Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-01-blue

Framtidens ledarskap och framtidens städer, kommuner och sjukvård

Klara Palmberg Broryd

Klara Palmberg Broryd

Klara Palmberg Broryd är forskare, civilingenjör, entreprenör och föreläsare. Hon har tidigare varit strategi- och förnyelsedirektör i Nacka kommun med ansvar för digitalisering och kommunikation.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Klara Palmberg Broryd

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Klara Palmberg Broryd föreläser om hur arbetssätten behöver förändras i takt med de enorma utmaningar som samhället står inför. Hon talar om hur ledarskap och strategiarbete behöver anpassas till en tid som blir allt svårare att förutspå.

Klaras kunskap om komplexitet i kombination med hennes erfarenhet från ledarskap inom kommunal verksamhet gör att hon på ett tydligt sätt kan förklara hur förändringsarbete fungerar i offentlig sektor. Du lär dig bland annat skillnaden mellan enkla, komplicerade och komplexa frågor och varför det är viktigt att sortera ut vilken kategori en fråga hör till.

Därför ska du boka Klara Palmberg Broryd

 • Lär dig om ledarskap i ett samhälle som ständigt förändras och blir alltmer svåröverskådligt.
 • Få kunskap om förändrings- och utvecklingsarbete i komplexa system; exempelvis inom sjukvård och kommunal verksamhet.
 • Ta del av Klaras energi och speciella förmåga att se trender och förstå omvärldens utveckling.

Klaras föreläsningar handlar om hur det går till att på bästa sätt driva utveckling i verksamheter som har komplexa problem. Hennes verktyg och förslag till nya arbetssätt passar både för offentliga och privata verksamheter. Att klara av att bedriva förändringsarbete även när det är svårt och väcker motstånd blir mycket lättare med rätt verktygslåda.

Tack vare sin bakgrund från både forskning inom utveckling och ledarskap och att ha arbetat praktiskt med förändringsarbete inom exempelvis Nacka Kommun, har Klara en unik erfarenhet av att förstå och förklara hur en verksamhet kan åstadkomma lyckade omorganisationer.

Klara talar om hur framtidens arbetsplats behöver anpassa sig till digitalisering och på vilket sätt det går att använda digitaliseringen till sin fördel. Hon talar också om hur en organisation på bästa sätt snabbt kan anpassa sig till yttre förändringar som exempelvis en pandemi.

Några av de konkreta tips som Klara brukar ta upp är att arbeta med enkla regler och att hitta starka drivkrafter som leder till förändrat beteende. Även reflektion och feedback är viktiga faktorer för att lyckas, liksom att bygga bit för bit, s.k. ”chunking”.

Förutom att föreläsa är Klara även en erfaren moderator som leder och knyter samman utbildningsdagar och konferenser på ett avslappnat och professionellt sätt.

Visa föreläsningar med Klara Palmberg Broryd
Klara Palmberg Broryd föreläsning

Förändringsledning – praktiska verktyg för att leda och driva förändring i komplexa system

 • Om att leda och driva utveckling – effektiva angreppssätt för att lyckas med förändring.
 • Hur kan du som chef hantera förändringens alla utmaningar samt identifiera och hantera risker och hinder?
 • Hur kan vi utifrån våra olika professioner och perspektiv bidra till utveckling, förnyelse och verkliga resultat?

Sju angreppssätt för att leda och driva utveckling i komplexa system

 • Vi står inför stora utmaningar som kräver enorma omställningar. Arbetssätten behöver expandera, förbättras och anpassas till vår komplexa och föränderliga nutid.
 • En avgörande faktor för att lyckas med detta förändringsarbete är ledarskapet och de principer som styr förnyelsearbetet.
 • Klara är doktor i komplexitet och har en bred erfarenhet av verksamhetsutveckling. Med stöd av hennes egen forskning och erfarenheter bl.a från rollen som biträdande stadsdirektör i Nacka kommun kommer du under denna föreläsning att få en fördjupad förståelse för hur du kan leda och driva förändring i komplexa system

Klara Palmberg Broryd håller skräddarsydda föredrag efter kundens behov och önskemål.  Kontakta oss för att veta mer om Klara eller boka en föreläsning.

Skicka en icke-bindande förfrågan på Klara Palmberg Broryd

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Klara Palmberg Broryd