisk ohälsa och ungdomar hör INTE ihop! Ändå visar Socialstyrelsens senaste undersökning att antalet ungdomar som har diagnosticerats med depression eller ångest har ökat under de senaste åren. Det vill jag ändra på!

Den här föreläsningen riktar sig till skolor som vill hjälpa ungdomar att redan i tidig ålder hantera svårigheter i livet genom att bidra med verktyg som kan hjälpa dem att uppnå ett lyckligare liv. Efter att ha studerat lyckoforskning på masternivå och intervjuat över 200 personer om just lycka och välmående så blev det tydligt för henne hur det saknas kunskap om hur du som ung i Sverige idag med små enkla medel kan påverka sitt egna välmående till det bättre.

Syftet med den här föreläsningen är därför att bidra med den senaste och mest aktuella kunskapen om hur du gör för att minska psykisk ohälsa bland ungdomar. Jag vill att ungdomar på ett enkelt, roligt och effektivt sätt ska kunna skapa rätt förutsättningar för sig själv att leva sitt lyckligaste liv. Därför avslöjar Agnes i den här föreläsningen de tre i särklass bästa lyckoverktygen för att uppnå ett lyckligt liv. Hon tar upp de mest framstående strategierna för att boosta den psykiska hälsan i Sverige, och lämnar ungdomarna med en känsla av hopp, lekfullhet och glädje.

För att lycka är det viktigaste verktyget mot psykisk ohälsa <3

Lyckolunchen

Aktivera dina lyckohormon genom att äta rätt!

Visste du att upplevelsen av lycka och välmående baseras på fyra stycken grundläggande lyckohormon i din kropp? Och att en av dessa hormon tas upp till 90% av tarmen. Forskare börjar förstå att vi faktiskt kan hacka vår egen biologi för att uppleva mer av dessa lyckohormon och därmed också uppleva fler lyckotillstånd varje dag. Med stöd från etablerad biologisk och neurologisk forskning hjälper den här föreläsningen dig att förstå vad du konkret behöver göra för att aktivera mer av dessa fyra lyckohormon och därmed också uppleva ett lyckligare liv!

Till föreläsningen ingår dessutom en god, nyttig och smakrik lunch innehållande ingredienser som forskning visar aktiverar några av de lyckohormon som bör äta för att bli lyckligare!

Lyckolunchen är perfekt för kickoffen, inspirationsdagen, eller för dig som vill lyxa till arbetsdagen för dina medarbetare mitt i veckan!

Referenser

Det bästa med Agnes föreläsning var: "Atmosfären, gillade upplägget och för mig var det lätt att relatera till Agnes historier!" "Agnes driv, historia och tankegångarna kring lycka, samt vikten av tacksamhet." "Det var trevlig stämning, avsnittet med tacksamhet var givande för mig." "Den positiva stämningen och att man får tänka till att man tar ansvar för sin egen lycka och ansvarar för den, kan själv påverka den."

Åhörare

Agnes. Helt fantastisk person!

Åhörare

Mycket givande, energiboostande och också eftertänksam föreläsning av en väldigt proffsig Agnes Sjöström. En investering till de medarbetare som deltog!

Lotta Walldoff - Marknadskoordinator

Envac Scandinavia AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Agnes Sjöström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Agnes Sjöström