Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Motmedel mot en allt mer polariserad värld

Per Grankvist föreläsning

Per Grankvist

Föreläsare, författare och folkbildare som gör samtida, komplexa ämnen till något begripligt, lärorikt och underhållande.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Per Grankvist

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Per Grankvist är journalist, författare, folkbildare och föreläsare. Hans förmåga och talang att förklara aktuella samtida ämnen på ett begripligt och underhållande sätt har lett till att han tagit emot såväl priser som hyllningar för sitt arbete. Han varvar nya forskningsrön med inslag av konst, kultur, historia och träffsäkra anekdoter för att visa klara samband kring oss själva och vår samtid. Boka en inspirerande Per Grankvist föreläsning!

Tre anledningar att boka en Per Grankvist föreläsning:

 • Han är en av Skandinaviens främsta experter inom hållbarhetsfrågor och förklarar hur det kan bidra till nya idéer och ökad lönsamhet i näringslivet
 • Han har en sällsynt förmåga att på ett underhållande och begripligt sätt ge nya perspektiv och förklara samtida frågeställningar och problem
 • Han adderar oanade perspektiv genom en blandning av kultur, historia och personliga anekdoter

Filterbubblor, sociala medier, fake news, klimathot och hållbarhet. Termer, fenomen och problem de flesta känner till. Men vad är det egentligen, och hur ska vi hantera det? Under en Per Grankvist föreläsning gör han komplexa ämnen till något begripligt, lärorikt och underhållande. Han är en av Skandinaviens främsta experter inom hållbart företagande, och ger nya perspektiv på samtida debatter och problemställningar.

En Per Grankvist föreläsning kännetecknas av en blandning av ny forskning, konst, kultur och historia som ger nya perspektiv på ett underhållande sätt. Han har kallats en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell för sin förmåga att sätta enstaka händelser i ett större sammanhang och för att nyfiket utforska oväntade områden.

Hans bok ”CSR i praktiken” ingår idag i kurslitteraturen på många av landets universitet. Idag är han aktuell med boken ”Den stora bubblan” där han skriver om hur vi kan få kontroll över våra flöden på internet och sociala medier för att slippa bli offer för fake news och andra saker som bidrar till en falsk världsbild.

Boka en inspirerande Per Grankvist föreläsning – intellektuell underhållning när den är som bäst!

Visa föreläsningar med Per Grankvist

  Per Grankvist föreläsning

  Ta hål på bubblan och kontroll över dina sociala flöden

  • Per Grankvist har skrivit den uppmärksammade boken ”Den stora bubblan” som är ett motmedel mot en allt mer polariserad värld.
  • I denna Per Grankvist föreläsning visar han hur du åter tar kontroll över ditt flöde, hur du undviker att bli lurad av fake news och vad du ska göra för att återfå en balanserad världsbild.
  • Under föreläsningen berättar Per även om sitt folkbildarprojekt ”Väljarskolan” som gick från noll till att nå över 120 000 personer på Instagram, på bara 100 dagar under valrörelsen. Slutsatserna kommer hjälpa dig att förstå hur din organisation kan nå in i andra gruppers bubblor med era berättelser och budskap.

  Per Grankvist föreläsning

  Klimatet och kapitalet sitter i samma båt

  • Per har studerat hur mer än 500 bolag över hela världen arbetat med hållbarhetsfrågor för att komma till rätta med miljöförstöring, taskiga förhållanden i leverantörskedjan, bristande jämställdhet och dålig mångfald.
  • I denna Per Grankvist föreläsning visar han hur man med rätt kunskap och rätt inställning kan tackla utmaningarna och ta samhällsansvar på ett sätt som ökar lönsamheten direkt och samtidigt gör kunderna nöjdare.
  • Pers unika sätt att mixa kunskap och tydliga exempel med humor gör att publiken på bara en timme får konkreta idéer, inspiration till att tänka nytt och en fördjupad förståelse för hur man går från ord till handling.

  Per Grankvist föreläsning

  Hitta engagemanget – i livet och på jobbet

  • När vi känner att vi inte har kontroll över vår situation och att vi inte kan göra något åt det är en stor källa till stress och oengagemang. Forskning visar att vi kan undvika att bränna ut oss om vi hittar vad vi brinner för och därmed gör vardagen mer meningsfull.
  • Per Grankvist har skrivit en kritikerrosad bok om personligt engagemang och är en av Sveriges främsta experter i ämnet. I den här föreläsningen får du lära dig mekanismerna bakom engagemang, hur man kan hitta det i vardagen och varför arbetsplatser där man ofta äter tårta har mer engagerade medarbetare.

  Per Grankvist föreläsning

  Ett lättare sätt att rädda världen – en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne

  • Vi måste prata om hållbarhet. Problemet är bara att det är världens kanske mest komplexa och tråkigaste ämne att prata om. Per Grankvist är författare till “CSR i praktiken” och har har lösningen: skippa teorin, hoppa över moralen och prata om hur vi kan tjäna pengar på det.
  • Konsumtionshets och klimatkris, integrationsproblem och bristande mångfald är bara några exempel på de hållbarhetsfrågor som företag förväntas att jobba med för att ta sitt samhällsansvar i dag. Boka en inspirerande och aktuell föreläsning full av handfasta tips skräddarsydda för din verksamhet!

  Per Grankvist föreläsning

  Hållbarhetstrenderna inget företag får missa

  • Hur påverkas ett företag eller en organisation av att medborgarna får ett ökat engagemang för en bättre värld? Hur kan man möta konsumenternas behov och dra nytta av deras idéer? Hur kan man göra sitt företag mer hållbart och samtidigt tjäna pengar på det?
  • I denna Per Grankvist föreläsning berättar han om de fem trender som du måste ha koll på framöver. Han blandar tunga fakta med humor och tydliga exempel på vad du kan lära dig av några av världens mest innovativa verksamheter.
  • I stället för abstrakta bilder och långa PowerPoints utgår Per Grankvist från en Coca Cola-flaska, en skruvdragare, ett försäkringsbrev, en gammal slips och en löpartröja. Boka en annorlunda, underhållande och tankeväckande föreläsning om ett av vår tids viktigaste ämnen!
Skicka en icke-bindande förfrågan på Per Grankvist

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Per Grankvist