Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Överlev samhällets kriser

Foto Richard Ryan_Niklas Kämpargård_Athenas_Föreläsare

Niklas Kämpargård

Från höjd terrorberedskap, sviktande självförsörjningsgrad, svajande elförsörjning och skenande inflation. Niklas Kämpargård, expert på krisberedskap, förbereder dig för dagens samhällsutmaningar.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Niklas Kämpargård

 • Niklas förvandlar din oro till en känsla av kontroll och empowerment. Efter föreläsningen kommer du att känna att du har verktygen att ta tag i din egen vardag.

 • Niklas fokuserar inte bara på fysisk beredskap, utan även på att bygga mental styrka för att kunna hantera kriser med ett klart sinne.

 • Han ger dig konkreta tips och tekniker för att hantera allt från ekonomiska svängningar till naturkatastrofer. Du går därifrån med en handlingsplan.

Skicka en icke-bindande förfrågan på Niklas Kämpargård

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Niklas

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

I en tid av osäkerhet, då säkerhetssituationen försämras och olika påverkanskampanjer och hot påverkar oss i grunden, ger en föreläsning med Niklas Kämpargård dig kunskap och verktyg för att förbereda dig för framtida utmaningar. Lär dig att navigera i en värld fylld med förändringar, falska nyheter och en ökad hotbild. Det handlar inte bara om att förstå riskerna, utan att också ta kontroll över din egen krisberedskap och göra smarta val i en komplex vardag. Rusta dig inför en osäker framtid och skaffa dig unika verktyg för att hantera en förändrad säkerhetssituation.

Därför ska du boka Niklas Kämpargård

 • Niklas förvandlar din oro till en känsla av kontroll och empowerment. Efter föreläsningen kommer du att känna att du har verktygen att ta tag i din egen vardag.

 • Niklas fokuserar inte bara på fysisk beredskap, utan även på att bygga mental styrka för att kunna hantera kriser med ett klart sinne.

 • Han ger dig konkreta tips och tekniker för att hantera allt från ekonomiska svängningar till naturkatastrofer. Du går därifrån med en handlingsplan.

Tänk dig en situation där du står inför en oförutsedd kris – kanske en naturkatastrof, ekonomisk nedgång eller en allvarlig hotbild. Hur skulle ditt företag hantera detta? Hur skulle du personligen förhålla dig? Det är här föreläsaren Niklas Kämpargård kommer in i bilden.

Niklas Kämpargård är en av Sveriges ledande experter på krisberedskap och personlig resiliens. Med en bakgrund som sträcker sig från arbete som sjuksköterska i katastrofområden till författarskap av flera inflytelserika böcker som ”Krishandboken” (2018), ”Storm, översvämning och torka – så klarar du vädrets utmaningar” (2020), ”Preppa Mat – Allt du behöver veta om livsmedel i kristider” (2021), och den allra senaste ”Urbant Kaos: Så klarar du kriser i det moderna samhället” (2023), levererar Niklas Kämpargård föreläsningar som är lika tankeväckande som de är praktiska.

Att boka Niklas Kämpargård till ditt event innebär att du får en engagerande talare som inte endast teoretiserar, utan som aktivt delar med sig av verkliga erfarenheter och lösningar som har testats i fält. Hans perspektiv är unikt mångfacetterat; han rör sig obehindrat mellan ämnen som psykologisk resiliens, ekonomisk säkerhet och praktisk beredskap.

Vad får du och ditt företag ut av en Niklas Kämpargård föreläsning? För det första, en konkret handlingsplan för hur ni bäst förbereder er för framtidens utmaningar. För det andra, en ökad förståelse för hur man som organisation kan agera proaktivt snarare än reaktivt när krisen är ett faktum. Och slutligen, en unik inblick i hur man bygger en robust företagskultur som kan stå emot även de mest oväntade händelser.

Investera i förmågan att förstå och hantera osäkerhet – för både ditt företag och dess medarbetare. Med Niklas Kämpargård som föreläsare får ni verktyg som gör er mer motståndskraftiga i en föränderlig värld. Missa inte denna möjlighet att stärka ert företags framtid.

Foto: Richard Ryan

Visa föreläsningar med Niklas Kämpargård

  Urbant Kaos – Så klarar du kriser i det moderna samhället

  • Inte sedan kalla kriget har osäkerhetsfaktorerna i Europa varit lika stora som idag. Stigande elpriser, skenande inflation, bristande lagerhållning och boräntor som påminner om dem på 80-talet. Krig i Europa, rustande arméer och maktgalna män. Det är inte utan orsak som vi är oroliga.
  • Hur ska man egentligen tänka för att inte dras med i negativa tankar när snudd på allt vi gör är beroende av någon annan? Lånen, elpriserna, stigande matpriser, hotbilden och känslan av att vara fast i en struktur där vi egentligen inte kan påverka mycket mer än vår egen beredskap.
  • Föreläsningen Urbant Kaos ger dig förståelse och verktyg för att agera förebyggande och välja rätt i en snabbt skiftande vardag. Det är hög tid att preppa smart och rusta för en osäker värld där falska rykten och medvetna påverkansoperationer initieras för att underminera vår trygghet och förändra vårt sätt att tänka.

  Enkelt att vara ute

  Är en föreläsning som tar upp möjligheterna att vara ute året om utan att behöva bli fast i utrustningsdjungeln. Sova ute, äta ute, jobba ute och mötas ute, ett naturligt sätt att tillbringa vardag och helg utomhus. Det du får med dig av föreläsningen är:

  • Hur man bör tänka för att ge sig ut på kortare eller längre turer.
  •  Bortsett från rena utrustningstips och orienteringsövningar är föreläsningen full av inspiration för att locka dig att vilja uppleva Sveriges natur.
  • Ta del av en rad positiva fördelar med naturen och lär dig hantera din stress och förbättra ditt välmående.

  Svemester – res smart och hållbart i Sverige

  • Möjligheten att se Sverige som ett resmål, semestra och uppleva mer på hemmaplan. Det finns fantastisk natur och aktiviteter att utforska när det kommer till Sveriges utbud.

  Lev som en bonde

  • 100 sätt att klara sig själv. Värdet av att faktiskt stå helt på egna ben.
  • Självhushållning, allt från att odla själv till det lilla lantbruket. Fördelen med att inte vara beroende av leverantörer och att själv kunna skräddarsy den egna tillgången.
  • Bondens skafferi – recepten och teknikerna för att äta bättre. Få så mycket mat för så lite pengar som möjligt. Dessutom nyttig sådan.

  Andra ämnen

  • Prepping och krisberedskap – Så ökar du din egen, företagets och organisationens möjligheter att fungera i kristider.
  • Preppa mat – allt du behöver veta om livsmedel i kristider. Vilka produkter man bör se till att ha hemma.
  • Storm, översvämning och torka – så klarar du vädrets alla utmaningar. Nödvändiga och praktiska tips för det du behöver tänka på om något opåverkbart inträffar.
  • Den giftfria trädgården. Att äta mer organiskt och närodlat.

Referenser

Föreläsningen motsvarade våra förväntningar. Vi var själva delaktiga i formuleringen av uppdraget med Niklas, för att få en föreläsning anpassad för oss!

Leader Gute Ideell förening

Proffsig och lugn föreläsare som knöt fin kontakt med publiken. Alla var supernöjda efteråt - både vi som arrangörer och publiken.

Jenny Pettersson

Vara folkbibliotek
Skicka en icke-bindande förfrågan på Niklas Kämpargård

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Niklas Kämpargård