Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Funktionsnedsättningar

Funktionsnedsättningar är inget som ska sätta käppar i hjulen för någon. Det är en tillgång som gör personerna unika och starka. Det krävs lite extra ompysslade från anhöriga och närstående, men finns det ett mål fixar gänget det! Boka en föreläsning om funktionsnedsättningar hos oss på Athenas och få med dig redskap och tips för att hjälpa de funktionsnedsätta på bästa sätt. Vi har det du söker till ditt event, det är bara att kontakta oss så hjälper vi dig hitta det du vill ha! Ser fram emot att höras av.


Om Funktionsnedsättningar

  • Idag är det mer politiskt korrekt att tala om funktionsnedsättningar än att använda ett ord som handikapp. Med funktionsnedsättningar avses oftast bestående psykisk eller fysisk sjukdom. Det finns sociokulturella dimensioner i det hela: vad menar människor t.ex. när de säger ”handikappad” och när blir något ett ”handikapp”?
  • Våra föreläsare i ämnet lever själva med funktionsnedsättningar eller så är de specialiserade på dem. Kanske i rollen som psykolog eller läkare. Genom föreläsningarna eller föredragen syftar föreläsarna att ge dig och den övriga publiken redskap till att skapa en så bra livskvalitet som möjligt, detta trots svår sjukdom och tuffa hinder.
  • När en utomstående, d.v.s. en extern, föreläsare talar kan du få nya perspektiv på hur du kan klara vardagen och dessutom göra det med glädje. För föreläsningar eller föredrag om ämnet Handikapp handlar i mångt och mycket om inspiration, livsglädje och motivation.
  • Föreläsningarna om funktionsnedsättningar är användbara för alla, allt från dig som själv lever med en funktionsnedsättning till dig som är anhörig eller jobbar med människor dagligen.