Laddar innehåll ...

Max Tegmark - Forskare, fysiker och världens smartaste svensk

Max Tegmark

Forskare, fysiker och världens smartaste svensk

En föreläsning med den världsberömde fysikern Max Tegmark är en resa in i universums djupaste mysterier. Han har kallats ”Mad Max” och ”världens smartaste svensk” och räknas idag till en av de mest framstående forskarna i världen. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas!


Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Max Tegmark har som jobb att besvara livets stora frågor. Han är nämligen professor i fysik vid en av världens mest prestigefulla universitetsinstitutioner: MIT. Inte bara detta, han räknas också till en av världens mest framstående forskare och har kallats ”världens smartaste svensk”. Men inte till en början. När Max Tegmark först delade med sig av sina teorier ansågs de av allmänheten vara så tokiga och framför allt radikala att han kallades ”Mad Max”.

Under sina arbetsdagar funderar Max Tegmark på universums storlek, oändligheten, tidens begynnelse etc. De saker han har kommit fram till genom åren har lagt grunden till den vetenskapliga bild vi idag har av universum. Denna bild gäller allt från universums uppkomst, Big Bang, materia och mörk materia till parallella universum, tid och rum.

Förutom att ha skrivit vetenskapliga artiklar, vilka tillsammans genomsyrar fysiken och populärvetenskapen, är Max Tegmark aktuell med boken ”Vårt matematiska universum”. Han talar gärna om boken, universums djupaste mysterier och det vi kan veta, eller inte veta, om verkligheten i sina föreläsningar. Du kan boka ett föredrag med honom hos oss på Athenas. Max Tegmark föreläser på såväl svenska som på engelska.

    Föreläsningar med Max Tegmark

    • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar eller föredrag med Max Tegmark. Han skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden