Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Stark genom klimakteriet - om hälsa och välmående, inifrån och ut

Monika Björn föreläsning - Stark genom klimakteriet - Hälsoexpert

Monika Björn

Entreprenör inom hälsa, yoga och träning

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Så inspirerande föredrag om ett ämne vi kvinnor behöver mer info om.

Annika Olsson - Wellspect Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Monika Björn

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Monika Björn är en av Sveriges mest välkända yogalärare. Hon har rest världen runt för att introducera träningsformen "spinning" och hennes hjärtefrågor har med hälsa och välmående att göra - inifrån och ut. Monika inspirerar till en holistisk syn på kroppen och långsiktig hälsa oavsett vilken ålder man befinner sig i. Monika Björn har över 25 års erfarenhet av att jobba med hälsa på både grupp- och individnivå, som hon delar med sig av i sina föreläsningar om hälsa, träning och att som kvinna vara stark genom klimakteriet. Boka en inspirerande Monika Björn föreläsning idag hos oss på Athenas!

Därför ska du boka en Monika Björn föreläsning:

 • Monika lever och andas det hon föreläser om: långsiktig hälsa, i en stark, glad och funktionell kropp – och är därför alltid engagerad, passionerad och inspirerande att lyssna till
 • Hon har arbetat med träning och hälsa i över 25 år med mängder av utbildningar och praktisk erfarenhet i bagaget
 • Hon talar om sådant få vågar tala om på ett öppet, rakt och ärligt sätt. Exempelvis vänder hon sig till kvinnor om att gå stark genom klimakteriet. Ett viktigt och inspirerande budskap om att ta kontrollen över sitt liv!

Monika Björn har arbetat med träning och hälsa i över 25 år, både i Sverige och internationellt. Hon har en fil. kand i idrottsvetenskap och psykologi från Göteborgs Universitet och fortsätter alltjämt att vidareutbilda sig, både i Sverige och utomlands. Monika brinner passionerat för träning, rörelse och kvinnohälsa. Hon träffar cirka 200 kvinnor under en vanlig arbetsvecka på sina publika yogaklasser. Idag driver hon en yogaskola – Yoga247, anordnar retreats och är delägare i en personlig tränings-studio. Hon är också en av upphovskvinnorna till det framgångsrika yogakonceptet Hot MOJO.

2017 släppte hon sin första bok ”Yoga för dig som tränar” och i november 2018 publicerades bok nummer två: ”Stark genom klimakteriet”(Norstedts).  Monika lever som hon lär och tränar både löpning, tyngdlyftning, olika former av styrketräning, förutom en daglig dos av yoga och meditation.

”Hälsa för livet” är en av Monikas deviser. Hälsa för livet betyder rörelse, mat, återhämtning, sömn, kärlek och att ha ett sammanhang. Träning som innefattar både styrka, kondition och rörlighet, men som också skänker glädje och välmående. Mat som inte bara är hälsosam och näringsrik, men också är god och välsmakande. Återhämtning i olika former, oavsett om den innehåller lugna skogspromenader, isbad, andningsövningar eller meditation. Att lära sig uppskatta sömnen och dess påverkan på både kroppen och psyket, vad man kan göra för att sova bättre och varför det är extra viktigt särskilt i dessa tider av ständig uppkoppling. Att vårda personliga relationer/vänskapsband och trivas på jobbet som ett led i att må bättre, längre, då vi vet att bra relationer till andra människor stärker våra chanser till en god mental hälsa.

Boka en inspirerande Monika Björn föreläsning idag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Monika Björn

  Monika Björn föreläsning

  Stark genom klimakteriet

  • Förr eller senare hamnar halva befolkningen där, men allt för få förstår vad det innebär och hur man kan gå stark igenom det.
  • Nämn ordet klimakteriet och de flesta tänker på något negativt. Men så behöver det inte vara! Författaren och träningsexperten Monika Björn pratar med både humor och allvar om hur vi själva kan påverka vårt välmående.
  • Stark genom klimakteriet är en föreläsning för aktiva kvinnor mellan 35-60 år, som vill ta makten över sin egen hälsa. En föreläsning som visar att det finns hopp – och att det finns många saker man själv kan göra för att må bättre under en för många tuff tid i livet.
  • Föreläsningen, precis som Monikas bok med samma namn, vänder sig framför allt till kvinnor, men även till alla dem som träffar kvinnor i klimakteriet på daglig basis: läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, psykologer, chefer, personliga tränare, yogalärare m.m, (likväl alla som jobbar med en kvinna mellan 40-60, eller de som lever med en kvinna i detta åldersspann….).
  • En sak är ju trots allt säker, förr eller senare hamnar hälften av befolkningen i klimakteriet och när du väl hamnar där kan hon lova dig att kunskap är makt. Att veta vad du kan göra åt de vanligaste besvären, ställa rätt frågor och inte ge dig förrän du hittar vilken lösning som funkar för dig.

  Monika Björn föreläsning

  Hälsoföreläsning

  • Boka en hälsoföreläsning om träning, näring, hälsa med Monika Björn! Hon anpassar gärna föreläsning efter era behov och önskemål.
  • En föreläsning som kan stärka arbetsplatsen och inspirera till förändring i såväl arbetslivet som privat!

  Monika Björn konferencier / moderator

  Konferencier / moderator

  • Hör av dig till oss för att boka Monika Björn som konferencier och/eller moderator till ert event!

  Monika Björn övrigt

  Monika Björn kan även bokas för:

  • Meditations- och andningsövningar
  • Yoga (tid är flexibelt)
  • Isbad

Referenser

Så inspirerande föredrag om ett ämne vi kvinnor behöver mer info om.

Annika Olsson

Wellspect

Föreläsningen var otroligt lyckad och uppskattad! Vi är jättenöjda och alla våra förväntningar uppfylldes.

Smilla Jörnlid

Kappahl

Monika var tydlig och lätt att lyssna på och det märks att hon brinner för kvinnor hälsa och klimakteriet. Tiden gick förbi alldeles för fort. Personalen har idag, dagen efter, kommit med mycket positiv feedback idag.

Therese Zetterup, Avdelningschef

Kirurgkliniken Blå Stjärnans Djursjukhus

Påläst, forskningsbaserad, rolig och välavvägd!

Sara Hjerpe, HR

Kungsbacka kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Monika Björn

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Monika Björn
Monika Björn

5 av 5 stjärnor

Så inspirerande föredrag om ett ämne vi kvinnor behöver mer info om.

Annika Olsson - Wellspect Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Monika Björn