Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Lär dig mer om arkitektur från Sveriges egen stadsinspektör

Mark Isitt

Mark Isitt

Mark Isitt är författare, journalist och arkitekturkritiker för Göteborgs-Posten som leder Sveriges Radios Stadsinspektionen i P1 och Grand Designs i TV4.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Mark Isitt

 • Få en unik förståelse för hur arkitektur påverkar i princip alla delar i vårt samhälle och våra liv idag, samtidigt som både historiska och kulturella uttryck kan hittas.
 • Han har flera böcker, artiklar och program i ryggen som vittnar om en lång karriär och en till synes aldrig sinande kärlek till arkitekturen.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mark Isitt

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bostadspolitik, stadsplanering, byggnader, konst, kultur, mäklare och fastigheter. Det är några av de branscher och områden som på ett eller annat sätt inkorporerar arkitektur. Det är också ämnen som Mark Isitt kan beröra under sina föreläsningar.

Hans kärlek och passion till byggnader, städer och arkitektur har smittat av sig till det svenska folket under flera år. Primärt har det skett genom Marks texter i Göteborgs-Posten och program i radio och teve. Runt tre decennier har Mark skrivit om arkitektur och design för både svenska och internationella tidskrifter. Och debatten har aldrig varit livligare, det bådar gott. Ointressant arkitektur uppstår när ingen bryr sig.

Som föreläsare är Mark Isitt populär och inspirerande, och kan anpassa föreläsningens innehåll efter publik så länge ämnet relaterar till arkitektur.

 

Därför ska du boka Mark Isitt

 • Få en unik förståelse för hur arkitektur påverkar i princip alla delar i vårt samhälle och våra liv idag, samtidigt som både historiska och kulturella uttryck kan hittas.
 • Han har flera böcker, artiklar och program i ryggen som vittnar om en lång karriär och en till synes aldrig sinande kärlek till arkitekturen.

Mark Isitt har i skrivande stund besökt 39 olika svenska städer som programledare i Stadsinspektionen (Sveriges Radio P1) och fler lär det bli. Vad är det som gör arkitektur unikt, fascinerande och enormt kraftfullt? Det är punkter som Mark Isitt gärna reflekterar över i sina föreläsningar. Många delar av samhället och människors liv är beroende av arkitektur, men det är sällan man hör diskussioner om det i kulturkretsar eller politiska debatter.

Arkitektur bjuder på unika möjligheter men också unika utmaningar. Samhälleliga problem måste lösas i stadsplaneringen och vara effektiva. Samtidigt vill man heller inte släppa det kulturella värdet och det unika artistiska avtrycket. Hur fungerar denna diskrepans i praktiken? Är en arkitekt problemlösare eller konstnär? Det är frågor som Mark Isitt brinner för och gärna diskuterar med publiken.

Mark Isitt avslutar nämligen alltid sina föreläsningar med att öppna upp för frågor och samtal, vilket nästan alltid skapar livlig diskussion. Många av frågorna från publiken handlar om alla de resor som han gjort till olika städer, och de tv- och radioprogram som gjort honom till en Sveriges mest kända person inom arkitektur och bygg. Han är tvåspråkig och föreläser lika gärna på engelska som på svenska. Han kan också anta rollen som moderator.

Mark Isitt är författare bakom boken ”Fresher” som släpptes 2020, och handlar om den berömda svenska arkitekten Gert Wingårdh. Mark tilldelades 2019 Sveriges arkitekters Kritikerpriset och 2020 Olle Enkvist-medaljen för “högklassig journalistik”.

Visa föreläsningar med Mark Isitt
MARK ISITT FÖRELÄSNING

Populära rubriker

 • Arkitekturens kraft och betydelse för vår närmiljö
 • Arkitektur – hjälpa eller stjälpa?
  Arkitekturen, allt det den gör med dig när du minst anar det. En fartfylld och kreativ föreläsning om hur den byggda miljön påverkar oss, där Mark tar med åhörarna på en färd ut i hans värld.
 • Förenta nationerna – historien bakom världens högkvarter”
  Ett föredrag med avstamp från boken Mark skrev på under två års tid, i vilken han skildrar högkvarterets dramatiska tillkomsthistoria. I boken finns dokumenterat allt från Ban Ki-moons kontor på översta våningen i sekretariatet till det krisrum varifrån FN-personalen övervakar världens oroshärdar. Aldrig tidigare lär någon utomstående part ha fått sådan access. Boken gavs ut i samarbete med förlaget Max Ström 2015.

 

Mark Isitt håller skräddarsydda föredrag efter kundens behov och önskemål. Kontakta oss för att veta mer om Mark eller boka en föreläsning.

MARK ISITT MODERATOR

Mark bokas även som moderator, programledare, debatt- och samtalsledare i relevanta sammanhang.

Exempel på några uppdrag Mark känner sig extra stolt över är: Alvar Aalto Symposiet i Jyväskylä som han modererat hela tre gånger; Konstakademiens seminarium i Bernadottebiblioteket på Slottet, Hilma af Klint-seminarierna på Engelsbergs bruk, Moderna Museet och Möbelmässan. Mark gör idag återkommande uppdrag i både Sverige, Norge, Finland.

Kontakta oss för att veta mer om Mark eller boka honom som moderator till ert nästa event!

Referenser

Mark är kunnig, entusiastisk och levererade över förväntan!

Katarina Axelsson

Strategisk kommunikatör

Jättefint. Våra deltagare var supernöjda och ställde mycket frågor!

Erika Kern, Koordinator

Innerstaden Göteborg
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mark Isitt

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mark Isitt