Laddar innehåll ...

Föreläsare om Sömn

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet sömn. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Sömn

  • Vi kan inte leva utan sömn, men exakt hur mycket sömn som är optimalt för oss diskuteras fortfarande. Kanske varierar det från person till person.
  • Om man inte får tillräckligt med sömn uppstår en rad negativa konsekvenser. Man mister fokus och koncentration, förmågan att lära sig nya saker blir sämre, man blir ofta mer irritabel och mindre socialt aktiv och kroppen får inte chans att återhämta och reparera sig som den annars gör under natten.
  • Vilken funktion har sömnen egentligen? Den återuppbygger våra fysiska och mentala resurser, men ger oss också drömmar. Och vilken roll har de?
  • Föreläsningar om sömn kan ta sin utgångspunkt i konsekvenser av för lite sömn, olika typer av sömnproblem eller medicinsk forskning om sömnens betydelse!