Laddar innehåll ...

Mattias Ribbing - Sveriges bästa minne 2009-2011

Mattias Ribbing

Mental optimerare och minnesmästare

Vi översvämmas av information och pressen på att hålla många bollar i luften har aldrig varit större. Mattias Ribbing tränade sin hjärna så till den milda grad att han blev svensk mästare i minne tre år i rad. Nu omvandlar han abstrakta tankeprocesser till konkreta verktyg för att du ska kunna ta in ny information snabbare och ligga ett steg före konkurrenterna – utan att bli stressad eller utsliten på kuppen. Boka en annorlunda, inspirerande och garanterat minnesvärd föreläsning!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

En outsinlig kunskapstörst gjorde att Mattias Ribbing började träna sin hjärna. Snart kunde han memorera över 1000 siffror i rätt ordningsföljd och titulera sig svensk mästare i minne. Följ med på en spännande resa in i din egen hjärna och lär dig konkreta metoder för att få den att prestera som bäst när det behövs som mest.

Mattias Ribbing är professionell utbildare i grunden med ett stort intresse för att lära sig nya saker. Hjärnan ville dock inte alltid lära sig lika mycket som han, så han började med minnesträning. Han blev svensk mästare i minne år 2009, 2010 och 2011 och fick som förste svensk den internationella titeln “Grand Master of Memory”. Sedan 2009 har Mattias Ribbing jobbat på heltid med att föreläsa och utbilda inom träning och optimering av hjärnans funktioner. Han har även författat tre böcker om ämnet.

Under en föreläsning med Mattias Ribbing lär du dig bland annat:
– Hur du omvandlar stress till ökat fokus
– Hur du kan väcka din kreativitet just när den behövs som mest
– Hur du snabbt och effektivt blir expert inom ett område
– Hur du orkar prestera på topp, även under långa arbetsdagar
– Hur du får andra att ta till sig – och minnas – ditt budskap

Vill du ta del av smarta metoder för att prestera bättre och uppdatera din hjärna så den frodas i dagens informationsklimat? Boka en inspirerande föreläsning hos oss på Athenas!

Mattias Ribbing also offers keynote presentations in English.

 

  Din optimerade hjärna – för mental topprestation och välmående

  • Kommer du på dig själv med att fastna i gamla hjulspår? Har du svårt att motivera dig själv när det känns trögt? Brukar du ge upp innan du når målet?
  • Hjärnan är arenan där hela ditt liv utspelas. Så fort du sätter gränser för din fantasi sätter du också hinder i ditt vardagliga liv. Mattias Ribbing tar dig med på en spännande resa in i din egen hjärna. Där visar han hur du med små förändringar i dina tankar kan göra stora förändringar i ditt liv omkring dig. Steg-för-steg får du lära dig ett roligt och nytt sätt att jobba tillsammans med din hjärna för att kunna bli ditt allra bästa jag.
  • Förutom massor av inspiration bjuder Mattias Ribbing på både kunskap och konkreta verktyg där du lär dig:
   – Att omvandla stress till bättre koncentrationsförmåga
   – Att få tillgång till kreativiteten precis när du behöver den
   – Att snabbt och effektivt ta in stora mängder av ny information
   – Att orka prestera maximalt under långa arbetsdagar
   – Att leverera ett budskap så att andra tar till sig det
   – Att utan problem hålla 10 viktiga saker i huvudet
  • Är du redo för ett mentalt vitamintillskott? Boka en inspirerande föreläsning!

  Så får du andra att minnas ditt budskap

  • När du vet hur hjärnan tar in och lagrar information kan du också bli skicklig på att kommunicera.
  • I den här föreläsningen visar Mattias Ribbing hur du konkret kan gå tillväga för att utarbeta och leverera ditt budskap så att det verkligen sjunker in hos mottagarna. Oavsett om det är ett tal på bröllopet, en diskussion vid middagsbordet eller en presentation av månadens försäljningsresultat kommer du att kunna skapa bestående minnen hos dina åhörare.

  Praktiska verktyg för pedagoger och utbildare

  • Lärande är ett samspel mellan det pedagogen lär ut och det eleven tar in. När du vet hur minnet och hjärnan fungerar under inlärning kan du optimera dina elevers lärande. Du kan nämligen både lära dina elever hur de kan göra för att minnas bättre och du kan skapa din pedagogik utifrån hjärnans premisser.
  • Mattias Ribbing är professionell utbildare i grunden. I många år har han lärt andra att minnas bättre och lärt dem att i sin tur lära andra att ta in information mer effektivt.
  • I den här föreläsningen får du ta del av nya, konkreta verktyg som du kan använda direkt i din undervisning. Vi fokuserar på att ge eleverna en förmåga att analysera, förstå och växa som människor samtidigt som de lär sig nya saker.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden