Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

Framtidens stora robotisering och arbetsmarknad

Fredrik Löfren, AI-expert, robotexpert, föreläsare

Fredrik Löfgren

AI-expert och guldmedaljör inom OS i robotik med häpnadsväckande föreläsningar om framtiden och tekniken

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Fredriks föreläsning var otroligt intressant och tankeväckande. Hans framförande var medryckande och lämnade ingen besökare oberörd. Fredriks föreläsning öppnade upp för diskussioner och samtal långt efter det att han gått av scenen vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Jag är väldigt nöjd och glad över Fredriks besök hos oss. Stort tack!

Madeleine Petersson, Science Park Gotland Visa alla referenser

Därför ska du boka en Fredrik Löfgren föreläsning

 • Han ger er spännande, utmanande och inspirerande genomgångar av AI och robotens roll i framtiden inom olika branscher och sektorer.
 • Som expert inom ämnet förklarar han hur framtidens arbetsmarknad kan komma att se ut och förändras.
 • Fredriks föreläsningar är underhållande, tankeväckande och en investering för framtiden!
Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Löfgren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människans? Det låter kanske lite läskigt, men enligt robotutvecklaren Fredrik Löfgren är det både realistiskt och en positiv utveckling! Fredrik Löfgren berättar hur långt människan redan har kommit med robotiken och målar upp en bild av hur framtidens stora robotisering kommer att te sig. Följ med på en spännande resa in i framtidens arbetsmarknad genom att boka en Fredrik Löfgren föreläsning i dag!

Därför ska du boka en Fredrik Löfgren föreläsning

 • Han ger er spännande, utmanande och inspirerande genomgångar av AI och robotens roll i framtiden inom olika branscher och sektorer.
 • Som expert inom ämnet förklarar han hur framtidens arbetsmarknad kan komma att se ut och förändras.
 • Fredriks föreläsningar är underhållande, tankeväckande och en investering för framtiden!

Fredrik Löfgren har vunnit flera stipendier och tagit medalj vid tävlingar som VM och OS inom robotik. 2018 vann han kultur- och fritidsförvaltningens Sven-Lyras pris med förklaringen ”I likhet med Leonardo Da Vinci kombinerar han till synes obesvärat teknisk briljans med konstnärlig sensibilitet”. I dag är Fredrik Löfgren en populär föreläsare, som föreläst inför stora namn som Göran Persson och Kronprinsessan Victoria, och han och roboten Elsa har dessutom gästat både Nyhetsmorgon och Malou efter tio.

Vid en Fredrik Löfgren föreläsning ska du vara beredd på att få ett helt annat perspektiv på artificiell intelligens och dess möjligheter. Fredrik Löfgren tar dig med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan komma att överträffa människans intelligens och kunskap. Och vem vet vart det slutar; kommer en robot ta över rollen som statsminister i framtiden?

Boka en spännande Fredrik Löfgren föreläsning här hos Athenas – du kommer inte att ångra dig!

Visa föreläsningar med Fredrik Löfgren

  Fredrik Löfgren föreläsning

  AI och framtiden – hotet och möjligheterna

  I den här föreläsningen tar Fredrik Löfgren oss med på en resa från stenåldern till idag och vidare in i framtiden; hur tekniken har utvecklats och hur den har påverkat människan och arbetsmarknaden.

  Hur kommer framtidens arbetsmarknad att se ut? Vad kommer hända de kommande 20 åren? Vilka branscher kommer robotiseras? Vad kommer framtidens robotar vara kapabla att göra utöver det rent praktiska? Fredrik Löfgren förklarar hotet och möjligheterna som AI och robotiseringen för med sig.

  En föreläsning om artificiell intelligens och robotarnas framtida roll i branscher som vården och transport. Fredrik har även förläst om autonoma system och krigsrobotar för Försvarets materialverk, Försvarsföretagen och Försvarets ubåtsavdelning.

  Föreläsningen ger dig:

  • En djup förståelse för hur tekniken har utvecklats genom den mänskliga historien.
  • Ett försprång i kunskapen om framtidens robotik och artificiella intelligens.
  • Förståelse för hur robotar och AI kan komma att påverka just ER bransch men även samhället i stort.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Robotar och teknik inom vården

  Framtidens teknik med robotar och AI kommer förändra vården som vi känner till den – möjligheterna är i dagsläget nästintill oändliga. Men utöver möjligheterna – vad finns det för komplikationer och etiska dilemman att tampas med? Hur mycket data vill vi dela med oss av?

  Fredrik Löfgren förklarar och ger exempel på digitala hjälpmedel som kommer att finnas inom vården och omsorgen och hur patienter kommer kunna få vård i hemmet istället för på sjukhus. Dessutom talar Fredrik om diagnosrobotar som kommer kunna ställa diagnoser och olika etiska perspektiv på detta.

  Föreläsningen ger dig:

  • Förklaringar om möjligheterna med framtidens sjukvård, hur sjukvården kommer att revolutioneras med hjälp av tekniken.
  • Utöver möjligheterna och de positiva aspekterna tar Fredrik Löfgren upp de etiska dilemman som framtidens sjukvård kommer behöva tampas med; vart går gränsen för vad vi vill att tekniken ska kunna göra för oss?

  Fredrik Löfgren föreläsning

  AI och moraliska dilemman i trafiken

  Förarlösa bilar är ett hett område inom teknikutvecklingen, och de första förarlösa bilarna är redan ute på vägarna.

  Hur kommer förarlösa bilar att påverka samhället? Vad är miljövinsterna? Tidsvinster? Och kanske framförallt; vad finns det för etiska aspekter och moraliska dilemman?

  Vem ska en förarlös bil offra i en nödsituation och vem är ansvarig vid en eventuell olycka? Är det biltillverkaren eller passageraren som sitter passivt med i bilen?

  Ta del av Fredrik Löfgrens spännande föreläsning där han går igenom dessa frågor och fler.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Fredriks resa – hur han blev den populära robotutvecklaren

  Fredriks egen skolgång bestod av mycket understimulans. I denna föreläsning vänder han sig till rektorer, skolpersonal och andra om särbegåvning.

  Fredrik går igenom och förklarar sätt som elever med särbegåvning och föräldrar kan undvika problemet med understimulans och hemmasittande. Fredrik har själv hjälpt många familjer med detta och han arrangerar regelbundet läger, klubbar och tävlingar inom matematik och naturkunskap.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Framtidens skola

  Skolverket har tagit beslut att införa programmering i alla årskurser – från årskurs 1 till 9. Problemet är bara att många lärare inte fått någon utbildning i programmering!

  Med sina pedagogiska kunskaper arrangerar Fredrik Löfgren workshops och ”hands-on”-utbildningar i tillämpad programmering med utbildningsrobotar.

  Detta upplägg har Fredrik haft för lärare, komtek, science center och IKT-pedagoger.

  Fredrik Löfgren föreläsning

  Skräddarsy en föreläsning

  Fredrik Löfgren har stor kunskap om robotik och dess roll i vårt samhälle idag och dess potential i framtiden. Han anpassar sina föreläsningar efter mottagare, behov och efterfrågan.

  Fredrik Löfgren föreläser ofta för skolor och företag.

  Gör en förfrågan och se vad mer Fredrik Löfgren har att erbjuda!

  Boka moderator –  Fredrik Löfgren eller en robot!

  Fredrik Löfgren med robotar kan bokas som moderator till ditt evenemang. Roboten kan både underhålla och intervjua!

  Fredrik Löfgren programmerar själv sina robotar till olika uppdrag.

Referenser

"Fredrik och Elsa trollband publiken både på och av scenen. Fredrik är ett proffs och hans empati och passion kring robotar är smittande, man förs med och han får ens hjärna att komma till liv. Fredrik fick ett mycket högt betyg 4,632. Vi ser så fram emot att hälsa Fredrik och Elsa välkomna tillbaka igen!"

Maria Stewart, Marknadschef Cisco Sverige

Cisco Sverige

Inspirerande! Hade kunnat lyssna i några timmar till!

Lillevi Reithmeier

Sweco Systems AB

Mycket uppskattat och inspirerande

Anita Stenhart

Svensk Kollektivtrafik

Fredrik lyckades fånga åhörarna, och presentera sitt ämne på ett roligt och spännande sätt. Kul att han också använde Expectrums egen Nao i föreläsningen

Inger Sjölund Bengtsson

Expectrum

Mycket intressant och bra leverans! Förra gången vi anlitade Fredrik gjorde vi en talkshow med en host som ställde frågor. Det var den föreläsning som fick bäst betyg på hela eventet. Denna gången hade vi inte vår talkshow-host så Fredrik presenterade själv. Det var minst lika bra och väldigt intressant och uppskattat.

Nicolina Stefansson

Cisco/eventchef

Jag tyckte Fredrik hade en bra balans mellan humor och seriositet. Han framstod trovärdig, kunnig och påläst (vilket jag förstår att han är). Det var inledningsvis roligt att få träffa roboten och få se lite vad den kan göra, samt höra historier om vad den eller dens kompisar har gjort.

Frida Larsson

ESSIQ Väst

Fredrik var helt fantastisk. Vårat möte uppskattade verkligen hans föreläsning. Han var påläst vad gäller samhället och kombinerade fakta men glimten i ögat

Eva Rundlöf

Försvarsförbundet

Våra förväntningar uppfylldes med råge. Fredrik var väldigt påläst i ämnet och gjorde föreläsningen lättförståelig och intressant. Vi citerar en åhörare - Lämnade föreläsningen med ett leende och ståpäls.

Rosa Flank

Gagnefs kommun

Bra tempo, bra språk, lyckades skapa en god kontakt med publiken.Tanken med föredraget var att starta en diskussion om vårt företags förmåga att anpassa oss till en okänd framtid. Vi återkom flera gånger till Fredriks anförande i efterföljande work shops.

Peter Wigren

Teknisk Chef

Innehåll och budskap blev över mina förväntningar eftersom det innehöll sådan information som man kanske inte tänker hör till ämnet.Fredrik var otroligt duktig på att prata om ämnet på ett engagerande och tänkvärt sätt. Många frågor blev rätt dystopiska men det balanserades i slutet av en bra och positiv framtidsspaning.

Peter Löfstedt

Borlänge Energi

Vi är nöjda med Fredrik på scenen både i en föreläsning för vuxna samt i föreställningen för barn/familjer. Fredrik är en trevlig person och vi tycker att allt fungerat toppen!

Sofi Olsson

Borlänge kommun

Vi arrangörer var väldigt nöjda och det verkar också som att Fredriks föreläsning gjorde stort intryck på besökarna.

Victor Fornander

Diplomat Communications

Fredrik är fantastisk!!!

Susanne Markovska

Mgruppen
Skicka en oförpliktande förfrågan på Fredrik Löfgren

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Fredrik Löfgren
Fredrik Löfgren

5 av 5 stjärnor

Fredriks föreläsning var otroligt intressant och tankeväckande. Hans framförande var medryckande och lämnade ingen besökare oberörd. Fredriks föreläsning öppnade upp för diskussioner och samtal långt efter det att han gått av scenen vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Jag är väldigt nöjd och glad över Fredriks besök hos oss. Stort tack!

Madeleine Petersson, Science Park Gotland Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Fredrik Löfgren