Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
Fredrik Löfgren

Om framtidens teknik, VR, robotisering och arbetsmarknad

Fredrik Löfren, AI-expert, robotexpert, föreläsare

Fredrik Löfgren

VR & AI-expert och guldmedaljör inom OS i robotik med häpnadsväckande föreläsningar om framtidens teknik, hot och möjligheter.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Fredriks föreläsning var otroligt intressant och tankeväckande. Hans framförande var medryckande och lämnade ingen besökare oberörd. Fredriks föreläsning öppnade upp för diskussioner och samtal långt efter det att han gått av scenen vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Jag är väldigt nöjd och glad över Fredriks besök hos oss. Stort tack!

Madeleine Petersson, Science Park Gotland Visa alla referenser

Därför ska du boka en Fredrik Löfgren föreläsning

 • Han ger er spännande, utmanande och inspirerande genomgångar av AI och robotens roll i framtiden inom olika branscher och sektorer.
 • Som expert inom ämnet förklarar han hur framtidens arbetsmarknad kan komma att se ut och förändras. Hur ska ni dra nytta av teknikens framfart?
 • Att boka Fredrik Löfgren som föreläsare ger åhörarna insikter om de senaste framstegen inom teknologi samt hur AI och robotik kommer att påverka vår framtid, inklusive de etiska och samhälleliga aspekterna.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Löfgren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Fredrik

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

   

Fredrik Löfgren har etablerat sig som en framstående föreläsare med en fascinerande förmåga att belysa och förklara de mest avancerade ämnena inom AI, ChatGPT, VR och robotik på ett sätt som engagerar och inspirerar en bred publik. Med en djup förståelse för dessa teknologiers potential och utmaningar har han lyckats göra dessa komplexa områden tillgängliga och spännande för både tekniska och icke-tekniska åhörare.

Därför ska du boka en Fredrik Löfgren föreläsning

 • Han ger er spännande, utmanande och inspirerande genomgångar av AI och robotens roll i framtiden inom olika branscher och sektorer.
 • Som expert inom ämnet förklarar han hur framtidens arbetsmarknad kan komma att se ut och förändras. Hur ska ni dra nytta av teknikens framfart?
 • Att boka Fredrik Löfgren som föreläsare ger åhörarna insikter om de senaste framstegen inom teknologi samt hur AI och robotik kommer att påverka vår framtid, inklusive de etiska och samhälleliga aspekterna.

Fredrik Löfgren har vunnit flera stipendier och tagit medalj vid tävlingar som VM och OS inom robotik. 2018 vann han kultur- och fritidsförvaltningens Sven-Lyras pris med förklaringen ”I likhet med Leonardo Da Vinci kombinerar han till synes obesvärat teknisk briljans med konstnärlig sensibilitet”. I dag är Fredrik Löfgren en populär föreläsare, som föreläst inför stora namn som Göran Persson och Kronprinsessan Victoria, och han och roboten Elsa har dessutom gästat både Nyhetsmorgon och Malou efter tio.

I sina föreläsningar om artificiell intelligens (AI) tar Fredrik Löfgren en djupdykning i de olika aspekterna av denna snabbt framväxande teknologi på ett sätt som gör det begripliga även för dem som saknar en teknisk bakgrund. Med tydliga exempel och illustrationer förklarar han hur AI används redan idag inom områden som till exempel medicin, transport och tillverkning.

Robotik är ett annat område där Fredrik Löfgren lyser som föreläsare. Han utforskar hur robotar utvecklas för att samarbeta med människor i olika miljöer, från fabriker till vårdinrättningar. Han lyfter fram de etiska och samhälleliga frågorna som uppstår när robotar blir allt mer integrerade i vårt dagliga liv. Med en balanserad synvinkel presenterar han fördelarna och utmaningarna med robotik och hur den kan forma framtiden för arbete, samarbete och innovation.

Vid en Fredrik Löfgren föreläsning ska du vara beredd på att få ett helt annat perspektiv på artificiell intelligens och dess möjligheter. Fredrik Löfgren tar dig med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan komma att överträffa människans intelligens och kunskap. Och vem vet vart det slutar; kommer en robot ta över rollen som statsminister i framtiden?

Boka en spännande Fredrik Löfgren föreläsning här hos Athenas – du kommer inte att ångra dig!

Visa föreläsningar med Fredrik Löfgren

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Virtual Reality – Bara en kul grej, eller verklig nytta?

  Ingen hade föreställt sig den värld vi lever i idag för bara ett år sedan. Covid-19 har gjort mer för digitaliseringen av samhället än många digitaliseringsdirektörer har gjort på 10 år. Den tekniska utvecklingen sker mycket snabbt och nya möjligheter uppstår hela tiden. Idag arbetar många hemifrån och digitala möten har blivit vardag för oss alla. Men det finns ett grundläggande problem med videomöten, och det är att all interaktion sker över två dimensioner på en skärm.

  Den största fördelen med Virtual Reality är att man kan förflytta sig precis som i verkligheten och att ljudet avtar med avståndet. Flera grupper kan prata samtidigt i samma rum, och det är enkelt att gå mellan grupperna, som på ett mingel. Men även föreläsningar är enklare när man kan gå omkring på scenen och interaktionen med publiken blir mer naturlig. Som föreläsare ser man tydligt när någon räcker upp handen, deltagarna behöver inte trycka på någon knapp, utan det är bara att fysiskt räcka upp sin hand precis som i verkligheten! Det går såklart också att skapa team-building aktiviteter, som är helt Corona-säkra! Varför inte avrunda föreläsningen, mötet, konferensen med att ta en VR-match i basketboll tillsammans med de andra mötesdeltagarna?

  Fredrik Löfgren, grundare av VR-företaget Around the Corner har sedan i våras hunnit arrangerat ett 30-tal olika event i Virtual Reality, och blivit inbjuden både till radio och SVT för att berätta om möjligheterna!

  Men vad innebär det egentligen att genomföra en konferens i Virtual Reality? Vilka resurser krävs? När passar det och när passar det inte? Vilka plattformar finns? Det och mycket mer har ni möjlighet att höra Fredrik berätta om i sin VR-föreläsning.

  Välkommen på en underhållande och föreläsning om the next big thing!

  Fredrik Löfgren föreläsning

  AI och framtiden – hotet och möjligheterna

  I den här föreläsningen tar Fredrik Löfgren oss med på en resa från stenåldern till idag och vidare in i framtiden; hur tekniken har utvecklats och hur den har påverkat människan och arbetsmarknaden.

  Hur kommer framtidens arbetsmarknad att se ut? Vad kommer hända de kommande 20 åren? Vilka branscher kommer robotiseras? Vad kommer framtidens robotar vara kapabla att göra utöver det rent praktiska? Fredrik Löfgren förklarar hotet och möjligheterna som AI och robotiseringen för med sig.

  En föreläsning om artificiell intelligens och robotarnas framtida roll i branscher som vården och transport. Fredrik har även förläst om autonoma system och krigsrobotar för Försvarets materialverk, Försvarsföretagen och Försvarets ubåtsavdelning.

  Föreläsningen ger dig:

  • En djup förståelse för hur tekniken har utvecklats genom den mänskliga historien.
  • Ett försprång i kunskapen om framtidens robotik och artificiella intelligens.
  • Förståelse för hur robotar och AI kan komma att påverka just ER bransch men även samhället i stort.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Robotar och teknik inom vården

  Framtidens teknik med robotar och AI kommer förändra vården som vi känner till den – möjligheterna är i dagsläget nästintill oändliga. Men utöver möjligheterna – vad finns det för komplikationer och etiska dilemman att tampas med? Hur mycket data vill vi dela med oss av?

  Fredrik Löfgren förklarar och ger exempel på digitala hjälpmedel som kommer att finnas inom vården och omsorgen och hur patienter kommer kunna få vård i hemmet istället för på sjukhus. Dessutom talar Fredrik om diagnosrobotar som kommer kunna ställa diagnoser och olika etiska perspektiv på detta.

  Föreläsningen ger dig:

  • Förklaringar om möjligheterna med framtidens sjukvård, hur sjukvården kommer att revolutioneras med hjälp av tekniken.
  • Utöver möjligheterna och de positiva aspekterna tar Fredrik Löfgren upp de etiska dilemman som framtidens sjukvård kommer behöva tampas med; vart går gränsen för vad vi vill att tekniken ska kunna göra för oss?

  Fredrik Löfgren föreläsning

  AI och moraliska dilemman i trafiken

  Förarlösa bilar är ett hett område inom teknikutvecklingen, och de första förarlösa bilarna är redan ute på vägarna.

  Hur kommer förarlösa bilar att påverka samhället? Vad är miljövinsterna? Tidsvinster? Och kanske framförallt; vad finns det för etiska aspekter och moraliska dilemman?

  Vem ska en förarlös bil offra i en nödsituation och vem är ansvarig vid en eventuell olycka? Är det biltillverkaren eller passageraren som sitter passivt med i bilen?

  Ta del av Fredrik Löfgrens spännande föreläsning där han går igenom dessa frågor och fler.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Fredriks resa – hur han blev den populära robotutvecklaren

  Fredriks egen skolgång bestod av mycket understimulans. I denna föreläsning vänder han sig till rektorer, skolpersonal och andra om särbegåvning.

  Fredrik går igenom och förklarar sätt som elever med särbegåvning och föräldrar kan undvika problemet med understimulans och hemmasittande. Fredrik har själv hjälpt många familjer med detta och han arrangerar regelbundet läger, klubbar och tävlingar inom matematik och naturkunskap.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Framtidens skola

  Skolverket har tagit beslut att införa programmering i alla årskurser – från årskurs 1 till 9. Problemet är bara att många lärare inte fått någon utbildning i programmering!

  Med sina pedagogiska kunskaper arrangerar Fredrik Löfgren workshops och ”hands-on”-utbildningar i tillämpad programmering med utbildningsrobotar.

  Detta upplägg har Fredrik haft för lärare, komtek, science center och IKT-pedagoger.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Skräddarsy en föreläsning

  Fredrik Löfgren har stor kunskap om robotik och dess roll i vårt samhälle idag och dess potential i framtiden. Han anpassar sina föreläsningar efter mottagare, behov och efterfrågan.

  Fredrik Löfgren föreläser ofta för skolor och företag.

  Gör en förfrågan och se vad mer Fredrik Löfgren har att erbjuda!

  Boka moderator –  Fredrik Löfgren eller en robot!

  Fredrik Löfgren med robotar kan bokas som moderator till ditt evenemang. Roboten kan både underhålla och intervjua!

  Fredrik Löfgren programmerar själv sina robotar till olika uppdrag.

Fredrik Löfgren - METAVERSE

Fredrik Löfgren har under pandemin hjälpt över tusen personer att kliva in i metaversum. Men vad är metaversum och hur kommer det förändra världen? Vilka hot och möjligheter kommer med artificiell intelligens och robotar? Fredrik Löfgren tar dig in i teknikens värld med föreläsningar som ger svar på dessa frågor och många fler.

Visa föreläsningar med Fredrik Löfgren

Referenser

"Fredrik och Elsa trollband publiken både på och av scenen. Fredrik är ett proffs och hans empati och passion kring robotar är smittande, man förs med och han får ens hjärna att komma till liv. Fredrik fick ett mycket högt betyg 4,632. Vi ser så fram emot att hälsa Fredrik och Elsa välkomna tillbaka igen!"

Maria Stewart, Marknadschef Cisco Sverige

Cisco Sverige

Inspirerande! Hade kunnat lyssna i några timmar till!

Lillevi Reithmeier

Sweco Systems AB

Mycket uppskattat och inspirerande

Anita Stenhart

Svensk Kollektivtrafik

Fredrik lyckades fånga åhörarna, och presentera sitt ämne på ett roligt och spännande sätt. Kul att han också använde Expectrums egen Nao i föreläsningen

Inger Sjölund Bengtsson

Expectrum

Mycket intressant och bra leverans! Förra gången vi anlitade Fredrik gjorde vi en talkshow med en host som ställde frågor. Det var den föreläsning som fick bäst betyg på hela eventet. Denna gången hade vi inte vår talkshow-host så Fredrik presenterade själv. Det var minst lika bra och väldigt intressant och uppskattat.

Nicolina Stefansson

Cisco/eventchef

Jag tyckte Fredrik hade en bra balans mellan humor och seriositet. Han framstod trovärdig, kunnig och påläst (vilket jag förstår att han är). Det var inledningsvis roligt att få träffa roboten och få se lite vad den kan göra, samt höra historier om vad den eller dens kompisar har gjort.

Frida Larsson

ESSIQ Väst

Fredrik var helt fantastisk. Vårat möte uppskattade verkligen hans föreläsning. Han var påläst vad gäller samhället och kombinerade fakta men glimten i ögat

Eva Rundlöf

Försvarsförbundet

Våra förväntningar uppfylldes med råge. Fredrik var väldigt påläst i ämnet och gjorde föreläsningen lättförståelig och intressant. Vi citerar en åhörare - Lämnade föreläsningen med ett leende och ståpäls.

Rosa Flank

Gagnefs kommun

Bra tempo, bra språk, lyckades skapa en god kontakt med publiken. Tanken med föredraget var att starta en diskussion om vårt företags förmåga att anpassa oss till en okänd framtid. Vi återkom flera gånger till Fredriks anförande i efterföljande work shops.

Peter Wigren

Teknisk Chef

Innehåll och budskap blev över mina förväntningar eftersom det innehöll sådan information som man kanske inte tänker hör till ämnet. Fredrik var otroligt duktig på att prata om ämnet på ett engagerande och tänkvärt sätt. Många frågor blev rätt dystopiska men det balanserades i slutet av en bra och positiv framtidsspaning.

Peter Löfstedt

Borlänge Energi

Vi är nöjda med Fredrik på scenen både i en föreläsning för vuxna samt i föreställningen för barn/familjer. Fredrik är en trevlig person och vi tycker att allt fungerat toppen!

Sofi Olsson

Borlänge kommun

Vi arrangörer var väldigt nöjda och det verkar också som att Fredriks föreläsning gjorde stort intryck på besökarna.

Victor Fornander

Diplomat Communications

Fredrik är fantastisk!!!

Susanne Markovska

Mgruppen

Det är fantastiskt att lyssna på Fredrik! En fartfylld resa bakåt och framåt i tiden med kloka reflektioner, mycket kunskap och en massa humor. Man får hålla i hatten! En av de bästa talarna!

Dorotea Blank

Chalmers

Fredrik bjöd på en relevant och intressant föreläsning, som uppskattades mycket av våra deltagare. Han deltog också i en kortare diskussion efteråt, som gav nya perspektiv för dem som lyssnade.

Katarina Strömberg, Head of content strategy

IDG.se

Föreläsningen blev mycket lyckad och uppskattad! Det blev en ögonöppnare för många av oss och kanske föddes även nya idéer om kommande forskningsprojekt.

Birgitta Sköld, avdelningschef

Linköpings Universitet

Mycket bra, och Fredrik fick även goda kommentarer ifrån våra utvärderingar för eventet och många tyckte han var den bästa föreläsaren under andra dagen!

Erik Martinsson, Projektledare

Hexanova Events

Föreläsningen var uppskattad och omtyckt av våra elever. Intressant och tankeväckande!

Johanna Möller, studie och yrkesvägledare

Orsa Kommun

Mycket bra och väl anpassad till sammanhanget!

Mårten Sohlman, VD

SBMI

Vårt møte med Fredrik Löfgren var som en fremtidsfest! Vi forstår nå at vi har bare sett starten av hva roboter kan gjøre for (og med) oss. Utrolig spennende! Vi håper vi treffes igjen.

Corinne Fjellås, Redaktør

Kundeservicenytt / Icon Business Media

Super! Rolig, lärorik och tydlig!

Elin Carleke

Krinova Inkubator & Science Park

Intelligent, insiktsfull och duktig på att förmedla sitt budskap.

Mats Ljungberg - Konsult

Webstep AB

Föreläsningen har fått mycket uppskattande kommentarer i chatten (föreläsningen hölls via Zoom). Föreläsaren var engagerad och lätt att förstå. Tempot var bra, det får inte gå för fort i en föreläsning för seniorer. Budskapet om AI var både fascinerande och skrämmande.

Carl-Olof Strand - Ordförande

SeniorNet Sweden

Mycket bra, förutom att vara fantastiskt engagerad på scenen, bidrog han även med inspel på upplägg av föreläsare och innehåll. Det var mycket uppskattat!

Helén Gustafsson

Sparbanksstiftelsen Dalarna

Vi var väldigt nöjda med föreläsningen. Det märktes att Fredrik läst in sig på vårt område, textilindustrin, med relevanta exempel och på rätt nivå för vår publik. Det var även en bra moderering av det efterföljande panelsamtalet.

Sara Kallin, Kommunikations & marknadsansvarig

Borås INK

Fredrik var toppen med bra interaktivt innehåll som funkade toppen för våra medlemmar på vårt årsmöte!

Alexandra Hernadi

TMF, Trä- och Möbelföretagen
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredrik Löfgren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Fredrik Löfgren
Fredrik Löfgren

5 av 5 stjärnor

Fredriks föreläsning var otroligt intressant och tankeväckande. Hans framförande var medryckande och lämnade ingen besökare oberörd. Fredriks föreläsning öppnade upp för diskussioner och samtal långt efter det att han gått av scenen vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Jag är väldigt nöjd och glad över Fredriks besök hos oss. Stort tack!

Madeleine Petersson, Science Park Gotland Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Fredrik Löfgren