Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Hjärnan

Hjärnan styr allt, men ändå är den bara insidan vårat skallben. Den är även uppdelad i olika områden och har så mycket inbyggt och på reflex som vi inte ens  behöver tänka på. Boka en bildande och intressant föreläsning om hjärnan och få kunskap hur den funkar! Kolla in våra profiler nedan för att se vad de föreläser om eller kontakta oss så hjälper vi dig hitta det du söker till just ditt event!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Det är å ena sidan kanske en aning meningslöst att diskutera vilket av våra organ som är det viktigaste. Å andra sidan finns det inga som helst tvivel om att hjärnan är något vi absolut inte kan vara utan. Inte bara rent kroppsligt, den är trots allt det som i hög grad gör oss till människor. Utan våran hjärna och intelligens hade vi knappast kommit långt som art.
  • Vad vet vi om hjärnan? Föreläsningar och föredrag om ämnet kan handla om och/eller beröra flera aspekter, t.ex. biologiska och psykologiska. Hur fungerar exempelvis det när vi tänker, känner, drömmer, jobbar, läser eller lyssnar på musik – och vad händer när våran hjärna inte fungerar som den ska?
  • Den påminner en hel del om en avancerad dator, brukar många säga. Är detta en passande beskrivning eller bara en metafor som är ett uttryck för vårt tidevarv?
  • Hjärnforskning låter förstås väldigt komplicerat, vilket det också är, men en föreläsning eller ett föredra behöver inte nödvändigtvis handla om komplexa forskningsresultat. Den kan bestå av information om och lättare övningar i kommunikation samt lyfta frågor som rör hjärnan på ett lättsamt liksom spännande sätt. Beroende på den verksamhet du bedriver har du olika nytta av aspekterna, du bör dock vara uppmärksam på hur brett ämnet är och att du kan välja bland massor av inriktningar.