Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Föreläsare om Framtidens kommun

Varje kommun ansvarar själva för sin utveckling och att det också sker hållbart. Som så mycket annat i samhället blir det mesta digitaliserat inom kommunerna också. Allt ifrån sophämtning, till att skolmatsalen ska veta om en elev är frånvarande för att minska matsvinnet. Det handlar också om att bli effektivare, att via sensorer veta vart parkeringsplatserna finns och att äldreomsorgen fungerar på ett bra sätt. I föreläsningar om ämnet får ni ta del av hur man får in kommunen i framtiden och behåller den hållbar. Hör av dig till oss på Athenas så hjälper vi dig hitta rätt talare till ditt event!

Klicka på våra talare här nedan för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds inom ämnet framtidens kommun!

Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

eller ring oss

Tfn. 031 38 37 000
Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi har lösningar för alla typer av arranemang – oavsett budget och storlek

Athenas förmedlar årligen flera tusen föreläsningar i Sverige och resten av världen

Vi är lyhörda och hjälper er att hitta rätt föreläsare, konferencier, moderator och underhållare för just ert arrangemang

Athenas är Skandinaviens största förmedlare av föreläsningar

Athenas ser till att ni känner er trygga genom hela bokningsprocesen – från idé till genomförande

Athenas hanterar fler än 100 förfrågningar från både stora och små verksamheter – varje dag

Vi sammarbetar med Sveriges mest efterfrågade föreläsare och hjälper er att hitta rätt innehåll till ert evenemang

Alla föreläsare om framtidens kommun (13)

Hjälp mig att välja
no-image

Samir Sabri

Samir Sabri talar om missbruk, kriminalitet och kraften som det orädda samtalet innefattar. Hans historia väcker många känslor, men i slutändan är det hopp och inspiration som publiken lämnar med.

no-image

Caroline Svelid

Caroline Svelid, eller "prickenrosa" som hon kallar sig på Instagram, kämpar för att belysa orättvisor mellan kvinnor och män genom konkreta exempel, statistik och skolans läroplaner.

no-image

Alice Teodorescu Måwe

Alice Teodorescu Måwe är en politisk kommentator och opinionsbildare som förespråkar åsiktsmångfald. Hon lyfter svåra målkonflikter och utmanar gängse värderingar och uppfattningar.

no-image

Patrick Hamilton Walsh

Patrick Hamilton Walsh är en prisbelönt författare och populär föreläsare från Nordirland. Han specialiserar sig på talent acquisition med roller som Head of Talent i Stockholms stad.

no-image

Magnus Thomson

Magnus Thomson är komiker i humorgruppen Varanteatern. Han är destinationsutvecklare i Varberg, föreläser om platsutveckling och storyn bakom Varan-TV, samt en rutinerad och rolig konferencier.

no-image

Anders Borg

Anders Borg var Sveriges finansminister mellan 2006 och 2014. Efter det har han bland annat arbetat som ekonomisk rådgivare i ett flertal branscher och är en aktiv investerare i nystartade företag.

no-image

Aurore Belfrage

Aurore Belfrage är geopolitisk rådgivare och investerare inom techbranschen. Enligt egen utsago strävar hon att bli "tech diplomat" och inriktar sig på sambandet mellan politik, hållbarhet och AI.

no-image

Märtha Rehnberg

Märtha Rehnberg är expert på 3D-printing, politisk ekonom och futurist. Hon är framför allt inriktad på så kallad exponentiell och omstörtande innovation.

no-image

Andreas Ekström

Andreas Ekström är journalist, skribent, författare och föreläsare. Han talar om framtiden, den digitala revolutionen & förklarar artificiell intelligens.

no-image

David Ståhlberg

David Ståhlberg är organisationskonsult, författare och prisad föreläsare. Tack vare sina breda studier och mångsidiga erfarenheter kan David hjälpa organisationer att utvecklas under tider av förändring.

no-image

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson är en erfaren moderator och föreläsare med 20 års erfarenhet av att driva hållbar omställning.

no-image

Alexander Ståhle

Stadsforskare, stadsplanerare med fokus på hållbarhet och en av landets mest anlitade föreläsare inom stadsutveckling som tar fram stadsplaneringens digitalisering.

no-image

Anders Ekholm

Senior rådgivare för Institutet för Framtidsstudier samt analytiker med expertis inom forskningsbaserad framtidsanalys, demografi, teknologi, digitalisering och hållbar utveckling.

Framtidens kommun
Framtidens kommun
5 av 5 stjärnor

"Jättebra service, snabba svar på frågor och trevligt bemötande"

Region Stockholm

Om ämnet: Framtidens kommun

  • Alla kommuner har en egen plan för hur de ska gå tillväga och hur de ska utvecklas. Deras utveckling påverkar våra beteenden och trenderna som blir. Hur de väljer att utvecklas kan ge tekniska genombrott, ökad mångfald och kultur. När man utvecklar städer kan man också säkerställa att det bli en  hållbar utveckling, som gröna och levande men hälsosamma och trygga platser. Då kan man också säkerställa att man hjälper det lokala arbetet och att sociala frågor och folkhälsan får ta den plats som det behövs.
  • Genom att kommunerna går in i en framtid där mycket är uppkopplad försöker kommuner också ta del av det på ett effektivt sätt. Att olika sensorer kan göra flera olika instanser bättre och lättare, t.ex vattenledningar kan larma om ifall vattnet blivit förorenat eller att gatubelysning gör att man kan spara in på el eftersom sensorerna lyser upp när någon går förbi.
  • I föreläsningar om Framtidens Kommun får ni ta del av vad som händer med arbetet när tekniken tar över, och hur man digitaliserar på ett sätt som passar alla. Ta del hur man ska tänka när man prioriterar och hur man håller sig framgångsrik som kommun.
Fråga om pris och datum