Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-02-blue

Hitta det meningsfulla i det du gör

Magnus Helgesson föreläsning

Magnus Helgesson

Entreprenör och ledarexpert bl.a grundare av restaurangkedjan "Harrys" föreläser om vikten att hitta mening i sitt arbete.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Magnus Helgesson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Från att rota i sopcontainrar till att leda en av Sveriges största restaurangkedjor. Magnus Helgesson har jobbat hårt och målmedvetet för att komma dit han har velat. Tillsammans med boken: "Äg ditt liv: annars gör någon annan det" hjälper han dig att hitta vägen till din drivkraft, både i arbetslivet och i det privata. Under en Magnus Helgesson föreläsning får du med dig smarta verktyg som du kan använda direkt. Magnus Helgesson levererar alltid - han om någon vet vikten av nöjda kunder!

Magnus Helgesson rotade i sopcontainrar efter frimärken att sälja. Det visade sig finnas en massa kaffesump bland soporna som förstörde frimärkena i hans favoritcontainer. Han föreslog då att köpa kaffe åt företaget som ägde containern i utbyte mot att han fick breven direkt, utan kaffesump på. Snart hade Magnus Helgesson tjänat 80.000 kronor på sin första affärsidé. Han var 12 år.

Drygt tio år senare startade han restaurangkedjan Harrys, som i dag  sysselsätter mer än 1000 personer och omsätter över 700 miljoner kronor. Men allt handlar inte om pengar. Trots att han tidigt hade uppnått sitt mål om att bli miljonär kändes det ändå tomt. Han lärde sig att hitta en mening med det han gjorde, och fann glädjen i sitt arbete igen.

I dag har Magnus Helgesson sadlat om till att jobba som föreläsare och coach på heltid. Aktuell med boken: ”Äg ditt liv: annars gör någon annan det”, om hur man coachar sig själv till framgång. En Magnus Helgesson föreläsning hjälper andra att växa och nå sina mål – professionella som privata. Efter över 20 år i branschen har han hunnit göra många misstag på vägen, och kan av personlig erfarenhet hjälpa dig att undvika fallgroparna. Dessutom har han intervjuat massor av människor som har uppnått framgång, något som har hjälpt till att forma verktygen han i dag bjuder på i sina föreläsningar.

Magnus Helgesson har fyllt stora aulor runt om i Europa, och är i dag en av Sveriges mest uppskattade föreläsare. Under en föreläsning motiverar han företag och människor genom att hjälpa dem att hitta tillbaka till meningen med det de gör – och varför. Magnus Helgesson vill att alla i publiken ska känna att de fått med sig nycklar och redskap som de direkt kan använda, och att om de gör det kommer det att gå bra.

Läs gärna den kortfattade versionen av Magnus bok: ”Äg ditt liv: annars gör någon annan det”.

Visa föreläsningar med Magnus Helgesson

  Magnus Helgesson föreläsning

  Entreprenörskap i världsklass

  • Magnus Helgesson är en av Sverige absolut främsta och mest framgångsrika entreprenörer.
  • I den här föreläsningen delar han med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskap och framgångsrikt företagande.
  • Magnus grundfilosofi är att allt handlar om mänskliga behov och drivkrafter. Om du förstår vad som driver människor och organisationer, är ingenting omöjligt.
  • Några av de egenskaper som gjort Magnus framgångsrik är hans positiva energi och förmåga att inspirera andra människor till att lyckas. Det har gjort honom till en mycket efterfrågad föreläsare, både hemma i Sverige och utomlands.

  Magnus Helgesson föreläsning

  Hur du når dina mål

  • Detta är en bejublad och oerhört inspirerande föreläsning där Magnus Helgesson sätter fokus på hur viktigt det är att dina medarbetare mår bra och når sina mål.
  • Det finns ett talesätt som säger ”Mår bra, går bra” och följer du detta ökar förutsättningarna för företaget. Önskar du en förbättring måste du alltid genomföra en förändring. Förändringen kanske inte alltid leder till till detta, men är en nödvändighet för att skapa de bästa förutsättningarna.

  Magnus Helgesson föreläsning

  CSR – socialt ansvarstagande

  • Många pratar om vikten av socialt ansvar, men att det är svårt att genomföra. Enligt Magnus är det enkelt – socialt ansvar börjar och slutar med att sopa rent utanför sin egen dörr först.
  • Plattformen för CSR är socialt ansvar, miljöansvar och etiskt ansvar. De företag som inte tar socialt ansvar kommer inte att överleva.

  Magnus Helgesson föreläsning

  Hur du dubblerar din försäljning

  • Optimera din försäljning – utgångspunkten är att relationer skapar affärer. Man handlar inte av ett företag, utan av någon man tycker om. Det gäller alltså att skapa ett värde i kundrelationen.
  • Som utgångspunkt använder sig Magnus av de sex mänskliga behoven, något som utgjort framgångfaktorer i hans egen karriär.

  Magnus Helgesson föreläsning

  Hur du skapar ett starkt ledarskap

  • Här delar Magnus Helgesson med sig av effektiva och tydliga verktyg för att få medarbetare med i båten genom laganda och teambuilding.
  • Han bedyrar vikten av att skapa en vision, att missionera densamma och att sätta upp tydliga mål.

  Magnus Helgesson föreläsning

  Lev varumärket

  • Magnus har lång erfarenhet av varumärkesbyggande.
  • Han lär på det både pedagogiskt och underhållande sätt ut vikten av att leva varumärket fullt ut, även i den nya moderna världen med sociala medier som accelerator.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Magnus Helgesson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Magnus Helgesson