Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Hur du förbereder dig när samhället krisar.

Niklas Kämpargård föreläsning

Niklas Kämpargård

Niklas Kämpargård är föreläsare och skrivande fotograf med fokus på krisberedskap, prepping och semester på hemmaplan. Specialområden som kommit att ha stor betydelse under kommande samt pågående kriser.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niklas Kämpargård

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Niklas Kämpargård arbetar med att informera och hjälpa människor när det kommer till krisberedskap. Ett intresse som utvecklats under uppväxten på en bondgård, samt något som tog ytterligare fart när han arbetade som sjuksköterska i katastrofdrabbade områden runtom i världen. Att jobba under premisserna som råder under katastrofer är väldigt påfrestande, men har också gett Niklas kunskap och insikter som är helt ovärderliga för hans arbete idag. Men det tar inte slut där, utöver sin vana för katastrofer har han även arbetat som sjuksköterska hos ambulansen på hemmaplan i Sverige - ett jobb som kräver både hög kompetens och ett stresståligt psyke. Våren 2020 drabbades världen av en global pandemi. Nyheten slog ner som en bomb och förändrade vårt sätt att leva och agera på över en natt. Väldigt få personer var förberedda på att ett liknande scenario skulle kunna inträffa här i Sverige. Vi kunde snabbt se hur folk agerade i panik i matbutikerna exempelvis. Vem hade  kunnat förutspå hysterin över en så basal sak som toalettpapper? Med sin enorma erfarenhet och kompetens föreläser Niklas om allt ifrån hur du förbereder dig inför en kris till varför du bör semestra på hemmaplan. Samtalsämnen som han även berört i podden "Beredsam" tillsammans med Anna-Maria Stawreberg och Herman Geijer. Missa inte denna trollbindande föreläsning som handlar om ett ämne som berör varenda människa på hela jorden.    

Därför ska du boka en föreläsning med Niklas Kämpargård:

 • Verktyg för hur du preppar och förbereder dig inför kriser.
 • Hur du maximerar din semestertid, hållbart och smart i Sverige
 • Lär dig att klara av det mest oförutsägbara av allt, vädret.

Att Niklas Kämpargård trivs bäst bland djur och natur framgår tydligt i de många böckerna han författat. Med titlarna, ”Krishandboken”, ”Svemester” ”Storm – översvämning och torka” samt ”Lev som en bonde” lyfter han vikten av att kunna ta hand om sig själv. Där nyckeln är kunskap och tillförsikten att klara sig genom prövningar, vedermödor eller när saker helt enkelt inte går som planerat. I höst utökas samlingen ytterligare med böckerna, ”Svemester – Vinter med fokus på svenska vinterupplevelser” och ”Preppa mat – allt du behöver veta om livsmedel i kristider”. Han medverkar även som expert i SVTs programserie ”Samhällskollaps” – ett program som undersöker Sveriges krisberedskap genom att utsätta centrala beslutsfattare för olika simulerade kriser.

Niklas har en passion för självhushållning, odling och matlagning på bra råvaror, vilket också ligger till grund för hans kunskap samt trivsel i skogen- såsom trädgården. Det stora intresset för resor och friluftsliv på hemmaplan genererade i ännu mera kärlek för Sverige och dess natur. Att spendera tid i ett tryggt hemland har många fördelar, där en av de gynnar landets ekonomi samt miljön.

Hans inriktning och kompetens inom samhällsfrågor, natur, resor och trädgård sprider han gärna vidare. För med hjälp av kunskap kan man minimera faktorerna för utsatthet, vare sig det handlar om kriser, semester eller livsmedelsprodukter. Låt dig inspireras och förstå värdet bakom närproducerat, prepping och semester i Sverige.

Visa föreläsningar med Niklas Kämpargård

  Enkelt att vara ute

  Är en föreläsning som tar upp möjligheterna att vara ute året om utan att behöva bli fast i utrustningsdjungeln. Sova ute, äta ute, jobba ute och mötas ute, ett naturligt sätt att tillbringa vardag och helg utomhus. Det du får med dig av föreläsningen är:

  • Hur man bör tänka för att ge sig ut på kortare eller längre turer.
  •  Bortsett från rena utrustningstips och orienteringsövningar är föreläsningen full av inspiration för att locka dig att vilja uppleva Sveriges natur.
  • Ta del av en rad positiva fördelar med naturen och lär dig hantera din stress och förbättra ditt välmående.

  Svemester – res smart och hållbart i Sverige

  • Möjligheten att se Sverige som ett resmål, semestra och uppleva mer på hemmaplan. Det finns fantastisk natur och aktiviteter att utforska när det kommer till Sveriges utbud.

  Lev som en bonde

  • 100 sätt att klara sig själv. Värdet av att faktiskt stå helt på egna ben.
  • Självhushållning, allt från att odla själv till det lilla lantbruket. Fördelen med att inte vara beroende av leverantörer och att själv kunna skräddarsy den egna tillgången.
  • Bondens skafferi – recepten och teknikerna för att äta bättre. Få så mycket mat för så lite pengar som möjligt. Dessutom nyttig sådan.

  Andra ämnen

  • Prepping och krisberedskap – Så ökar du din egen, företagets och organisationens möjligheter att fungera i kristider.
  • Preppa mat – allt du behöver veta om livsmedel i kristider. Vilka produkter man bör se till att ha hemma.
  • Storm, översvämning och torka – så klarar du vädrets alla utmaningar. Nödvändiga och praktiska tips för det du behöver tänka på om något opåverkbart inträffar.
  • Den giftfria trädgården. Att äta mer organiskt och närodlat.

Referenser

Föreläsningen motsvarade våra förväntningar. Vi var själva delaktiga i formuleringen av uppdraget med Niklas, för att få en föreläsning anpassad för oss!

Leader Gute Ideell förening
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niklas Kämpargård

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Niklas Kämpargård