Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Alla vardagar mellan kl. 8:00-17:00
profile-cover-generic-02-blue
Fredrik Löfgren föreläsning -Robot som statsminister?- Robotforskare

Fredrik Löfgren

Robotutvecklare och AI expert

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Löfgren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människans? Det låter kanske lite läskigt, men enligt robotutvecklaren Fredrik Löfgren är det både realistiskt och en positiv utveckling! Fredrik Löfgren berättar hur långt människan redan har kommit med robotiken och målar upp en bild av hur framtidens stora robotisering kommer att te sig. Följ med på en spännande resa in i framtidens arbetsmarknad genom att boka en Fredrik Löfgren föreläsning i dag!

Kan en robot ta över rollen som statsminister i framtiden? Det hävdar robotutvecklaren Fredrik Löfgren, som menar att framtidens robotar kommer kunna möta och till och med övergå människans intelligens och kunskap.

Redan som barn hade Fredrik Löfgren en fallenhet och ett intresse för robotar. En av hans första kreationer hade det viktiga uppdraget att hämta kakor till lilla Fredrik, komplett med ett flak och beordran “lasta på kakor” när den stötte på mamma i köket.

Sedan dess har det hänt mycket och Fredrik Löfgren har hunnit vinna flera stipendier och tagit medalj vid tävlingar som VM och OS inom robotik. I dag är han en populär föreläsare, som bokats av stora namn som Göran Persson och Kronprinsessan Victoria, och han och roboten Elsa har dessutom gästat både Nyhetsmorgon och Malou efter tio.

Vid en Fredrik Löfgren föreläsning ska du vara beredd på att få ett helt annat perspektiv på artificiell intelligens och dess möjligheter. Fredrik Löfgren tar dig med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan måla, rädda folk ur brinnande byggnader och kanske till och med bli kära?

Boka Fredrik Löfgrens föreläsning här hos Athenas – du kommer inte att ångra dig!

Visa föreläsningar med Fredrik Löfgren

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Framtiden är inte science fiction – den är redan här!

  • Fredrik Löfgren tar dig med på en resa från stenåldern till framtiden; hur tekniken har ändrats och hur det har påverkat människan och arbetsmarknaden. 
  • Vad kommer hända de kommande 20 åren? Vilka branscher kommer robotiseras? Och kommer framtidens robotar att kunna göra andra saker än de rent praktiska?
  • Om artificiell intelligens, virtual reality, robotarnas roll i brancher som vården och transport. Föreläsningen anpassas efter behov.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Skräddarsy en föreläsning 

  • Fredrik Löfgren har stor kunskap om robotik och dess roll i vårt samhälle. Han anpassar sina föreläsningar efter mottagare, behov och efterfrågan.
  • Fredrik Löfgren föreläser ofta för skolor och företag.
  • Gör en förfrågan och se vad mer Fredrik Löfgren har att erbjuda!

  Boka moderator –  Fredrik Löfgren eller en robot!

  • Fredrik Löfgren och hans robotar kan bokas som moderator till ditt evenemang. Roboten kan både underhålla och intervjua!
  • Fredrik Löfgren programmerar själv sina robotar till olika uppdrag.

Referencer

"Fredrik och Elsa trollband publiken både på och av scenen. Fredrik är ett proffs och hans empati och passion kring robotar är smittande, man förs med och han får ens hjärna att komma till liv. Fredrik fick ett mycket högt betyg 4,632. Vi ser så fram emot att hälsa Fredrik och Elsa välkomna tillbaka igen!"

Maria Stewart, Marknadschef Cisco Sverige

Cisco Sverige

Inspirerande! Hade kunnat lyssna i några timmar till!

Lillevi Reithmeier

Sweco Systems AB

Fredriks föreläsning var otroligt intressant och tankeväckande. Hans framförande var medryckande och lämnade ingen besökare oberörd. Fredriks föreläsning öppnade upp för diskussioner och samtal långt efter det att han gått av scenen vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Jag är väldigt nöjd och glad över Fredriks besök hos oss. Stort tack!

Madeleine Petersson

Science Park Gotland

Fredrik och Elsa trollband publiken både på och av scenen. Fredrik är ett proffs och hans empati och passion kring robotar är smittande, man förs med och han får ens hjärna att komma till liv. Fredrik fick ett mycket högt betyg 4,632. Vi ser så fram emot att hälsa Fredrik och Elsa välkomna tillbaka igen!

Maria Stewart

Cisco Sverige

Mycket uppskattat och inspirerande

Anita Stenhart

Svensk Kollektivtrafik

Fredrik lyckades fånga åhörarna, och presentera sitt ämne på ett roligt och spännande sätt. Kul att han också använde Expectrums egen Nao i föreläsningen

Inger Sjölund Bengtsson

Expectrum

Inspirerande! Hade kunnat lyssna i några timmar till!

Lillevi Reithmeier

Sweco Systems AB

Mycket intressant och bra leverans! Förra gången vi anlitade Fredrik gjorde vi en talkshow med en host som ställde frågor. Det var den föreläsning som fick bäst betyg på hela eventet. Denna gången hade vi inte vår talkshow-host så Fredrik presenterade själv. Det var minst lika bra och väldigt intressant och uppskattat. Det enda som drog ner presentationen var att filmerna inte var laddade ner i förväg. De buffrade en del och det hade gått att undvika.

Nicolina Stefansson

Cisco/eventchef
Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Löfgren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring til oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Fredrik Löfgren