Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

Brobyggare som vill öppna upp för samtal och diskussion mellan olika grupper

Özlem Cekic föreläsning

Özlem Cekic

Debattören och f.d politikern Özlem Cekic föreläser om kommunikation och vikten av att våga möta olika åsikter och tankar.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Özlem Cekic

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Özlem Cekic är brobyggare, debattör, tidigare politiker och en mycket eftertraktad föreläsare. Hon har jobbat med narkomaner på gatan, som tolk i domstol, suttit i danska folketinget och brinner för att föra människor närmare varandra. När hon inte skriver böcker, samtalar med meningsmotståndare eller bjuder avsändare av hatbrev på #Dialogkaffe är hon ute på uppdrag för att guida verksamheter till ökad förståelse för lyckad integration och mångfald. Boka en inspirerande Özlem Cekic föreläsning här!

Özlem Cekic har länge varit en tongivande frontfigur i den offentliga debatten i Danmark. Hon har en bred yrkeserfarenhet och är en av landets mest kunniga och efterfrågade föreläsare. Vi är stolta över att nu kunna erbjuda hennes föreläsningar även i Sverige!

I dag har Özlem Cekic lagt politiken på hyllan, men hon är fortfarande en politisk människa som brinner för att skapa lyckad integration, ökad förståelse och interaktion mellan olika befolkningsgrupper i samhället. En Özlem Cekic föreläsning är mer aktuella än någonsin, då vi lever i ett samhälle där både invandringen och klyftorna ökar.

Özlem Cekic är utbildad sjuksköterska och jobbade länge inom psykiatrin och med utsatta människor i samhället. 2007 blev hon invald i danska folketinget, som första kvinnliga ledamoten med en muslimsk invandrarbakgrund. Hon var ledamot i folketinget ända till 2015 och blev under sin politiska karriär ett känt ansikte i den offentliga debatten, bland annat för sitt brinnande engagemang för de utsatta i samhället och drivkraft att alltid försöka bygga broar och skapa dialog – även i motvind.

Özlem Cekic är en flitigt anlitad föreläsare och rådgivare inom ämnen som integration, invandring, kulturkrockar och brobyggning. Hon har även skrivit flera böcker, bland annat ”Hvorfor hader han dig mor?”, (Mamma, varför hatar han dig?) (2017).

Boka en inspirerande Özlem Cekic föreläsning hos Athenas!

Visa föreläsningar med Özlem Cekic

  Özlem Cekic föreläsning

  Mamma, varför hatar han dig?

  • I denna ärliga och upplysande Özlem Cekic föreläsning, som är baserad på hennes bok med samma titel, får du ta del av möten med de olika människor hon har träffat under arbetet med boken.
  • Vi får höra om mötet med högerextremisten, killarna från Nörrebro i Köpenhamn, salafisten i Hizb u Tahrir-Moskén, prästen från Inre Mission och många flera. Gemensamt för alla dessa är att få vill diskutera med dem och många väljer att inte lyssna på deras argument, eftersom de kan vara svåra att ta in och ibland gör rent ut sagt ont att höra.
  • I denna Özlem Cekic föreläsning får du höra mer om dessa möten och om varifrån fördomarna, frustrationen och hatet mot judar, muslimer, danskar och homosexuella kommer ifrån. Özlem Cekic berättar även hur man rent konkret kan bygga broar till människor man inte delar värden och åsikter med.

  Özlem Cekic föreläsning

  Hur kan vi bygga broar mellan befolkningsgrupper?

  • Vi upplever i dag en massiv flyktingström och antalet av nysvenskar i Sverige stiger. Därför är det nu viktigare än någonsin att hitta sätt att förstå varandra över kulturgränserna..
  • Özlem Cekic menar att det är mer som förenar än som skiljer oss människor – även om det ibland kan vara svårt att tro. Med avstamp i detta har hon bjudit in sig själv på dialogkaffe hemma hos flera olika människor, både sådana hon varit överens med, men även hem till personer som haft totalt andra åsikter. Hon har besökt kristna, judar, muslimer, ateister, infödda danskar, nydanskar, unga, gamla och många fler.
  • Under denna Özlem Cekic föreläsning bjuder hon in till debatt och kommer med konkreta förslag på vad man själv kan göra för att räcka ut en hand till de människor man tror att man inte har någonting gemensamt med.
  • Boka en inspirerande och högaktuell Özlem Cekic föreläsning!
Skicka en oförpliktande förfrågan på Özlem Cekic

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Özlem Cekic