Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Det psykologiska behovet av att sakta ned istället för att öka hastigheten

Svend Brinkmann föreläsning

Svend Brinkmann

Professor i psykologi, författare och populär föreläsare med spännande föreläsningar om vår tids utvecklingstvång.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Svend Brinkmann

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Svend Brinkmann är en av de starkaste rösterna i debatten om vår tids tendenser, och hur vi kan gå både med och mot dem. Hans böcker toppar bästsäljarlistorna. Nu har du äntligen möjlighet att uppleva en Svend Brinkmann föreläsning live för en både tankeväckande, aktuell och underhållande föreläsning om hur vi kan motstå vår tids utvecklingskultur, och istället stanna upp i tillvaron.

Svend Brinkmann är professor i psykologi på Aalborg Universitet i Danmark. Hans egen forskning gränsar och flyter mellan psykologi, filosofi och kulturanalys och han är författare till en rad böcker inom dessa områden. En Svend Brinkmann föreläsning är en garanti för ett lyckat event!

Sedan 2009 har Svend Brinkmann varit professor i allmänpsykologi och kvalitativa metoder vid den Humanistiska Fakulteten på Aalborg Universitet i Danmark. Samtidigt har han skrivit en rad böcker och publicerat mer än 150 vetenskapliga artiklar om sin forskning.

Svend Brinkmann blev känd för allmänheten efter att ha skrivit boken ”Stå fast – Vägra vår tids utvecklingstvång” som handlar om att sakta ner i en tid av utveckling och konstant förändring – att ha rötter istället för fötter. Där går han hårt mot vår tids, som han kallar, ”självutvecklingstyranni”.

Svend Brinkmann föreläser om ämnen som; sorg och sorgeprocesser, vår tids explosion av psykiatriska diagnoser, att finna lugn och ro i tillvaron. Oavsett ämne så är en Svend Brinkmann föreläsning både fascinerande, utvecklande och inspirerande!

Därför ska du boka Svend Brinkmanns föreläsning

 • Spännande analyser av vår tids kultur, och behovet av att sakta ned istället för att öka hastigheten.
 • Nya tankeväckande idéer och perspektiv om kultur och liv som härstammar från forskning inom psykologi.
 • En fantastisk föreläsare som griper tag, inspirerar och underhåller på samma gång.
Visa föreläsningar med Svend Brinkmann

  Svend Brinkmann föreläsning

  Människan – Det sörjande djuret

  • Sorgen har med all rätta varit kärnan i människans reflektioner över tillvaron och existensen. I tider som dessa kommer böcker, TV-program, filmer och musik som behandlar ämnet om sorg. Dessutom är den nya psykiatriska diagnosen ”komplicerad sorg” på väg. Men sorg är inte en sjukdom som kan övervinnas utan ett livsvillkor för människor som kan känna och uppleva kärlek.
  • I denna föreläsning utvecklar Svend Brinkmann sorgens väsen och villkoret att leva med sorg – och diskuterar vad sorgen berättar för oss som människor i den moderna världen som kräver effektivitet, lycka och positivitet. Vilket på många sätt står i kontrast till sorgen som ett grundvillkor.

  Svend Brinkmann föreläsning

  Att sakna

  • När man bestämt sig för något, är det stor chans att man saknar något annat och detta har blivit svårt då det råder en utbredd rädsla för att sakna något som blivit kallat FOMO eller Fear Of Missing Out.
  • I denna föreläsning förklarar Svend Brinkmann varför det inte bara är bra, utan nödvändigt med saknad i en ständig utvecklingskultur som våran. Saknad är en inre del av ett bra liv – etiskt, existentiellt och psykologiskt. Det finns faktiskt en anledning att se fram emot att ”sakna”.

  Svend Brinkmann föreläsning

  Ståndpunkter

  • Svend Brinkmann utgav för ett par år sedan boken ”Stå fast” som blev en succé genom att uppmuntra motståndet mot den genomgripande utvecklingen i tiden. Men boken lämnade några grundläggande frågor: Vad är värt att stå fast vid i tillvarelsen? Vad har människan plikt till att göra? Vad är ens ett meningsfullt liv?
  • Med ”Ståndpunkter” försöker Svend Brinkmann presentera några svar på dessa existentiella frågor, som samtidigt kan ses som en kritik av nutidens utvecklingshets och att göra allt till ett medel för något annat än att se saker som mål i sig.
  • Svend Brinkmann slår igenom tio existentiella ställningstaganden, inklusive värdighet, frihet, kärlek, förlåtelse och sanning som är värda att stå fast för och att uppfatta som värdefulla i sig själva.

  Svend Brinkmann föreläsning

  Stå fast: En uppgörelse med tidens utvecklingstvång

  • Konstant utveckling av kompetenser, personlighet och självkänsla har blivit ett krav i vår accelererande kultur. Den eviga förändringen blir gradvis det enda permanenta i våra liv. I denna föreläsning frågar Svend Brinkmann om vi har nått gränserna för hur mycket flexibilitet och motståndskraft som människor kan kapa.
  • Vilka är konsekvenserna för integritet, lojalitet och plikt när vi ständigt måste utvecklas? I denna Svend Brinkmann föreläsning introduceras tankar som betonar lugn, värdighet och plikt som ett motstånd mot dagens utvecklingstvång.

  Svend Brinkmann föreläsning

  Det diagnostiserade livet

  • Vi uppenbarar en explosion i spridningen av psykiatriska diagnoser bland både barn och vuxna. Ungefär 10 procent av befolkningen är på antidepressiv medicin.
  • Hur förklarar vi denna explosiva spridning? Är människor sjukare, eller mer annorlunda än tidigare? Eller har våra begrepp om sjukdom och hälsa förändrats så att vi har blivit mer benägna att diagnostisera och förstå våra problem i ljuset av detta?
  • Vad händer med ett samhälle som ser sina problem genom att diagnostisera människor? Och hur ska professionella förhålla sig till utvecklingen? Baserat på dessa frågeställningar kommer Svend Brinkmann att fokusera på diagnoskulturen och de utmaningar vi står inför.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Svend Brinkmann

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Svend Brinkmann