Laddar innehåll ...

Föreläsare om Hjärnan

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Hjärnan. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.

  • Det är å ena sidan kanske en aning meningslöst att diskutera vilket av våra organ som är det viktigaste. Å andra sidan finns det inga som helst tvivel om att hjärnan är något vi absolut inte kan vara utan. Inte bara rent kroppsligt, hjärnan är trots allt det som i hög grad gör oss till människor. Utan hjärnan och intelligens hade vi knappast kommit långt som art.
  • Vad vet vi om hjärnan? Föreläsningar och föredrag om ämnet Hjärnan kan handla om och/eller beröra flera aspekter, t.ex. biologiska och psykologiska. Hur fungerar exempelvis hjärnan när vi tänker, känner, drömmer, jobbar, läser eller lyssnar på musik – och vad händer när hjärnan inte fungerar som den ska?
  • Hjärnan påminner en hel del om en avancerad dator, brukar många säga. Är detta en passande beskrivning eller bara en metafor som är ett uttryck för vårt tidevarv?
  • Hjärnforskning låter förstås väldigt komplicerat, vilket det också är, men en föreläsning eller ett föredrag med Hjärnan som tema behöver inte nödvändigtvis handla om komplexa forskningsresultat. Den kan bestå av information om och lättare övningar i kommunikation samt lyfta frågor som rör hjärnan på ett lättsamt liksom spännande sätt. Beroende på den verksamhet du bedriver har du olika nytta av aspekterna, du bör dock vara uppmärksam på hur brett ämnet Hjärnan är och att du kan välja bland massor av inriktningar.